eenvoudige manieren om seo te verbeteren
Ien Geniet van mijn Vrijheid
14 min

SEO verbeteren met deze 16 Tips

14 min

als Wat is de beste manier om SEO te verbeteren? Kun je SEO zoekmachine optimalisatie zelf doen? Hoe kun jij je organische zoekresultaten verbeteren? Hoe komt mijn website bovenaan in google? Allemaal vragen waar jij mee zit als je op dit artikel terecht bent gekomen.

Je krijgt van mij in dit artikel 16 seo optimalisatie tips.

Google vindbaarheid verbeteren van je affiliate marketing website is belangrijk alleen dan kun je geld verdienen vanuit huis. De ranking van je website verbeteren doe je door seo technieken te gebruiken.  

Je hoeft niet persé een seo specialist te zijn om je website te optimaliseren. Je kunt een SEO specialist inschakelen maar er zijn eenvoudige manieren om SEO te verbeteren die jezelf kunt doen.

Om je SEO score te verbeteren van je website kun je een heleboel dingen zelf doen. Je krijgt van mij de seo belangrijkste punten en daarnaast nog meer seo zoekmachine optimalisatie tips.

Wat is SEO?

Als jij met affiliate marketing bezig bent of met een website voor je bedrijf dan ben je deze term waarschijnlijk al vaak tegen gekomen. 

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, dit noemen we in het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie. 

Als je weet dat er per seconde zoveel op het internet word geplaatst dat dit voor een heel mensenleven niet te bekijken lezen is, zul je begrijpen dat hoog scoren in Google niet zomaar gaat gebeuren. 

Maar je seo score verbeteren hoe doe je dat nou?

Het is belangrijk dat je (affiliate) website aan een aantal zaken voldoet om de grootste kans te maken om de google vindbaarheid te verbeteren..

Als jij de juiste SEO optimalisatie toepast kun je zelf eenvoudig invloed uitoefenen op je zoekresultaten. En met deze 16 tips die ik je ga geven kun je makkelijk zelf seo toepassen en leren.

seo leren

Off-page SEO en On-page SEO wat is het verschil?

Voordat ik verder ga met de seo technieken wil ik je nog even het verschil uitleggen tussen off-page en on-page seo. 

SEO op de pagina is On-page seo dus alles wat jij direct toepast op je eigen website. 

Duidelijke website structuur door goede interne linkbuilding is bijvoorbeeld on-page ofwel seo op de pagina.

Maar ook het optimaliseren van de afbeeldingen op je website en het op de juiste manier gebruiken van je H1 en H2 koppen valt daaronder. Verderop in dit artikel kom ik nog terug op meer seo op de pagina.

Dus alles wat jij daadwerkelijk zelf kunt doen op je website is on-page.

Met off-site SEO gaat het om zaken zoals het verzamelen van relevante backlinks van andere websites. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je hoge kwaliteit backlinks naar je website krijgt.

Als een andere website met een hoge DA (domein autoriteit = hoge autoriteit) naar een artikel op jouw website linkt dan geeft dat voor de zoekmachines aan dat dit als een waardevol artikel gezien wordt.

Door goede backlinks zal ook jouw DA in waarde stijgen en komt jouw website dus steeds sneller naar boven in de zoekmachines. Hierdoor krijg je dus meer ‘verkeer’ naar jouw website.

Als jij net bent begonnen met je website zul je niet zomaar backlinks krijgen van anderen. Daarom is het zeker in het begin erg lastig. Waar je in ieder geval mee kunt beginnen is de mensen die jij kent, die ook een website hebben, te vragen naar jou toe te linken.

Als jij een goed artikel hebt geschreven over een bepaald onderwerp kun je gaan zoeken of er websites zijn die het leuk vinden om naar jou toe te linken. Je stuurt ze een mail en vraagt wat ze ervan vinden en of ze er (misschien) naartoe willen linken.

Backlinks verzamelen is een tijdrovende bezigheid maar het is onmisbaar voor je website om te groeien in autoriteit. Ook duurt het vaak lang voor je de resultaten hiervan terugvind.

Er zijn ook bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het verkrijgen van backlinks. Dit is vaak wel een kostbare zaak omdat hier veel tijd in gaat zitten.

seo linkbuilding

SEO optimalisatie tips

1. Duidelijk te lezen website

Het is belangrijk dat jouw bezoeker makkelijk de weg weet te vinden op je website. Zorg voor een duidelijke indeling in je menu. Maak je menu (zeker in het begin) niet te groot, nadat je website al wat autoriteit heeft opgebouwd kun je meer menu items toevoegen. Het is overzichtelijker voor je bezoekers en Google. 

Het is goed als je met ca. drie klikken de pagina’s op je website kunt bereiken. Google wordt hier ook blij van.😃 Als je makkelijk door de website kunt navigeren via interne linken maak je de kans ook groter dat de bezoeker langer op je website blijft. 

En dit is weer goed voor de ranking van je website. Een hoge bounce-rate is belangrijk voor Google. Dit wil zeggen dat de bezoeker op jouw website langer blijft en meerdere pagina’s bezoekt. Middels interne linkbuilding maak jij het de bezoeker en Google makkelijker om door je website te ‘lopen’.

2. Laadsnelheid

De laadsnelheid van je website is ook een belangrijke factor voor Google. Als het laden van jouw website net iets langer duurt geeft Google de voorkeur aan de sites die sneller zijn. Zorg er dan ook voor dat je gebruik maakt van goede website software en zo minimaal mogelijk gebruik maakt van plug-ins.

3. Zorg voor interne linkbuilding

Het maken van voldoende interne links op je website zorgt ervoor dat zowel de bezoeker als Google makkelijk door je website kan navigeren. Dit is belangrijk om makkelijk en snel de informatie op je website te kunnen lezen.

SEO linkbuilding betekent dat je relevante interne links maakt.

Ik geef je even een voorbeeld:

Dit artikel gaat over het verbeteren van SEO op je Wordpress website. Kennelijk ben jij daar naar op zoek anders zou je hier nu niet zijn. Ik probeer je met dit artikel verder te helpen. Maar dit roept hier en daar vast weer een nieuwe vraag op.

Bijvoorbeeld hoe pas ik het beste SEO voor mijn webteksten toe. Zoals je ziet is dit een interne link waar jij verder kunt lezen hoe jij betere webteksten schrijft.

Door iedere keer weer opnieuw interne linken te plaatsen geef jij je bezoeker de gelegenheid om verder door je website te bladeren als het ware. En iedere keer als je bezoeker doorklikt op je website des te beter dit aangeeft aan Google dat je de juiste informatie geeft

Hiervoor zal Google je belonen door je steeds eerder te vertonen in de zoekresultaten. En zo zul je organisch steeds meer bezoekers krijgen. Meer bezoekers betekend meer kans op verkopen

Door deze technieken ben je bezig met gerichte seo.

4. Anchortekst gebruik

Een anchortekst is de tekst die je gebruikt bij de interne linken op je website. Om jou verder te helpen met het toepassen van zoekmachine optimalisatie weet ik zeker dat jij net als ik veel leert van de IMU cursus Meester in SEO. 

Als ik jou dus met een interne link wil doorsturen naar dat bericht dan zal ik dit op de volgende manier doen.

Wil jij net als ik meer leren over het verbeteren van je website dan is deze cursus SEO zeker het volgen waard.

Door SEO cursus als anchortekst te gebruiken weet Google ook dat het over een seo opleiding gaat en dat is dus beter dan wanneer ik zou zeggen: 

Wil jij net als ik meer leren over het verbeteren van je website met seo klik dan hier

Het ‘klik dan hier’ als anchortekst zegt niks voor Google maar seo cursus natuurlijk veel meer.

Ik hoop dat het duidelijk is zo 🤓 zo niet kun je altijd je vraag stellen onderaan deze blog.

meester in seoCursus Meester in SEO van de IMU >>>


5. On-page SEO

Het is belangrijk voor de zoekmachines dat ze weten waar je tekst over gaat. Dit kun je doen door het onderwerp van je pagina op vaste plekken te zetten. 

Het hoofd zoekwoord, ook wel keyword genoemd, moet op de volgende plekken staan:

 • In de H1 kop, dit is de titel van je artikel
 • Je plaatst het keyword in de eerste alinea en dan het liefst vooraan
 • Je gebruikt het keyword in de H2 en H3 tussenkoppen.
 • Het komt ook voor in de slug van je URL

  seo verbetering
   
 • Zorg dat je keyword een aantal keren in de tekst staat
 • Plaats een aantrekkelijk meta discription met het keyword
  Maak de meta discription niet langer dan 150 tekens, dan is deze volledig zichtbaar op elk device
 • Vul de ‘alt tekst’ ook in bij je afbeelding

6. Doe zoekwoordonderzoek

Hoe kunt u uw zoekresultaten voor zoekwoorden verbeteren?  Het doen van goed zoekwoordonderzoek is cruciaal om gevonden te worden in Google. Het helpt enorm als je gebruik maakt van een zoekwoorden planner

Schrijf een goed, leuk of informatief blog voor je Wordpress website. Voor je dit schrijft ga je op zoek naar de juiste zoekwoorden en zoek termen

Als je die gevonden hebt verwerk ze in je tekst. Zet ze op de juiste plaats zoals je eerste alinea, H1, H2, H3 koppen, in de URL en in de meta-discription.

Zorg ook bij de afbeeldingen die je gebruikt dat hier je zoekwoord(en) in vermeld staan.

Vermijd ‘keyword-stuffing’! Gebruik de keyword(s) zo natuurlijk mogelijk in je tekst. Ga de keywords niet overdreven veel gebruiken, dit helpt uiteindelijk niet voor een positieve lezerservaring van je bezoeker.

Als je precies wilt weten hoe je een goed zoekwoorden onderzoek uitvoert en welke zoelwoorden planner goed is dan kan ik je de Meester in SEO cursus van de IMU zeker aanbevelen. Je kunt in mijn review ook mijn ervaring lezen over deze seo training.

Wil je weten op welke zoektermen je nu al gevonden wordt? Tip 13 geeft hier de oplossing.

Wil je de ranking van je website verbeteren moet je gerichte SEO toepassen

 7. Schrijf de winnende content 🥳

Leuke titel vind je niet, winnende content?! Wat ik hiermee bedoel is dat je ervoor zorgt dat jouw artikel op je affiliate marketing website, je bedrijfs website of webshop alle vragen beantwoord die over het onderwerp gaan.

Door de beste informatie te geven en met gerichte seo krijg je de winnende content. Hiermee zal de ranking van je website verbeteren.

Zorg er ook voor dat je niet teveel lange zinnen maakt. (max. 25% van je tekst) En het is belangrijk om te schrijven in actief taal gebruik.

Een actief geschreven zin: 

“Met deze ATR2100x-USB microfoon heb je de perfecte microfoon om podcasting, voice-over, thuisstudio-opname en andere inhoud te creëren.”

Passief geschreven zin:

“Wil jij thuis opnames maken of een podcast opnemen dan is de ATR2100x-USB een microfoon die je daarvoor kunt gebruiken.”

8. Leesbaar en relevant

Zorg voor een goed leesbare tekst. Het is belangrijk dat je een tekst schrijft die makkelijk leesbaar is. Goede korte zinnen zonder spel fouten en in goed Nederlands. Dit geld natuurlijk ook als je in het engels of in een andere taal schrijft. 🤓

Verwerk zoveel mogelijk relevante zoekwoorden in je tekst. Maar zorg er altijd voor dat je tekst lekker leesbaar is. Je schrijft voor de bezoeker en niet voor Google. Als de bezoekers ervaring goed is dan word je vanzelf beloond door Google.

Hou er altijd rekening mee dat je tekst relevant is, zorg dat de tekst aansluit op de vraag of oplossing die je behandelt in de tekst. Alleen dan heb je een win-win situatie.

De bezoeker krijgt antwoord op zijn vraag en de zoekmachine heeft de bezoeker naar de juiste pagina gestuurd.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google lees er alles over in het gratis ebook van de IMU Winnen in Google. Hier staan alle seo richtlijnen en technieken in beschreven.

online business startenDownload GRATIS dit e-book van de SEO specialist IMU >>>>

9. Waardevolle content

Zorg voor unieke en waardevolle content als jij aan de slag gaat met het verbeteren van de vindbaarheid in google. Door de SEO richtlijnen aan te houden bij het schrijven van je content maak je de grootste kans om hoog in de zoekresultaten te verschijnen.

Op positie 1 in Google van een zoekopdracht staat meestal een tekst met gemiddeld 2200 woorden. 

Daar schrik je misschien wel even van als jij gewend bent om blog berichten te schrijven van ca. 500 woorden. 🤔

Als jij een artikel schrijft over een bepaald onderwerp kijk dan eerst wie en wat er op de hoogste positie staat.

Als de eerste drie blogs meer dan 4000 woorden bevatten dan snap jij ook dat een blog met bijvoorbeeld 500 woorden niet zo’n grote kans maakt om beter te scoren.

Ook de autoriteit van een website speelt een belangrijke rol in de ranking. Een website die al jaren online staat en wekelijks van nieuwe content wordt voorzien heeft (vaak) een hoge autoriteit. Dit wil zeggen dat die website in de ‘ogen’ van Google betrouwbaar is en de juiste informatie bied.

Deze maakt dus altijd een grotere kans om beter te scoren dan een website die net 6 maanden online staat. 

Vind je het moeilijk om goede seo teksten te schrijven kies er dan voor om je webteksten te laten schrijven. 

10. Unieke content geen duplicate content

Vermijd duplicate content, ga geen teksten plakken en knippen van anderen. Schrijf altijd je eigen unieke content. Doe je dit niet dan zal Google actie ondernemen. Dit betekend meestal dat jij lager in de zoekresultaten zult belanden.

11. Breadcrumbs op je website

Om duidelijk te maken aan je bezoeker waar hij/zij zich bevind op je website is het goed om de instelling breadcrumbs op je website te activeren. 

Deze breadcrumbs zijn interne linken om terug te keren naar de pagina waar de bezoeker meestal is begonnen. Je creëert op die manier een heldere websitestructuur die voor Google ook makkelijk te lezen is.

Google kan hierdoor je website indexeren en de relevante zoektermen bepalen van je website.

bouw je online business in 28 dagen

 12. Visuele content

Plaats voldoende afbeeldingen in je artikel voor de leesbaarheid. Je vind het zelf ook fijner om een tekst te lezen die afgewisseld is met afbeeldingen.

Het is dus belangrijk om ook visuele content te gebruiken. Zorg ervoor dat je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn. Geef iedere afbeelding een Titel, met het zoekwoord erin verwerkt. Geef de afbeelding ook een alt tekst, hier omschrijf je wat er op de afbeelding staat.

Om de snelheid van je website te behouden is het belangrijk om de afbeelding voor het uploaden naar je website te verkleinen. Vaak kun je in je website-software zien hoe groot de afbeelding moet zijn. Hou dit scherp in de gaten.

Hoe hoger de resolutie van de afbeelding hoe langer het duurt voor de website pagina wordt ingeladen.

Dit is de beste manier om de positie van zoekmachines te verbeteren.

13. Interactie

Zorg er altijd voor dat de bezoeker onder het artikel kan reageren, ook dit is goed voor je seo! De bezoeker de gelegenheid geven om een vraag of opmerking te plaatsen zorgt voor interactie op je website en dat is altijd goed.

Ook is het belangrijk dat de content van je website kan worden gedeeld op bijvoorbeeld sociale media. Plaats de links in je sociale media naar je website. 

Ook het hebben van (gratis) downloads in de vorm van bijvoorbeeld PDF’s is een plus. 

14. Google Analytics

Door je website met Google analytics te verbinden kun je analyseren wat je bezoekers op je website doen. Je krijgt antwoord op belangrijke vragen zoals:

 • Hoelang blijven bezoekers op mijn website?
 • Waar komen de bezoekers vandaan
 • Hoeveel pagina’s bezoeken mijn bezoekers
 • Op welke woorden wordt mijn website of artikel gevonden
 • Wat is mijn doelgroep (mannen, vrouwen, leeftijd…)

15. Google Search Console

Voor je aan de gang gaat met het verbeteren van de seo op je website is het raadzaam om de Google search console tool te activeren. Hierin kun je zien hoe je website op dit moment presteert.

Je kunt precies zien op welke positie je nu staat, welke pagina’s vertoond zijn in de zoekresultaten en hoevaak erop geklikt is. Ook kun je zien op welke zoekwoorden je nu wordt gevonden.

Ook kun je hier zien welke fouten de website bevat en wat je eraan kunt doen om dit te verbeteren. Je kunt zien welke pagina’s niet worden gevonden en de bezoekers op een 404-pagina uitkomen. 

Je zult begrijpen dat dit geen positieve ervaring is voor je bezoeker en de kans dat hij/zij je website gaat verlaten is dan ook zeer groot. Dat is niet wat je wilt natuurlijk. Door de Google search console te gebruiken kun je deze problemen makkelijk en snel oplossen.

Google zal ‘zien’ dat jij ook werkt aan een positieve lezerservaring als jij deze 404- meldingen verhelpt. Dit heeft een positieve uitwerking op de je website.

seo website verbeteren

16. Tools om je SEO te verbeteren

Er zijn verschillende soorten tools die je kunt gebruiken om de SEO op je website te verbeteren. De tips die ik hierboven heb gegeven moet je zeker toepassen. Het zijn allemaal kleine onderdelen om het grote geheel, de website, tot grote hoogtes te brengen.

Ik geef je hier nog een aantal tools die handig zijn om te gebruiken. Je moet er wel rekening mee houden dat de tools verschillende data kunnen geven. Het is het handigst als het gaat om zoekwoorden onderzoek te kiezen voor één zoekwoorden planner.

Waar ik zelf erg veel mee werk is Ubersuggest, Neil Patel is SEO specialist, deze kun je gratis gebruiken met dagelijks drie zoekopdrachten. Als je de betaalde versie neemt kun je zoveel als nodig opvragen. Het is een bijzonder handige tool om mee te werken.

Andere tools zijn:

 • Keyword Finder [gratis en betaald]
 • Answer the public [gratis en betaald]
 • Ahrefs [betaald]
 • Moz [betaald]
 • Google trends [gratis]
 • Keyword shitter [gratis]
 • Ubersuggest van Neil Patel

Zoals je kunt zien zijn er verschillende gratis tools en een aantal betaalde tools. Je zult begrijpen dat je bij de betaalde versie meer inzichten krijgt over de zoekwoorden en volumes. Vaak krijg je ook zoekwoord ideeën en kun je bekijken waar je ‘concurrent’ op scoort.

Mijn advies is hierin probeer ze uit en kijk welke jou het beste aanspreekt. Eenmaal bekend met de tool kun je eventueel een betaald abonnement afsluiten als je dat wilt.

Beste manieren om SEO te verbeteren 

Ik hoop dat je met deze seo uitleg  aan de slag gaat om de ranking van je website te verbeteren.
Het vervelende van SEO is dat het een heel langzaam proces is en dat je vaak na maanden pas het echte resultaat kunt zien.

Je kunt zelf veel verbeteren op je website en het is dan ook gratis. Natuurlijk kun je het ook overlaten aan een seo specialist. Als jij gericht met seo aan de slag gaat op je website ga je na verloop van tijd echt het resultaat zien.

Wil je nog meer toepassen, leren en seo uitleg? 

Ik weet zeker dat als je net als ik de IMU cursus Meester in SEO volgt je nog beter begrijpt hoe e.e.a. werkt. In de SEO lessen leer je alles over het optimaliseren van je website.

Succes en als je vragen hebt stel ze gerust door op deze blog te reageren. Succes!


Aan de slag met de Meester in SEO van de IMU?

meester in seoMEER WETEN >>>


 


Reacties