geld verdienen op internet
Ien Geniet van mijn Vrijheid
32 min

Geld verdienen met affiliate marketing

32 min

Ben jij op zoek naar een manier om online geld te verdienen op internet? Wil je ook een plaatsonafhankelijk inkomen genereren?  Kan ik een passief inkomen met internet verdienen? 

Als je hier meer over wilt weten zal het lezen van mijn ervaringen met affiliate marketing je daar zeker meer inzichten in geven. Je kunt hier lezen hoe ik geld ben gaan verdienen met affiliate marketing.

Hoe jij een online bedrijf kunt starten kun je hier lezen. Een goede online business beginnen doe je niet zomaar, dat kost veel tijd en je zilt hard moeten werken. Wil je online je inkomen verdienen zul je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig hebben. 

Of je moet NFT's kopen en verkopen dan kun je op een eenvoudige manier makkelijk geld verdienen maar ook hiervoor geld dat je eerst moet leren hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Maar als jij het opbouwen van een online business goed en serieus aanpakt kun je net als ik geld verdienen met internet. En dit heeft veel voordelen. Realiseer je wel dat het starten van een online business tijd en energie kost wil je het tot een succes maken.

Ik weet dat er veel verhalen te vinden zijn op internet van mensen die beweren dat ze met het opzetten van een website binnen ‘no time’ dik geld verdienen. Maar je moet niet alles geloven wat je hoort of ziet.  

Snel en makkelijk geld verdienen zal pas gebeuren als jij er helemaal voor gaat en weet waar je mee bezig bent. 

En natuurlijk zijn er uitzonderingen op de ‘regel’, het zou mooi zijn als jij dat bent!

Mijn ervaringen met affiliate marketing

Ik neem je hier mee in mijn ervaringen in alles wat ik heb geleerd en waar ik tegen aan ben gelopen met het starten van een online business.

 Ik heb de beste affiliate marketing cursussen  doorlopen om mij te bekwamen in het verdienen van geld met een website. 

Als je net zoals ik de goede cursussen weet te vinden, dan is dit een goede start voor een online verdienmodel.

Maar voor ik verder ga met het delen van mijn ervaringen eerst even het volgende. Door mijn ervaringen te delen met jou hoop ik dat jij net zo enthousiast bent als ik om een online business op te starten en alle voordelen hiervan te ontdekken.

Online geld verdienen met een website maken kan iedereen. Er zijn veel voordelen als je geld kunt verdienen op internet.

Affiliate marketing voordelen

Voordelen van affiliate marketing

✅ Start kapitaal niet nodig

Om met affiliate marketing starten heb je geen start kapitaal nodig. Er zijn niet zoveel bedrijfsvormen waar je zo weinig geld hoeft te investeren bij het opstarten. Met een goed werkende internetverbinding en een laptop of pc ben je al een heel eind op weg.

Je kunt dit gewoon vanuit huis doen dus je hebt geen kantoorpand nodig. Je hebt geen voorraad dus een magazijn of warehouse is niet nodig :-). Je kunt Affiliate marketing uitstekend in je eentje doen, je hebt geen personeel nodig.

Doordat je zelf geen product hebt hoef je niet te investeren in ontwikkeling, productie en opslag daarvan. Je promoot immers de producten van anderen waarvoor jij een commissie krijgt bij een verkoop.

Het enige dat je nodig hebt is een internet verbinding en een computer of laptop. In veel gevallen is het zo dat iedereen deze wel heeft. Dat betekent dus dat je meteen van start kunt gaan zonder hoge investeringen te hoeven doen.

✅ Maandelijkse kosten zijn laag

Vaak is het zo dat je met affiliate marketing een niche website opzet. Later in dit artikel kom ik er nog op terug wat affiliate marketing precies is en hoe ook jij hier geld mee kunt verdienen.

Voor het opzetten van een website heb je een domeinnaam nodig die een paar euro per jaar kost. Ik heb mijn domeinnamen bij Neostrada vastgelegd en dat kost mij € 8,99 per jaar. 

Daarnaast heb je een hosting-pakket nodig voor je website om deze online te zetten. De kosten van zo’n hosting-pakket hoeven niet veel hoger te zijn dan ca. € 100,- per jaar. Ook hier kom ik later nog op terug in dit blog.

✅Flexibele werktijden

Ben je op zoek naar een baan met flexibele werktijden. Stop dan met zoeken! Jij kunt zelf bepalen wanneer je werkt. Is het vandaag mooi weer dan ga je gewoon lekker de tuin of de natuur in. 

Regent het morgen dan kun je binnen gaan werken want dat bepaal jij helemaal zelf. Er is geen baas of afdelingschef die zegt dat dat niet mag. Je kunt de prikklok definieer vaarwel zeggen.

✅ Tijd en plaatsonafhankelijk werken

Met je laptop kun je overal werken. Natuurlijk moet er wel een internet verbinding zijn maar dat snap jij ook wel. Heb je geen zin om aan je keukentafel in je uppie te zitten dan ga je toch lekker ergens op een terras zitten werken.

Wil jij graag tussen de bergen wonen of dichtbij een mooie blauwe oceaan? Geen probleem jij kunt werken waar je maar wilt en geld verdienen met internet klikken op ieder moment van de dag. 

✅ 24/7

‘De winkel’ is altijd open! Nu hoor ik je denken ‘de winkel’? Wat ik hiermee bedoel is dat internet altijd aan staat. De bezoekers van jouw website kunnen 24 uur per dag 7 dagen in de week terecht.  

Als ik ’s ochtends wakker word dan heb ik altijd wel weer commissies ontvangen van producten of diensten die de avond ervoor gekocht zijn.

✅ Vrijheid

Met een online business geniet je van de ultieme vrijheid! Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt, het is voor mij de ideale baan.

✅ Zelf bepalen hoeveel jij verdient

Als jij precies weet hoe jij de perfecte affiliate marketing website maakt dan kun je dit toepassen op meerdere websites. Op die manier kun je heel makkelijk opschalen zoals ze dat zeggen.

Door dit te doen worden jou maandelijkse kosten niet veel hoger dan de kosten die ik eerder heb genoemd. Maar je gaat wel structureel meer geld verdienen. Als jij graag nog wat meer per maand wilt verdienen bestaat die mogelijkheid. 

✅ Geen klantenservice

Jij hebt zelf geen producten nodig. Het geld dat jij verdient is een van te voren vastgesteld bedrag. Dit bedrag, commissie genoemd, krijg jij als het product gekocht is via jouw affiliate link. 

Omdat jij dus producten van anderen promoot en deze direct worden gekocht bij degene die ze te koop aanbied zullen eventuele retouren of klachten bij hen terecht komen en niet bij jou. Je vermijd hiermee dus het onderhouden van contacten met klanten.

✅ Passief geld verdienen

Jij gaat op termijn passief geld verdienen, net zoals ik. Als jij goede blogs en reviews op je website hebt staan komen hier bezoekers op af. Deze artikelen kunnen jaren later nog steeds geld opleveren, dan verdien je dus een passief inkomen.

Bedenk wel dat je ook met affiliate marketing eerst veel tijd, energie en geduld op moet kunnen brengen om succesvol te worden. Als jij over doorzettingsvermogen beschikt dan is dit zeker de manier om een succesvolle online business te starten. 

affiliate marketing revolutie kopen

Nadelen van affiliate marketing

Na het lezen van alle voordelen zul jij misschien denken ‘zo dat is echt de ideale baan’. Maar aan alle goede dingen zitten ook nadelen en het zou niet eerlijk zijn als ik die hier ook niet met je zou delen. We zijn er beiden bij gebaat dat jij je goed realiseert waar je aan begint. 

📌Geduld en doorzettingsvermogen

Je zult begrijpen dat een website die jij online gaat zetten niet direct op pagina 1 van Google verschijnt. Je website zal eerst met waardevolle teksten (content) gevuld moeten worden voordat die überhaupt iets gaat doen in Google.

Dus geduld en doorzettingsvermogen zijn twee belangrijke zaken. Weet dat je de eerste maand(en) je vooral voor jezelf aan het schrijven bent en pas daarna mondjesmaat de bezoekers gaan komen.

📌 Content schrijven

Content, ofwel teksten, schrijven moet je wel leuk vinden. Een website moet nou éénmaal gevuld worden met waardevolle en unieke content. Dus geen plak en knip werk, het is heel belangrijk dat jij de beste informatie geeft aan je bezoeker. Alleen dan zul je gaan stijgen in Google.

📌 Geld verdienen gaat niet vanzelf

Weet dat het (passief) geld verdienen met affiliate marketing vaak lang duurt. Je zult eerst actief aan de slag moeten gaan om later passief geld binnen te kunnen halen.

📌 Product verkocht maar commissie blijft uit 

Als jij een commissie hebt verdient met de verkoop van een product of dienst word deze niet direct uitgekeerd. Er is namelijk vaak sprake van een zogenaamde refund periode. Als het product door de klant word geretourneerd krijg jij ook geen commissie hierover.

📌 Wisselende Inkomsten 

Je bent ondernemer en zoals je misschien wel weet is je inkomen geen vast bedrag per maand. Dit kan wisselend zijn omdat je afhankelijk bent van de commissies over de verkopen.

Overigens is dit een nadeel wat (bijna) iedere ondernemer heeft.

📌 (Beperkte) Afhankelijkheid 

Je bent afhankelijk van de eigenaar van het product of dienst. Als deze besluit het product niet meer gepromoot te willen hebben via affiliates dan moet je op zoek naar een nieuw product. Zorg er altijd voor dat je website is gericht op meerdere producten.

📌Je omgeving snapt het niet 

Mijn ervaring is dat mensen in mijn omgeving niet begrijpen hoe affiliate marketing werkt. En als ze het niet snappen dan denken ze dat het ook niet mogelijk is. Dit is jammer want hierdoor kun je tegen onbegrip aan lopen en dat is zeker in het begin best lastig. 

Als jij volledig achter dit verdien model staat trek je er dan niet teveel van aan. Houd vooral vol en het bewijs zal er achteraan komen!

📌Alleen aan het werk

Je moet er tegen kunnen dat je alleen werkt. Je hebt namelijk waarschijnlijk geen collega’s! Je kunt wel via verschillende forums contact zoeken met mede affiliate marketeers. 

Dit is goed om te doen zodat je op de hoogte te blijft van alle zaken die spelen in de affiliate marketing.

Affiliate marketing Revolutie kopen

In januari ’20 ben ik gestart met het kopen van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Hij is de ‘King’ als het gaat om affiliate marketing heb ik begrepen!? Dus daar moet ik zijn om de kneepjes van het vak te gaan leren.

De cursus affiliate marketing doorloop ik helemaal. Met deze online video cursus en leer ik hoe ik een affiliate website  kan maken. Ik leer hier ook hoe ik geld kan verdienen met het schrijven van reviews en blogs. 

Affiliate marketing zonder website kan ook door bijvoorbeeld op Instagram, Facebook, Pinterest of Youtube hiervoor te gebruiken. Dit zijn platformen die niet van jou zijn dus als zij iets wijzigen dan heb je daar geen invloed op. Ik heb het liever in eigen hand dus ga ik beginnen met een eigen website.


Na het volgen van de cursus heb ik in februari ’20 mijn eerste stappen gezet als beginnend affiliate marketeer. Met het stappenplan van de cursus is het eenvoudig om je website te maken en deze online te zetten. 

Ik kies ervoor om gebruik te maken van de speciale software voor affiliate marketing. Marketheme is door Jacko Meijaard en Leon Gotjé samen ontwikkeld deze software heeft alles om een goede website op te bouwen.

Marketheme is een website software speciaal ontwikkeld voor affiliate marketing. Met dit systeem zijn een heleboel zaken automatisch geregeld zoals het template, verschillende soorten Call to Action buttons, hosting en meer.

Een serieuze online business starten moet je goed doen en ik vind het belangrijk om dit vanaf het begin ook serieus aan te pakken. Zoals je bij de voordelen van affiliate marketing hebt kunnen lezen zijn er niet veel kosten om te kunnen starten.

Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een gratis Wordpress thema en de goedkoopste hosting. Maar mijn advies; als jij je inkomen wilt gaan verdienen met internet zorg dan voor een goede basis en kies niet (altijd) voor het goedkoopste.

Als jij straks een goed draaiende website hebt wil je er zeker van zijn dat die ook altijd zonder storingen online staat. En goedkoop is dan niet altijd het slimste om te doen. Laat ik dan voor mezelf spreken dat dit voor mij geen optie is geweest. Dus ik ga van start met Marketheme!

Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie

Wat is een affiliater?

Nu ik besloten heb om een ‘carrière switch’ te maken willen mensen in mijn omgeving natuurlijk weten wat ik nu precies aan het doen ben. Wat is een affiliater en wat doet die voor de kost ;-)?

Met affiliate marketing verwijs je potentiële klanten naar fabrikanten of importeurs. Door het promoten van hun product en de bezoeker door te sturen naar hun website ontvang jij commissie als de bezoeker dit product aanschaft. 

Dit ‘doorsturen’ doe je via een persoonlijke link, de zogenoemde affiliate link.

De commissie die je krijgt is van tevoren vastgesteld, deze varieert per product of dienst. Over digitale producten kunnen de commissies oplopen tot wel 50%. Denk hierbij aan een online cursus bijvoorbeeld. Als je partner bent bij bol.com begint de commissie vanaf 2%.

De bezoeker of koper van het product betaalt hier niks extra’s voor!

Het is dus in februari ’20 dat ik mijn review website online heb staan en dat ik deze ga vullen met waardevolle en unieke content. Het advies van Jacko Meijaard is om te starten met een review website. Daar is een goede reden voor en die leg ik je even uit.

Iemand die op zoek is naar een product maar nog niet volledig overtuigd is of hij/zij het product gaat kopen zal eerst op zoek gaan naar reviews over het betreffende product.

Dat betekent dat als die bezoeker op jouw review terecht komt hier de laatste antwoorden op zijn vragen moet krijgen. Jij haalt net die laatste twijfels weg die de bezoeker nog had over dit product. 

Wat dan de volgende stap is dat hij via jouw affiliate link door zal klikken naar de website van de leverancier en vervolgens de aankoop zal doen. En dat betekent dat jij hier de commissie over ontvangt. 

Omdat je met een review website heel dicht bij het aankoopmoment van de bezoeker zit is de kans groot dat je hier commissies op pakt.  

Jij wordt hiermee dus beloond voor het harde werken van het schrijven van de review. Je zult begrijpen dat dit dan ook een artikel moet zijn dat zo volledig mogelijk is. Alles moet erin staan, elke vraag moet beantwoord worden over het product of de dienst. Alleen dan zul je succesvol zijn!

affiliate marketing revolutie kopen

Niche voor affiliate marketing

Affiliate marketing een makkelijk verdien model als je weet hoe het werkt. Het opbouwen van een website kost tijd. Je moet er veel content voor schrijven en het neemt ook veel tijd in beslag voor Google genoeg vertrouwen heeft in de website. Hier kom ik later nog op terug.

Je hebt kunnen lezen wat de betekenis van affiliate marketing is; Het verdienen van geld met internet door het promoten van diensten en producten van anderen! Jij bent op jouw website reclame aan het maken voor een ander zijn product.

Waarmee ga ik in de fout als ik begin met mijn review website? Wat heb ik niet goed gedaan als ik start met dit verdienmodel? De grote fout die ik heb gemaakt is dat ik geen specifieke niche heb uitgekozen.

Mijn review website gaat over van alles en nog wat en dat is geen goede keus geweest. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik hier niet bij stil heb gestaan toen ik ben begonnen. En dat was een beetje dom want in de Affiliate Marketing Revolutie legt Jacko Meijaard dat heel duidelijk uit.

Het is een wijze les geweest want het heeft erg lang geduurd voor mijn website bezoekers mocht ontvangen. Het beste is om te kiezen voor een specifieke niche of onderwerp. 

De beste niches affiliate marketing in Nederland zijn op dit moment:

🏋🏼Fitness
💗 Dating
💰Geld verdienen
🧑🏻‍🎨 Hobby’s
🐕‍🦺 Huisdieren

Maar er zijn nog veel meer onderwerpen waar je geld mee kunt verdienen via internet. Het is vooral belangrijk om te starten met een onderwerp waar je veel vanaf weet, het leuk vind om over te schrijven en waarvan je weet dat er geld in is te verdienen.

Dus belangrijk om te onthouden kies een goede niche en kies daar vervolgens een micro-niche in. Stel jij houd heel erg van honden en je weet er veel van af dan is dit een goed onderwerp.

Maar omdat de concurrentie hoog is in deze niche, dat wil dus zeggen dat er ontzettend veel te vinden is op internet, moet je kiezen voor een kleinere niche bijvoorbeeld een speciaal ras.

niches voor affiliate marketing

Voorbeeld:

Jij wilt een honden website opstarten dan kies je bijvoorbeeld de langharige Chihuahua. Dus heel specifiek.  Je gaat teksten schrijven over dit hondenras. Door alles op te zoeken en met waardevolle content je website te vullen maak je meer kans om naar boven te komen in Google.

→ Waar komt de Chihuahua oorspronkelijk vandaan?
→ De Chihuahua is van niemand bang hoe komt dat?
→ Waarom heeft de Chihuahua vaak last van hoofdpijn?

Zomaar een aantal vragen waar jij apart een blog over kunt schrijven. Als jij ervoor zorgt dat je de beste informatie geeft en op alle vragen die er zijn een antwoord hebt zul je in de zoekmachines gevonden worden. En dan komen de eerste bezoekers al snel op jouw website.

Zodra je steeds meer bezoekers krijgt kun je je onderwerp breder maken en als je waardevolle informatie deelt dan zullen er steeds meer mensen op je website komen.

domeinnaam-vastleggen

Affiliate netwerken Nederland

Oké, nu verder met mijn ervaringen in de affiliate marketing. Ik weet nu hoe ik een domeinnaam vast kan leggen bij Neostrada en hoe ik een website op kan zetten. Maar nu heb ik de producten en diensten nodig die ik wil gaan promoten.

Ik ga op zoek naar de Nederlandse affiliate netwerken die ik via de cursus van Jacko Meijaard krijg aangedragen. 

Affiliate netwerken zijn de bedrijven waar je de samenwerking kunt zoeken met verschillende publishers. Een publisher is degene die zijn producten of diensten wil laten promoten via de affiliaters.

Een aantal bekende gelieerde netwerken zijn; Bol.com, Amazon en Coolblue. Je hebt ook nog meer andere, bij het grote publiek minder bekende netwerken. Dit zijn o.a. Paypro, Daisycon, Tradetracker, Adtraction en Awin, om er zo maar een paar te noemen.

Ik heb me aangemeld bij Bol.com, Daisycon en Paypro. Nu kan ik beginnen met het zoeken naar producten die ik wil gaan promoten. Als ik mijn website aanmeld word er gekeken of deze voldoet aan de eisen van deze netwerken. 

Je moet genoeg relevante content op je website hebben staan, als dat het geval is dan is de kans groot dat de website goed gekeurd wordt en kun je verder. Als jij vervolgens in de campagnes op zoek gaat naar een product dat bij je niche past kun je je hiervoor aanmelden.

De eigenaar van het product geeft jou dan toestemming om zijn product te gaan promoten. En dus kun je aan de gang met het schrijven van een blog of review. Het is wel belangrijk dat je het product ook echt gebruikt (hebt). Alleen dan kun je een geloofwaardig en waardevol artikel schrijven.

Zodra ik mijn artikel klaar heb plaats ik dit op mijn website met mijn persoonlijke affiliate link. En nu begint het wachten, wachten op ranking in Google en het krijgen van bezoekers voor het artikel.

bouw je online business in 28 dagen

Hoe komt mijn site hoger in Google?

Ondanks dat ik geen speciale niche heb gekozen beginnen mijn reviews toch steeds hoger te komen in Google. Er zijn er zelfs die op pagina 1 staan. Daar ben ik natuurlijk wel heel trots op. Zeker als je weet dat er zo ontzettend veel content iedere dag weer opnieuw op internet wordt gezet.

Het is inmiddels mei ’20 en de website staat nu 4 maanden online. De eerste commissie heb ik ook al gekregen dus dat is helemaal een geweldig gevoel. Nu weet je zeker dat het voor jou ook werkt. Dus gas erop en kijken hoe ik alles nog beter kan maken om hoger te scoren in Google.

Om hoog te scoren in Google moet je website goed in elkaar zitten, zowel  qua techniek als structuur. Ook de snelheid van werken van de website is erg belangrijk. Daarnaast moet die ook ‘Mobile friendly’ zijn. Dit betekent dat je website goed leesbaar is op mobiele apparaten.

Hoger in Google komen gratis kan ook met goede SEO teksten schrijven of laten schrijven. Er zijn dus verschillende manieren om hoger te scoren in Google.

Denk er dus goed over na als jij start met een online business dat een gratis template en een goedkoop hosting pakket misschien niet de beste keus is. Kies voor kwaliteit, want het zijn allemaal kleine stukjes die een positieve bijdrage leveren aan wel of niet scoren in Google.

Het krijgen van backlinks is ook van grote waarde voor Google. Als jij goede content op je website hebt staan waar anderen naartoe gaan linken dan heet dat een backlink. Hiermee zal Google je steeds meer als een autoriteit gaan zien omdat anderen dat ook doen.

Het krijgen van backlinks vind ik nog een heel moeilijk gedeelte van mijn nieuwe beroep. Ik ben hier ook nog hard voor aan het werk om dit goed van de grond te krijgen.

writgo-voor-het-laten-schrijven-van-teksten-voor-je-website

Zoekwoorden onderzoek doen

Google zoekonderzoek is belangrijk om te doen.  Het doen van zoekwoorden onderzoek is heel belangrijk voor je ranking in Google. Dit is best een moeilijk verhaal en het is nu december ’20 en ik weet nog steeds niet of ik dit wel goed doe.

Als jij een beauty-, reis-, of boekenblog wilt opstarten of misschien van de hobby die je hebt een website wilt maken dan is het goed om je teksten te schrijven op basis van een zoekwoorden onderzoek.

Het is namelijk zo dat als jij termen of woorden gebruikt in je blog waar de mensen op zoeken dan is de kans een stuk groter dat je hier ook op gevonden wordt. Als je er dan ook nog voor zorgt dat je het beste antwoord geeft op de vraag dan heb je ‘goud’ in handen.

Ik geef je even een voorbeeld hiervan;

De kans is groot dat jij de volgende vraag hebt gesteld waardoor je hier bent terecht gekomen.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing? De voordelen van affiliate marketing zijn:

 • Start kapitaal niet nodig
 • Maandelijkse kosten zijn laag
 • Flexibele werktijden
 • Plaats onafhankelijk werken
 • 24/7 open
 • Vrijheid
 • Zelf bepalen hoeveel jij verdient
 • Geen klantenservice
 • Passief geld verdienen

 Ik heb het antwoord even een beetje ingekort hier omdat je de uitgebreide versie al hebt kunnen lezen :-)! Doordat ik een waardevolle tekst met goede inhoud heb geschreven en ook het beste antwoord geef op deze vraag ben je op deze pagina terecht gekomen.

Als de bezoeker op jouw website blijft en hij klikt ook nog eens verder dan is dit een teken dat jij de bezoeker goed helpt. De volgende keer als iemand deze vraag weer intikt zul jij wederom naar boven komen.

Zo zul je steeds een stapje hoger komen in de rankings en krijg je dus ook steeds meer bezoekers  naar je website. Dit alles kan alleen maar als jij de zoekwoorden gebruikt die relevant zijn aan je artikel.

 


En daar ga ik nog steeds wel eens de mist mee in. Het is belangrijk om goede seo inhoud te schrijven voor je website. Alleen dan zul je gevonden worden.

Er zijn veel verschillende soorten tools om zoekwoorden onderzoek te doen. Keywordplanner, Ubbersuggest, Semrush en Ahrefs zijn enkele voorbeelden. Die laatste twee zijn wel heel kostbaar om mee te beginnen. Op dit moment gebruik ik Ubbersuggest met een abonnement en daar haal ik veel uit. 

Om te starten is de makkelijkste en goedkoopste manier om Google zelf te gebruiken. Als jij je vraag hebt ingetikt kun je onderaan de pagina zien waar mensen nog meer op zoeken. 

Zo kun je iedere keer weer verder op zoek naar relevante zoekwoorden voor het artikel dat jij wilt gaan schrijven.

Affiliate marketing ervaringen

Vervolgens ga je de eerste vijf artikelen die bovenaan in Google staan lezen. Bij het schrijven van jouw artikel zorg je ervoor dat het nog beter is dan de artikelen die er al over geschreven zijn. Een voorbeeld hiervan is het geven van net wat meer tips die anderen geven. Lever nog meer waarde aan je bezoeker en probeer uniek te zijn.

Geld verdienen met website

September ’20. Inmiddels ben ik al vanaf februari fulltime bezig om mijn website te vullen met unieke content. Ook  ben ik cursussen aan het volgen om steeds meer te leren.

Het is mij meer dan duidelijk dat je niet zomaar even geld kunt verdienen met een website. Een website online zetten met een paar informatieve teksten en het geld tegen de plinten omhoog klotst ;-) is zeker niet het geval! Het belangrijkste van dit ‘spel’ is doorzettingsvermogen, consequent iedere week nieuwe content plaatsen en geduld hebben.

Maar van lieverlee kom ik steeds meer te weten en leer ik hoe ik mijn website nog beter kan maken. Door bijvoorbeeld interne linkbuilding toe toepassen. Dit betekent dat je de berichten aan elkaar linkt door onderlinge tekst klikbaar te maken.

Zo kan Google makkelijker door je website navigeren van het ene naar het andere blog en pagina op je website.

Ook is het doen van een goed zoekwoorden onderzoek voor je teksten van cruciaal belang om gevonden te worden binnen Google. Dat heb je hiervoor al kunnen lezen.

Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden om een goedlopende online business te krijgen.  


Inmiddels ontvang ik al regelmatig wat kleine commissies.


Omdat ik op mijn review- website over producten uiteenlopend in prijsniveau schrijf lopen de hoogtes van de commissies nogal uiteen. Zoals eerder al gezegd in dit artikel komt dit ook omdat ik niet echt een specifieke niche heb gekozen.

Voor mij is het op dit moment het belangrijkst dat het ‘systeem’ in ieder geval werkt. En met het systeem bedoel ik dan dat een affiliate link ook daadwerkelijk omzet genereert. 

Het is allemaal nieuw voor mij en dan is het wel fijn om zelf te ervaren dat je met affiliate marketing geld kunt verdienen vanuit huis. En dat blijkt dus heel goed mogelijk.

Wil jij starten met een online business dan moet je er rekening mee houden dat je heel veel input moet geven voordat je uiteindelijk word beloond. En de beloning zit hem zeker in het begin niet alleen in geld maar ook in bezoekers aantallen. 

Hoe meer bezoekers jij op je website krijgt hoe groter de kans dat deze door klikken en het product of de dienst kopen.

Winnen in Google

Wil je geld verdienen met affiliate marketing dan zul je eerst 80% input moeten geven om 20% output te kunnen ontvangen. En daar bedoel ik dan mee dat je bij het starten van een website veel tijd zult steken in het schrijven van goede content. 

Zoals ik al zei aan het begin van dit artikel over dit online verdien model schrijf je de eerste maanden vooral voor jezelf.

Jouw blogs worden namelijk nog niet door veel mensen gevonden. Na verloop van tijd komt je website steeds hoger in de zoekmachines en komen er ook steeds meer bezoekers. En die bezoekers gaan voor commissies zorgen.

Je gaat dan ook merken dat content die al langer op je website staat ook eerder voor omzet gaat zorgen. Vanaf dat moment spreek je dus van passief inkomen verdienen met internet. Je moet dit wel enigszins relativeren want je hebt eerst veel tijd moeten steken in het opbouwen van de website.

passief-geld-verdienen

Tips affiliate marketing voor beginners

Als jij al zover bent gekomen met het lezen van mijn ervaringen in geld verdienen met internet ben je meer dan geïnteresseerd. TOP! Graag wil ik je dan ook nog een aantal tips geven als jij gaat beginnen met affiliate marketing. Tips die jou helpen bij het starten van je online business.

Tip 1:

Kies een specifieke niche. Start je website liefst met een micro niche! Dus geen website over honden, maar bijvoorbeeld over de langharige chihuahua. Zodra je meer bezoekers krijgt kun je uitbreiden naar een grote niche website.

Tip 2:

Kies een niche waar je veel over weet en je dus makkelijk over kunt schrijven. Het is bovendien ook leuker als je zelf iets hebt met het onderwerp van jouw niche.

Tip 3:

Schrijf unieke en waardevolle content. Kies voor reviews of blog artikelen die zo compleet mogelijk zijn en antwoord geeft op alle vragen.

Heb je 1000 woorden nodig om alles te vertellen prima, heb je er meer of zelfs veel meer nodig gebruik die dan ook. De nr. 1 posities in Google hebben ca. 2200 woorden.

Als jouw artikel slechts 500 woorden bevat houd er dan rekening mee dat jouw artikel niet zo snel daarboven komt te staan.

Tip 4:

Plaats consequent iedere week minimaal één nieuw artikel. En zorg dat je blogs up to date blijven. Bekijk en herschrijf je ‘oude’ content zodat je je positie blijft behouden, of misschien zelfs nog hoger komt. 

Zeker in het begin maak je veel fouten, dat is helemaal niet erg. Als je een jaar verder bent bekijk je oude artikelen en pas ze aan met de kennis die je nu hebt.

Tip 5:

Heb geduld en houd vol. De weg is voor de één langer dan voor de ander. Houd er rekening mee dat een nieuwe website er gemiddeld tussen de 3 á 6 maanden over doet voor deze een beetje mee gaat tellen. 

Laat je niet ontmoedigen en blijf consequent nieuwe content plaatsen. Zie het als een huis dat je aan het bouwen bent, dat lukt ook niet in 3 maanden. 

Je bent de eerste maanden alleen maar aan je fundering aan het bouwen. Daar zie je in het begin niks van maar dit wordt wel het fundament van je online business.

passief-geld-verdienen

Tip 6:

Start met een website en als de basis staat zet deze online. Het hoeft nog niet perfect te zijn, het belangrijkste is dat die online staat. Je bent nooit klaar met je website, er is altijd iets wat anders en beter kan. Weet dat dit ook kan als deze al online staat.

Tip 7:

Kies voor een betrouwbaar hosting-pakket met een goede support. Jij wilt hier een inkomen mee verdienen dus dan moet je niet besparen op het altijd online hebben staan van je business.

Tip 8:

Zorg ervoor dat je binnen je niche verschillende producten kunt promoten. Als een publisher besluit met zijn product te stoppen kun je hiervoor een ander product kiezen. Op deze manier ben je minder kwetsbaar.

Tip 9:

Investeer in goede tools die je beter helpen bij bijvoorbeeld het zoekwoorden onderzoek. Er word niet voor niets gezegd dat goed gereedschap het halve werk is!

Tip 10:

Zorg dat je iedere keer weer bij leert. Volg cursussen die met het bouwen van een online business te maken hebben. De cursus copywriting in 30 dagen van DoyouCopy bijvoorbeeld, heeft mij enorm geholpen. 

Lees hier meer over de cursus copywriting in 30 dagen van DoyouCopy >>>>

Maar ook de training Meester in SEO van de IMU heeft mij nieuwe inzichten gegeven.

Meer info over Meester in SEO van de IMU >>>>

Het is belangrijk om je kennis steeds meer uit te bereiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van affiliate marketing.

Tip 11:

Maak een gratis weggever in de vorm van een infographic, PDF document met waardevolle informatie of schrijf een e-book. Hiermee kun je emailadressen verzamelen, deze zijn heel waardevol om meer inkomsten te kunnen genereren. 

Tip 12:

Als je zelf geen tijd hebt om goede content te schrijven of misschien kun je dit niet zelf ga dan op zoek naar een goede tekstschrijver. 

Lees hier  “Webteksten laten schrijven door Writgo” >>>>

Hou deze tips goed voor ogen alleen dan kun je succesvol worden met het verdienen van geld met internet. Ik ben nu 10 maanden onderweg en deze tips hebben mij heel erg geholpen.

passief-geld-verdienenTijd voor cadeautjes 🤭

December ’20; Hoe staat het ervoor?

Door het stappenplan van de affiliate marketing revolutie regelmatig terug te kijken en toe te passen gaat mijn review website steeds beter in de rankings. 

Ondanks dat ik niet een echte niche website heb gemaakt doet die wel iets en komen er ook regelmatig commissies binnen. Daar ben ik natuurlijk blij mee.

Naast deze website ben ik ook een nieuwe niche website opgestart. Nu ik meer weet zal ik niet dezelfde fouten maken dus al doende leer ik. Ook bekijk ik beter welke producten ik promoot.

Ik realiseer me beter dan in het begin van ‘mijn avontuur’ dat het net zoveel tijd kost om een review te schrijven over een product dat mij bij verkoop € 5,- oplevert of € 100,-! 

Dus steek ik die tijd liever in de producten die een hogere commissie geven.

De financiële en digitale producten zijn binnen de affiliate marketing erg populair, dit komt omdat de commissies hiervan vrij hoog zijn. 

In de financiële producten heb ik me nog niet verdiept. Het enige dat ik wel weet is dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor de promotie van dergelijke producten.

Digitale producten daarentegen heb ik al wel een aantal op mijn website staan. Dit gaat vooral over online cursussen. Met name de digitale producten waar een abonnement aan vast zit zijn goede inkomstenbronnen. Dit worden ook wel wederkerende inkomsten genoemd.

Dit betekent dat als iemand via jouw affiliate link een abonnement aanschaft jij hier iedere maand commissie van krijgt. Dit gaat net zolang door als dat het abonnement loopt. Dit kan dan ook  behoorlijk oplopen als jij een goede website hebt waar veel bezoekers naartoe komen.

Het afgelopen jaar heb ik ook veel geleerd van het forum behorende bij de internetsuccesgids van Jacko Meijaard. Hier lees je veel motiverende reactie’s, succes story’s en mensen die vragen hebben worden geholpen door andere forum leden.

Er is altijd wel iemand die jou verder wil helpen met de dingen waar jij tegenaan loopt of even geen raad mee weet.


Affiliate marketing in 10 dagen Paco Vermeulen


Affiliate marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen 

Zoals ik ook in de affiliate marketing tips voor beginners heb aangegeven is het belangrijk om regelmatig nieuwe kennis te vergaren. En zo kom ik uit op de online cursus van Paco Vermeulen, Affiliate Marketing in 10 dagen. 

In deze video training geeft hij inzicht hoe hij zeer succesvol is geworden met affiliate marketing. Dit kun je ook lezen in mijn review hierover. Hij maakt mij duidelijk dat door een duidelijke strategie te volgen en goede tools te gebruiken de kans vele malen groter is dat je successen gaat behalen. 

Het is een waardige opvolger van de Affiliate Marketing Revolutie. Je komt weer net iets meer te weten over de keuzes die je moet maken voor je begint aan het promoten van een product of dienst.

Wat houdt de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen in?

Deze online cursus bestaat uit 10 lessen die elk zijn opgebouwd uit een video van ca. een half uur. Met het actieplan dat je meteen bij het begin van de training krijgt kun je in 10 dagen je content online zetten.

Door dit actieplan voortdurend te herhalen kan het niet anders dan dat jouw content bovenaan in Google eindigt. 

Deze affiliate cursus is vooral voor degene die al wat verder is met affiliate marketing. Als je net start dan kun je ook beginnen met de gratis cursus van Paco Vermeulen. 

Start hier met de gratis kennismakingsles van Affiliate marketing in 10 dagen >>>

In deze online training kijk je over zijn schouder mee hoe je een website online zet. En hier uiteindelijk geld mee kunt gaan verdienen.

Wat heb ik geleerd van deze online affiliate cursus? Na het doorlopen van deze training heb ik geleerd om een duidelijke strategie op te zetten voordat ik met een website aan de slag ga. 

Het kiezen van het juiste product om te promoten en een goede niche zijn allemaal van grote invloed.

Ik heb geleerd om verschillende gratis en betaalde tools te gebruiken die er te vinden zijn. Zoals onder andere een plug-in op je website installeren waarmee je je affiliate link kunt wijzigen en tegelijkertijd ook kunt zien hoe vaak deze is aangeklikt.

Zo bestaat er ook een tool om te kunnen bekijken of de concurrentie op een bepaald onderwerp groot is. Op het moment dat er een hoge concurrentie is is het lastiger om hierop te kunnen scoren. 

Je moet je dan ook afvragen of het de moeite is om hier tijd in te steken. Dan kun je beter verder op zoek gaan naar een onderwerp met een lagere concurrentie.

Door deel te nemen aan verschillende forums is de kans groter om hoger te scoren in Google. Door waardevolle informatie achter te laten en de mensen verder te helpen met hun vragen kunnen er vanuit het forum ook mensen naar jouw website komen. 

Affiliate marketing in 10 dagen Paco Vermeulen

De houdbaarheid van de affiliate link is een belangrijk ‘lek’ in deze online marketing. Bedenk dat iemand op jouw blog terecht is gekomen en helemaal blij doorklinkt op zijn telefoon naar het product. 

Als hij of zij dan later op zijn computer weer teruggaat naar het product dan zul jij geen commissie verdienen. De cookie is op de telefoon gezet en die gebruikt hij misschien niet als hij ook daadwerkelijk het product koopt. 

Het is dus belangrijk om de bezoeker weer terug naar jouw website te krijgen. Dit kun je doen door een speciaal aanbod te doen. Je moet de bezoeker een reden geven om terug te komen naar jouw website.

Er zijn een aantal zaken waar jij rekening mee moet houden voor je energie en veel tijd gaat steken in het promoten van andermans product. 

Denk hierbij aan voorwaarden waar jij aan moet voldoen, hoe de samenwerking is, is het een affiliate met een ‘first click’ of ‘last click’? Belangrijke dingen om rekening mee te houden.

Ik ben blij dat ik deze cursus heb doorlopen want ook hier heb ik weer veel van geleerd, het is een echte aanrader!

Teksten laten schrijven

In februari ’21 ben ik zover om teksten te laten schrijven voor een nieuw project. Ik heb al eerder in deze blog erover gehad dat je ook SEO teksten kunt láten schrijven. Dus hier ga ik ook mee aan de slag voor mijn nieuwe website.

In mijn review over teksten laten schrijven door Writgo kun je meer lezen over mijn ervaringen met het laten schrijven van teksten voor mijn website. 

writgo voor het laten schrijven van teksten voor je website

Het is geen enkel probleem om een tekstschrijver te vinden op internet. Tik het maar in in Google en er komen er genoeg naar boven.

Mijn punt is alleen wie is er goed in teksten schrijven voor mijn website? Dus heb ik eerst een webtekst laten schrijven door iemand waarvan ik dacht dat dit wel een goede tekst schrijver was. Maar helaas dit was niet het geval. De tekst was niet echt goed en ik kon deze dus ook niet gebruiken.

Dus moest ik op zoek naar een nieuwe tekst schrijver. De naam Writgo heb ik al een aantal keren voor bij zien komen  en vraag me af of dat wat zou kunnen zijn? 

Ik heb contact gezocht en heb het bedrijf van Mike Schonewille een opdracht gegeven om één tekst te schrijven.

Zoals je in mijn review kunt lezen ben ik hier tevreden over en tot op de dag van vandaag werk ik nog steeds samen met Writgo. Ze schrijven waardevolle teksten, komen de afspraken na en als ik op of aanmerkingen heb wordt dit altijd prima opgelost.

Dus ik ben blij dat ik een tekst schrijver heb gevonden die unieke en waardevolle content voor mijn website schrijft.

Maart ’21: Op naar het IMU evenement

Ik ben eerder al op internet de jongens van de IMU tegen gekomen. IIMU staat voor Internet Marketing Unie. Ik heb dit jaar mee gedaan aan de verjaardags-actie van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Ieder jaar hebben ze wel een IMU evenement.   

Er zijn veel video’s en podcasts terug te vinden op internet van de IMU die je gratis kunt bekijken. Dat heb ik ook gedaan natuurlijk want ik wil zoveel mogelijk te weten komen over online marketing en in het bijzonder over affiliate marketing.

Omdat ik één van mijn websites op een abonnement heb afgesloten zonder support (niet slim dus 🤪) besluit ik in april over te stappen op feniks van IMU. 

Meer weten over de website software Phoenix >>>

Het grote voordeel is dat dit een website software is die helemaal is toegespitst op SEO. En dat is heel belangrijk om goed te ranken in Google. 

Daarnaast is het enorm snel op de mobiele telefoon wat ook weer positief is. Het interne linkbuilding systeem wat in Phoenix zit is briljant. Dat is ook één van de hoofd redenen dat ik er uiteindelijk voor gekozen heb om over te stappen naar de website software van Phoenix. 

Interne linkbuilding op je website is heel belangrijk op die manier kan Google goed door je website navigeren. Google is daar dol op. In mijn review over Phoenix kun je hier meer over lezen.

Ik ben inmiddels ook lid geworden van IMU+ en samen met andere IMU leden leren we steeds meer over IMU marketing ;-)! In het IMU blog kun je ook zeer regelmatig nieuwe informatie lezen over alles dat met online marketing te maken heeft.

Neem hier even een kijkje op het IMU forum >>>>

Ik heb nu de mogelijkheid om alle cursussen die de IMU heeft gemaakt te volgen. En zo ben ik dan ook gestart met de Meester in SEO in deze IMU cursus leer je alles hoe je SEO toe moet passen om hoger te scoren in Google! In mijn review kun je er alles over lezen.

Een volledige cursus waarin je leert hoe jij goede SEO toepast op je website. Met verschillende video’s verwerkt in 12 lessen onderverdeeld in 69 lessen. Een zeer uitgebreide SEO cursus.

Ik kan je dan ook zeker aan bevelen die te doorlopen als je meer van SEO af wilt weten. En hoe je dit toe moet passen op je website om te winnen in Google.

Naast deze cursus heb je ook nog de beschikking over vele andere online cursussen, IMU webinars en diverse E-books die je kunt doornemen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Tornado Masterclass
 • Productlanceringen
 • Facebook Marketing
 • Conversie Optimalisatie
 • Content Marketing
 • Meester in SEO

meester in seoMeester in SEO online cursus >>>

En dit zijn maar een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken als je lid bent van de IMU+. Ik ben hier heel blij mee. Naast dit alles is er ook nog het forum waar actieve leden hun ideeën, vragen en andere zaken delen.

Ook zijn er veel ondernemers die behulpzaam zijn om andere leden te helpen met de problemen en vragen waar ze tegenaan lopen. Het is een bijzonder waardevolle community.

In maart kondigt IMU een #28dagenchallenge aan; Bouw je online business in 28 dagen!

Je voelt hem al aankomen denk ik, daar heb ik natuurlijk ook aan meegedaan. Ik was niet de enige, er deden meer dan 1500 mensen aan mee.


Lees hier mijn ervaringen van de #28dagenchallenge  >>>

bouw je online business in 28 dagen

Reacties