voordelen van affiliate marketing
Ien Geniet van mijn Vrijheid
6 min

Voordelen van affiliate marketing, maar zijn er ook nadelen?

6 min

Ben jij nieuwsgierig naar de voordelen van Affiliate marketing? Wil jij weten of dit een goed verdienmodel is? Wil jij een passief inkomen verdienen?

Ben jij van plan om een affiliatie marketing website te beginnen en zit je met deze vragen dan moet je zeker dit artikel lezen. Heb je nu even net geen tijd bookmark het dan zodat je er later op de dag niet naar hoeft te zoeken.😉

Ik ga je in deze blog vertellen wat de voor- en nadelen van affiliate marketing zijn. Ik noem het ook wel vrijheid marketing:-)!

Inmiddels ben ik een paar jaar bezig met dit online verdienmodel en kan ik mijn affiliate marketing ervaringen hierover delen. Het is een machtig mooi verdien model maar zoals bij ieder vak kleven er naast de voordelen ook een paar nadelen aan.

En die ga ik jou geven zodat jij goed voorbereid met een affiliate marketing website van start kunt gaan!

Geld verdienen als affiliate

Ga jij aan de slag met affiliate marketing maar weet je nog niet precies hoe het werkt dan leg ik je het hier in het kort even uit.

Als affiliate kun je makkelijk geld verdienen met het promoten van producten of diensten van anderen. Als het product/dienst aangeschaft word via jouw unieke affiliate link dan verdien jij hier een commissie door.

Het is zowel voor de adverteerder (product eigenaar) als de publisher (affiliate, jij dus) een goede manier om geld te verdienen.

De adverteerder heeft pas kosten als zijn product ook daadwerkelijk verkocht wordt. Het is op basis van no-cure no pay. Jij als affiliate moet eerst werk verrichten en een verkoop realiseren via jouw affiliate link en dan krijg jij de vooraf afgesproken commissie.

Op de bouwjeonlinebusinessgids.nl kun je meer terug vinden over wat affiliate marketing is, hoe je een website kunt maken en met welke affiliate cursus je het beste kunt beginnen. En nog een heleboel andere waardevolle informatie.

‘Blader’ zeker verder op deze website om nog meer te leren over affiliate marketing.

Ga jij starten met affiliate marketing begin dan meteen goed.

Start met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, een beter begin kun je niet maken.

Die € 47,- heb je snel terug verdiend van deze affiliate cursus >>

affiliate marketing revolutie

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing

Het eerste voordeel met het starten van een online business als affiliate is dat je ✅geen startkapitaal nodig hebt. Je kunt via je sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram affiliate marketing toepassen.

Heel veel mensen beschikken hier al over. Als jij een Instagram account hebt met veel volgers is het super makkelijk om hier met affiliate marketing geld mee te verdienen.

Als jij met een affiliate marketing website aan de slag gaat dan kost je dat een domeinnaam van een paar euro per jaar en een hostingspakket dat je een paar tientjes per jaar kost.

Technische kennis heb je niet nodig en als je iets niet weet kun je het allemaal vinden op internet. Dat is de aller goedkoopste manier.

Nadat jij je hebt aangemeld bij de affiliate netwerken kun je gebruik maken van de tekstlinks, banners en andere advertentie materialen. Met één klik staat de affiliate link met de unieke trackingcode op jouw website en kun je geld verdienen via internet.

Ten tweede heb je een ✅ laptop of een computer nodig en een goede internetverbinding. Dat zijn zaken waar veel mensen al over beschikken in hun dagelijkse leven. Lekker makkelijk toch!

Als derde voordeel :Je kunt ✅ naast je vaste baan starten met affiliate marketing. Door iedere dag tijd te besteden ( hoe meer hoe beter 😃)  aan je affiliate website kun je op een makkelijke manier een goede online business opbouwen.

Affiliate marketing is goed te combineren met een baan bij een werkgever. Jij kunt zelf bepalen hoever je jouw business opschaalt om uiteindelijk van je ultieme vrijheid te genieten.

Je kunt zelf bepalen wanneer en waar je werkt. Hou jij van reizen en zou je graag als digital nomad willen leven dan is geld verdienen met affiliate marketing echt iets voor jou.

Ben je het beu om voor een baas te werken, wil je liever zelf bepalen hoe jouw dag eruitziet? Wil jij als de zon schijnt op een terras zitten in plaats van te wachten tot je om vijf uur de deur uit ‘mag’?

Ik snap het wel!

✅ Vrijheid is het sleutelwoord van dit online verdienmodel. En dus het vierde voordeel van affiliatie marketing. Vrijheid marketing noem ik het ook wel.

De adverteerder zorgt voor de klantenservice, daar heb jij niks mee te maken. Het enige waar jij voor moet zorgen is voldoende verkeer naar je website.

Het product zodanig promoten zodat het voor de bezoeker een no-brainer word en die overgaat tot aankoop van het product. Dan verdien jij je commissie en is de adverteerder blij met zijn omzet.

✅Geen klantenservice is een groot vijfde voordeel.

Genoeg keus?! Weet jij nog niet in welke affiliate marketing niche je aan de slag wilt dan moet je mijn artikel beste niches in affiliate marketing zeker lezen. Hier kun je heel goede ideeën opdoen.

Het grote voordeel is dat er voor iedere niche wel een affiliate programma is. Bij de affiliate netwerken in Nederland zijn er ontzettend veel campagnes te vinden over allerlei verschillende niches.

Het zesde voordeel is dat er ✅ genoeg keus is in merken, producten en bedrijven die je kunt promoten.

Voordeel zeven: ’Je winkel’ is ✅24/7 open. Als je website online staat kan er ieder moment een verkoop plaatsvinden. Ook als jij net op het strand ligt of een boek zit te lezen.

Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing is het achtste voordeel. Voor veel mensen is het een droom om een passief inkomen te verdienen. Met affiliate marketing moet je er rekening mee houden dat je de eerste tijd ‘hard’ moet werken om je website op te bouwen.

Iedere week nieuwe unieke content maken is best een klus. Autoriteit opbouwen met je website heeft tijd nodig. Daarom zul je je in het begin best wel eens afvragen waar blijven die commissies?!

Zie het als de topsporter, die is ook niet van de één op de andere dag topsporter geworden!

Als je een waardevol artikel hebt geschreven en dit rankt in de zoekmachines dan kun je daar voortdurend geld mee verdienen zonder dat je er nog iets voor hoeft te doen. Passief inkomen!

Voordeel negen: Je kunt je ✅business makkelijk opschalen. Hier bedoel ik mee dat als een product goed loopt je meer content kunt schrijven wat betrekking heeft op dat product.

Hierdoor kun je (nog) meer bezoekers krijgen en dus nog meer verkopen genereren.

Je eigen baas zijn en werken wanneer en waar je maar wilt is voor mij de ultieme vorm van vrijheid. Affiliate marketing heeft dit voor mij mogelijk gemaakt!

Nadelen affiliate marketing

Affiliate marketing en al zijn voordelen. Is het echt allemaal rozengeur en maneschijn of zijn er ook nadelen? Zoals aan elk vak zijn er ook nadelen aan dit online verdienmodel.

Het is goed om hier rekening mee te houden als je gaat beginnen met affiliate marketing.

  1. De adverteerder kan de campagne stopzetten, het is dus belangrijk voor je tijd steekt in het promoten van een product of de adverteerder al lang gebruik maakt van affiliate marketing
  2. Je moet ‘lang’ wachten tot je uitbetaald wordt ivm retournering van producten, wat vaak 30 dagen is, kan er pas uitbetaald worden na deze termijn.
  3. In het begin gaat het mega langzaam voor je bezoekers naar je website krijgt, scoren in de zoekmachines met SEO (Search Engine Optimization) is een langzaam proces. Maar wel het goedkoopste:)!
  4. Er zijn veel onbetrouwbare spelers op de markt die een dure affiliate marketing cursus verkopen. Zij beweren dat ze binnen enkele maanden geld verdienen als water maar uiteindelijk verdienen ze geld aan jou omdat jij degene bent die hun duur betaalde cursus koopt.

De Les

Hier heb je alle voor- en nadelen als je aan het werk gaat als affiliate. Het is een mooie manier van passief geld verdienen met het internet.

De vrijheid die je hebt is voor mij de belangrijkste reden dat ik hiermee aan de slag ben gegaan. Ik ben wel blij dat ik gekozen heb om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te kopen.

Inmiddels heb ik aan Jacko Meijaard ook een coach die mij steeds een stapje verder helpt met mijn online business.

In het begin is het een zoektocht geweest wat de beste weg voor mij is. Nu ik weet hoe ik het aan moet pakken groeit mijn online business steeds makkelijker.

Mijn advies aan jou lijkt me duidelijk; Start met deze online affiliate marketing cursus en je zult zien dat ook jij resultaat behaalt met het verdienen van een passief inkomen.
Reacties