niches voor affiliate marketing
Ien Geniet van mijn Vrijheid
40 min

Niches in affiliate marketing, wat is de beste niche?

40 min

De perfecte affiliate niche vinden voor jouw affiliate marketing website kan soms best lastig zijn. Wat zijn de beste niches in affiliate marketing? Wat zijn de winstgevende niches voor affiliate marketing?Of wat zijn de top niches voor affiliate marketing? Met welke niche kun je het beste beginnen als je met affiliate marketing gaat starten?

Allemaal vragen waar jij het antwoord op zoekt, in dit artikel zal ik je die antwoorden geven.  Graag wil ik jou helpen met het kiezen van het onderwerp waar jij een website over wilt en kunt maken.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat kiezen uit de vele niches in affiliate marketing. Je hoeft niet persé voor de top niches in de affiliate marketing te gaan.

Weet je dat groenblijvende niches voor affiliate marketing ook winstgevende zijn.

Laat ik je eerst uitleggen waarom het kiezen van een specifieke niche heel belangrijk is om een succesvolle affiliate website te krijgen.

Inhoudsopgave

My story…..(in het kort 😉 hoor!)

Met affiliate marketing beginnen…. Beginnersfout!

De allereerste fout die ik heb gemaakt bij het beginnen van een affiliate site was dat ik geen specifieke niche had gekozen.

Dat was achteraf niet zo slim. 

En ik weet nog steeds niet waar dit ‘fout’ is gegaan want Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie legt het heel duidelijk uit in één van de eerste lessen van zijn online cursus.

Maar goed, dit drong op één of andere manier niet door tot mijn grijze hersenpan!

Ik heb hier dus een echte beginnersfout mee gemaakt.

Misschien vraag jij je nu af: Wat betekent het als je niet voor een specifieke affiliate niche kiest? Welke gevolgen dit heeft dat zal ik je haarfijn gaan uitleggen.

Een nieuwe website heeft altijd tijd nodig om mee te gaan tellen in de zoekmachines. Je kunt hier gerust 3 tot 6 maanden voor uit tellen.

Als je dan net als ik een affiliate marketing website hebt die over van alles en nog wat gaat zal dit nog langer duren. 

De reden hiervoor is dat Google niet weet waar jouw website over gaat. De ene keer had ik het over outdoor laarzen en de week erna over de Affiliate Marketing revolutie.

En bij de volgende blog schreef ik een review over een kippenhok bouwen enz. enz.

bouw je online business in 28 dagen


Je zult begrijpen dat het absoluut niet duidelijk was voor Google waar de website nou eigenlijk precies over ging. Dit betekent dat Google jouw artikel ook niet zo snel zal laten zien in de zoek resultaten.

Google wil de grootste zoekmachine zijn en blijven. Dat doen ze door de beste resultaten te geven aan de zoekers. Als het dan voor Google niet duidelijk is waar de website over gaat dan dan word je niet hoog in de resultaten getoond.

Dan word het ook erg lastig om bezoekers naar jouw website te krijgen want verder dan pagina 2 scrollen mensen zeker niet door. Dat doe jij toch ook niet!

Uiteindelijk heb ik wel bezoekers op mijn affiliate site gekregen maar ik heb daar erg veel waardevolle content voor moeten schrijven en veel geduld voor moeten hebben.

Dus kies absoluut zeker voor een specifieke niche om door zoekers gevonden te worden!

Kiezen voor een micro niche ook wel subniches voor affiliate marketing genoemd!

Wat zijn micro-niches dan? Voordat ik je niches in de affiliate marketing ga geven om het kiezen hiervan misschien wat makkelijker te maken wil ik nog even een hoofdstukje wijden aan de micro-niches.

Nu denk je misschien moet ik twee niches kiezen om een affiliate marketing website te beginnen.

Nee, dat is niet wat ik hiermee wil zeggen 😅!

Een micro-niche is een klein aspect van een grotere niche. 

niches voor affiliate marketing

Ik leg het even uit met een voorbeeld.

Stel je bent van plan om een honden website te gaan beginnen. Je weet veel van honden. Daarnaast vind je het ook nog eens heel leuk om hier over te schrijven en kun je mensen helpen met jouw kennis. 

Nu heb je zelf al jaren chihuahua’s, start dan eerst met al je kennis over het hondenras de chihuahua. Waar dit ras oorspronkelijk vandaan komt, welke soorten chihuahua’s er zijn. Wat de beste verzorging voor dit ras is.

Echt alles wat je hierover weet en waar jij de bezoeker mee verder kunt helpen ga je op je affiliate site zetten.

Nu weet Google precies waar jouw website over gaat, namelijk chihuahua’s, en zal je sneller laten zien in de zoek resultaten.
 

Als je dan ziet dat je steeds meer bezoekers krijgt kun je je micro-niche steeds verder uitbreiden. Dus als alles over de chihuahua erop staat kun je eventueel aandacht besteden aan andere hondenrassen.

Zo kun je de affiliate marketing website met deze niche steeds breder en groter maken. Dus het is belangrijk eerste te kiezen voor een microniche om zo snel mogelijk gevonden te worden.

Snap je wat ik bedoel? Anders kun je me altijd een bericht sturen met je vragen 👍🏻!


Winnen in Google

Welke affiliate marketing niches werken?

Wat is de beste affiliate niche ofwel welke niches werken dat is een goede vraag en die is niet 1,2,3 te beantwoorden. Je kunt uit enorm veel affiliate niches kiezen en de beste niche is voor iedereen verschillend.

Wat belangrijk is bij het kiezen van de niche van je website, is te kiezen voor een onderwerp dat je leuk vind, waar je veel vanaf weet en waar je graag over schrijft.

Zeker als je gaat beginnen met affiliate marketing is het goed om te kiezen voor iets waar je passie ligt en waar je dus makkelijk over schrijft.

Het gaat veel tijd kosten om een affiliate marketing website op te bouwen. Daarnaast schrijf je de eerste maanden vooral voor jezelf en eventueel voor die paar mensen die weten dat jij een website aan het maken bent.

Verder heb je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig voor je ook daadwerkelijk bezoekers en ook commissies gaat krijgen.

Nu je dit gelezen hebt zul je wel snappen dat het belangrijk is dat je voor een niche kiest waar je veel plezier uit haalt om over te bloggen. Anders is de kans vrij groot dat je het al beu bent voor er nog maar één bezoeker op je affiliate site is geweest! 

Dit klinkt misschien niet zo leuk maar het is de realiteit en ik wil dat je meteen de juiste keuze maakt zodat je een vliegende start kunt maken.


affiliate marketing met website


Is de gekozen niche winstgevend op lange termijn?

Als jij de tijd, moeite en geld gaat investeren die nodig is om een affiliate site te bouwen dan moet je wel weten of er ook daadwerkelijk geld te verdienen is in die niche.

Wil jij op korte termijn geld verdienen dan is het prima om te kiezen voor een onderwerp dat op dit moment een hype is. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat dit ook weer voorbij (kan) gaan.

En dan is alle tijd en moeite die je hieraan hebt besteed van korte duur geweest. Dat is niet erg als je hier ook lekker wat commissies mee hebt gepakt want dan is je werk ook beloond. Maar zeker als je net begint is dat misschien niet de beste keus.

Als het om de lange termijn gaat is het ook belangrijk om ten eerste voor een onderwerp te kiezen waar ook daadwerkelijk geld in te verdienen is. En ten tweede waar ook een grote groep mensen in geïnteresseerd is.

Je zult begrijpen dat een onderwerp als langlaufen in Tanzania niet genoeg mensen interesseert laat staan dat er ook nog geld te verdienen is met deze niche.

Zorg ervoor dat je niche niet te groot maar ook zeker niet te klein is. Je moet je micro-niche later verder uit kunnen bouwen.

Als jij je keuze hebt gemaakt in welke niche je wilt gaan beginnen pak dan een stuk papier en schrijf alle onderwerpen op die je kunt verzinnen om hier een artikel over te schrijven.

Je moet minimaal 75 tot 100 dingen kunnen verzinnen om te weten dat dit het onderwerp is waar jij een website over kunt vullen. Kom je tot heel veel meer dan heb je voor een te grote niche gekozen.

Kijk of je in die grote niche op zoek kunt gaan naar een kleinere niche ook wel micro-niche genoemd. Zoals ik je heb uitgelegd hierboven over de honden website. Begin dan met één hondenras en maak je website later steeds breder.

Kun je maar ca. 30 onderwerpen verzinnen in de door jou gekozen niche dan is deze affiliate niche te klein en misschien ook wel te specifiek. Dan kun je bekijken of je dit onderwerp groter kunt maken zodat je er voldoende over kunt (blijven) schrijven.

Doe vooraf ook onderzoek om te weten te komen of er ook geld te verdienen is in deze niche. Want alleen dan kun je geld verdienen met internet. 


affiliate marketing revolutie kopen


Meest winstgevende niches in affiliate marketing

Er zijn een aantal niches waar je goed geld in kunt verdienen via internet. Waar je op termijn ook je hoofdinkomen van kunt maken, ik zal ze hier even in het kort benoemen.

💰 Geldniches
Cryptomunten, Creditcards, beleggen, Hypotheken, verzekeringen, geld lenen

🏋️‍♀️ Fitnessniches
 Fitness, coaching, attributen

🥗Gezondheidsniches
Afvallen, vegetarisch, veganistisch, voedingssupplementen, voeding

🌎Duurzaamheid
Warmtepompen, zonnepanelen, ecologisch, duurzaam leven en wonen, groene stroom, biologisch, duurzame cosmetica

🧑🏻‍🎨Hobby niches
Honden, tuin, fotografie, tickets voor evenementen, verbouwingen en klussen

🏝Lifestyle niches
Reizen, luxe, mode, sieraden, auto’s, baby producten, cosmetica

❤️Dating niches
Datingsites, seksartikelen, coachingstrajecten voor relaties

👩🏾‍💻Internet niches
Webhosting, SaaS, Wordpress, Gaming, software, VPN

🧘🏼‍♀️Persoonlijke ontwikkeling en groei
Boeken, cursussen, coachingstrajecten, forums

Het kan niet anders dan dat ook jij in één van deze niches in de affiliate marketing de beste niche vind om je affiliate site mee te beginnen.

Er zitten er vast wel een aantal tussen die super interessant zijn voor jou en waar jij ook het één en ander vanaf weet.

Dus kies er één uit en ga aan de slag, op naar financiële vrijheid!

Maak niet dezelfde fout als ik! 🤨

Er zijn een aantal verschillende partnerprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken voor je start met het schrijven van content. 

Ik ga je hier uitleggen waarom je dat moet doen!

Toen ik net begon met affiliate marketing ben ik gewoon aan de slag gegaan. Ik begon met content maken over allerlei verschillende producten.

Schreef mooie reviews, althans dat vond ik zelf, over producten en diensten die ik zelf heb gebruikt. Er zijn artikelen bij waar ik heel veel kliks op heb gehad en nog steeds krijg maar niet één commissie op binnen heb gekregen.

Wat ik toen nog niet wist is dat er verschillende partnerprogramma’s zijn en dat het belangrijk is om je hier in te verdiepen voor je begint. Uiteindelijk wil je wel beloond worden voor je harde werken!
Waarom een partnerprogramma belangrijk is? 

Omdat je veel tijd steekt in het schrijven van je artikel en de opmaak ervan. En je wilt natuurlijk uiteindelijk wel beloond worden met een commissie hiervoor. Daarom is het belangrijk om te kijken met welke partners je ‘in zee gaat’.

Natuurlijk wil je de hoogste commissies binnen halen met het promoten van een product maar dat lukt alleen maar als je het beste partner programma kiest.

Soms kun je beter voor een lagere commissie kiezen maar wel de zekerheid dat je deze ook ontvangt. En denk maar zo 10 kleine commissies van €12,50 is ook €125,-!

Wat zijn de beste partnerprogramma’s

Wederkerende affiliate programma’s

De wederkerende partnerprogramma’s zijn eigenlijk het beste. Dit zijn commissies die je verkrijgt over het afsluiten van abonnementen. Als je met je affiliate marketing website wederkerende inkomsten kunt genereren weet je precies wat je iedere maand ontvangt.

Vaak is het wel zo dat deze commissie wat lager liggen, maar als jij 100 terugkerende klanten van € 10,- hebt dan is dat iedere maand toch ook € 1000,-!

Die zekerheid heb je dan al en de kans dat 100 mensen ineens allemaal hun abonnement op gaan zeggen is niet zo heel groot. 

Producten promoten met wederkerende inkomsten is een hele goede keus.

High ticket affiliate programma’s

Je kunt ervoor kiezen om alleen producten te promoten met hoge commissies. Dit zijn dan ook producten die veel geld kosten om aan te schaffen.

Je hebt authority websites die zich alleen richten op luxe producten bijvoorbeeld. Zij promoten alleen maar high ticket affiliate producten.

Er zijn partnerprogramma’s die commissies uitkeren van € 500,- en meer bij verkoop van hun product. Hou er wel rekening mee dat dit niet iedere dag zal gebeuren omdat het om zulke hoge bedragen gaat.

Mensen doen er vaak wat langer over om iets te kopen dat heel duur is. Maar je hebt ook minder high ticket verkopen voor nodig om een mooi maandinkomen te genereren.

Bekende partner programma’s 

Als jij je aan het inlezen bent om met affiliate marketing te beginnen dan ken je vast de bekende partner programma’s van Bol.com, Coolblue en Amazon. 

Daarnaast zijn er Nederlandse affiliate netwerken waar verschillende adverteerders zich bij aangesloten hebben en waar jij in de campagnes kunt zoeken naar de producten die jij wilt gaan promoten.

Een aantal bekende affiliate netwerken zijn:

 • Paypro
 • Daisycon
 • Tradetracker
 • Adtraction
 • Awin
 • Plug & Pay Marketplace

Bij al deze netwerken hebben zich adverteerders aangesloten om hun product(en) via affiliate marketing onder de aandacht te brengen.

TIP:

Kies voor de bekende partnerprogramma’s. De commissie kan soms verschillen bij het ene of het andere affiliate netwerk voor het product dat jij wil gaan promoten. 

Nu kan het zo zijn dat jij meer commissie krijgt als het product via een onbekende webshop gekocht word in plaats van via bol.com. Dan ben je wellicht geneigd om dus voor de onbekende webshop te kiezen, je wilt tenslotte veel geld verdienen.

Het is goed om je te realiseren dat mensen vaak liever een product kopen bij het bekende  bol.com dan bij een misschien wel onbekende webshop.

Het is dit geval beter om voor de lagere commissie te kiezen bij bol.com. De kans dat het product hier sneller aangeschaft wordt dan bij de onbekende webshop heeft alles te maken met de betrouwbaarheid van bol.com.

Je krijgt dan iets minder commissie maar de kans is groter dat het door jou gepromote product ook daadwerkelijk gekocht wordt. 

Daar komt in dit voorbeeld nog bij dat als de bezoeker via jouw blog op bol.com terecht komt en op dat moment niks koopt maar binnen 5 dagen iets anders aanschaft jij daar ook commissie van krijgt! Leuk toch 😆

niche voor affiliate marketing

Lijst met 50+ niche ideeën voor jou affiliate marketing website

✅ Online daten

In de online dating is voor de affiliate marketeer een goede boterham te verdienen. De laatste 20 jaar is dit een enorme grote markt waar veel mensen gebruik van maken om hun nieuwe liefde te vinden.

Ook jij kent vast wel iemand die de liefde van zijn of haar leven heeft gevonden via Tinder, Nextlove of een andere datingsite waarbij die zich heeft ingeschreven.

We hoeven er ons allang niet meer voor te schamen dat we gebruik maken van deze sociale media.

Als jij de juiste affiliate programma’s weet te vinden en op een goede manier te promoten dan is dit een lucratieve affiliate niche.

Goed om te weten:

 • De Nederlandse dating industrie is goed voor 684 miljoen euro
 • Nederlanders gaan 22 miljoen keer op date
 • Van de 10 gebruikers betalen er 3 voor bepaalde diensten
 • Er wordt gemiddeld € 64,- p.p. jaarlijks besteed aan online dating

(Bron: Meetic, NPO)

Dit is één van de goede niches voor affiliate marketing!

✅ Geld verdienen

Ik had hem al genoemd natuurlijk, geld verdienen, het is logisch dat dit een goede affiliate niche is. In de financiële wereld gaat veel geld om en dus worden de affiliate programma’s meestal ook met hoge commissie’s uitgeschreven.

Er zijn nogal wat affiliaters die denken dat de markt van geld verdienen verzadigd is. Maar de dating niche bijvoorbeeld heeft een hogere concurrentie dan de financiële niche.

Het is wel zo dat het beter is om hiermee aan de slag te gaan als je al wat meer bekend bent met affiliate marketing. Je weet dan immers beter hoe alles in zijn werk gaat en kunt meteen goed van start gaan als het gaat om te starten met een website in de financiële niche.

Het is in ieder geval een goede niche en zeker de website’s die over crypto munten gaan schieten als paddestoelen uit de grond ;-)

Dus als jij hier veel vanaf weet en het leuk vind dan kan het zeker iets voor je zijn. Ik geef je hier een aantal goede niches.


geld verdienen met website

- Cryptomunten

Er zijn inmiddels al veel affiliaters in het ‘gat’ van de cryptocurrency gedoken. En ik heb er ook al een aantal schrikbarend hard zien groeien. Zo kan het dus gaan dat je in een paar maanden van 2K volgers naar 52K volgers groeit.

Door je blogs op je website kracht bij te zetten met video’s die je ook deelt op Youtube word je bereik een stuk groter en kun je met affiliate programma’s voor crypto currency mooie commissies binnen halen.

- Investeren en beleggen

Er zijn nogal wat mensen die hun beschikbare geld graag willen beleggen of investeren. Dit kan zijn vanwege het feit dat ze op zoek zijn naar een passief inkomen of een manier om straks hun pensioen aan te kunnen vullen.

Het probleem is dat ze geen idee hebben waar en hoe ze dit moeten aanpakken. En daar kan jij ze bij helpen. Als jij veel afweet van beleggen en je vind het een interessant onderwerp om over te bloggen dan is dit absoluut een kans.

Als jij mensen kunt helpen door ze waardevolle informatie te geven hoe ze kunnen beleggen en waar ze dat moeten doen dan kan dit leuke commissies opleveren.

Zorg er wel voor dat je ze naar betrouwbare partners stuurt zodat je ze echt helpt anders kan jouw naam in een kwaad daglicht komen te staan.


creditcards niche

- Creditcards

Er zijn affiliate die een mooi inkomen verdienen met een website die over creditcards gaat. Ze schrijven over de verschillende creditkaart maatschappijen en de verschillen tussen credit cards onderling. 

Weet jij er ook heel veel over en kun jij je website gemakkelijk vullen met waardevolle en unieke informatie, start dan zeker in de credit card niche.

De kans is vrij groot dat jij hier makkelijk kunt instappen en de eerste commissies kunt gaan ontvangen.

Goed om te weten:

 • 55% van de consumenten heeft een creditcard
 • In Nederland zijn er 6 miljoen creditcards in omloop (2010)
 • Je moet er wel rekening mee houden dat als je in deze niche aan de slag gaat de regelgeving strenger is dan bij andere niches.
 • De toename in transacties is de afgelopen 10 jaar met 70% gestegen
 • Transacties in het buitenland door Nederlanders is met 94% gestegen (2016) 

(Bron: wikipedia.org)

- Hypotheek

In Nederland is de huizenmarkt op dit moment weer ‘booming’. Met vraagprijzen die zeer hoog zijn worden ook de hypotheek bedragen almaar hoger. Een heel goede niche dus om actief mee aan de slag te gaan.

Met het gegeven dat er enorm veel nieuwbouw gepleegd zal worden de komende jaren weet je dat er dus ook veel vraag naar hypotheken zal zijn. Als jij in deze niche duikt weet je dus dat er geld te verdienen valt.

Goed om te weten:

 • 136 miljard euro aan hypotheek aanvragen zijn er gedaan in 2020
 • 535.375 geregistreerde hypotheek aanvragen 2020
 • 231.586 tweede hypotheek en oversluitingen in 2020

  (Bron: hdn.nl)

- Leningen

Ook dit is een florerende niche markt. Vanwege ons koopgedrag zal er altijd vraag zijn naar geldleningen. Mensen willen vaak producten kopen zonder er voor te hoeven sparen. Er zijn veel aanbieders van leningen die hun producten aanbieden voor affiliate marketing.

Als je kiest voor deze affiliate niche en daar veel informatie over kunt geven dan kun je hier in lengte van jaren commissies mee verdienen.

- Verzekeringen

Iedereen heeft gedurende zijn leven vele soorten verzekeringen nodig. Er wordt niet voor niets gezegd dat je je van de wieg tot aan het graf moet verzekeren.
Denk aan de volgende verzekeringen:

 • Inboedel
 • Aansprakelijkheid
 • Reizen
 • Gezondheid 
 • Auto
 • Huisdier

De laatste categorie verzekeringen, huisdieren, is aan een grote opmars bezig. Jaarlijks groeit deze markt met enorme cijfers en bied dus als affiliate niche veel mogelijkheden. Een mooie micro-niche in de grote verzekerings niche!

Tegenwoordig kun je alles verzekeren dus is deze affiliate niche een mooi verdien model als je de juiste programma’s weet te vinden. Ook dit is één van de goede niches voor affiliate marketing!


affiliate marketing tips


✅ Reis niche

De reis niche en affiliate marketing werken al heel lang samen. In deze niche kun je op vele manieren commissies verdienen. Het gaat hier niet alleen om het boeken van een vakantie, vliegreis of vakantiehuis, nee, dit gaat veel verder.

Er gaat ontzettend veel geld om in de reis wereld en deze niche bied ook enorm veel micro niches. Ik geef je hier een aantal voorbeelden waar je over zou kunnen denken als je een affiliate site in de reizen niche wilt beginnen.

 • boeken van reizen
 • Vliegreizen naar specifieke landen
 • Cruises 
 • Wandel, fietsvakanties 
 • Camper vakanties
 • Campings
 • Mindfullness vakanties (yoga, stilte retraite, zelfontwikkeling enz.)
 • Ski vakantie
 • Pelgrim vakantie
 • Vakantiehuizen, tenten, B&B, bijzondere overnachtingen
 • Specifiek land, weet jij veel van Hongarije bijvoorbeeld en kom je daar veel dan kun je kijken of hier affiliate programma’s bij aansluiten. Dit geld voor ieder ander land ook!

  Dan kun je ook nog aanvullende micro-niches vinden in de reizen niche denk hierbij bijvoorbeeld aan:
 • Excursies
 • Kano, fietsen, boten enz. verhuur
 • Vakanties gecombineerd met Coaching en workshops
 • Vakanties voor alleenstaanden
 • Vakanties voor groepen
 • Zakelijke reizen

  Zoals je ziet kun je heel veel kanten op in de reizen niche

Goed om te weten:

 • gemiddeld geeft de Nederlander tussen de € 1000,- en € 2500,- uit aan vakantie waardoor dit een markt is tussen de 17 miljard en 40 miljard euro

  reis niche

✅ Sport

Je zult begrijpen dat  het niet slim zou zijn om een sport affiliate website te starten en die dan te vullen met allerhande verschillende sporten.

Het is dus zaak dat je gaat kiezen in welke sport je een affiliate website wilt beginnen. En daar is genoeg keus. Ik geef je hier een aantal voorbeelden. Maar voor ik dat doe even het volgende. 

Goed om te weten:

 • 55% van de Nederlanders sport 1x in de week
 • Meest populaire sporten zijn fitness, hardlopen, voetbal, tennis en zwemmen
 • 75% van de sporters in Nederland heeft een abonnement op een sportschool of sportclub
 • Gemiddeld word er per jaar per Nederlander ca. € 500,- uitgegeven aan sport

  (Bron: sportbewegenincijfers.nl)

- Fitness 

In de fitness wereld kun je nu maar ook over jaren nog geld verdienen. Want laten we wel wezen wie wil er nou niet fit worden en blijven. Je kunt wel stellen dat alles wat met fitness en gezondheid te maken heeft een goede niche is.

De kunst is om in deze competitieve niche een goede micro-niche te vinden. Ga op zoek naar de zoekwoorden waar geen groot zoekvolume op zit. Kijk wat hierover geschreven is en ga dit 10x beter doen en je zult zien dat je daarmee gaat scoren. 

Met 10x beter bedoel ik dit: 

Lees de eerste 5 tot 8 artikelen die over dit onderwerp bovenaan in Google staan.
Maak jouw artikel nog beter en vul aan wat je mist in deze artikelen

Je zult dan zien dat jouw artikel na verloop van tijd bovenaan komt te staan

Zorg er altijd voor dat jouw artikel uniek en waardevol is, dus ga niet plakken en knippen want daar ga je het niet mee winnen. Als jij beter bent als je concurrent dan is dit één van de beste niches voor affiliate marketing in 2021!


writgo-voor-het-laten-schrijven-van-teksten-voor-je-website

- Golf

Golfen is niet meer alleen voor de ‘riche people’ weggelegd. Ieder jaar komen er weer meer golf spelers bij die allemaal een golf outfit en benodigdheden nodig hebben. En het moet eigenlijk wel net iets beter zijn dan die van de mede speler.

Je moet tenslotte goed ‘gereedschap’ hebben om je handicap te verkleinen … of is het vergroten ik heb geen verstand van dit spelletje 😀

Er gaat veel geld om in deze wereld en daar kun jij van mee profiteren. Het is een competitieve niche maar als je op zoek gaat naar de juiste zoekwoorden die er zeker nog zijn kun je hier een mooie website mee starten.

- Hengelsport ofwel vissen

Met deze affiliate niche wist ik niet zeker of ik hem onder de sport of bij de hobby zou zetten. Eigenlijk maakt dit ook niet echt heel veel uit, als jij interesse hebt in de hengelsport niche kun je hiermee goed geld verdienen.   

Hengelsport is een sport voor iedereen, voor elk budget. Je hebt onder hengelsporters enorme fanatieke mensen. En deze mensen zijn bereid veel geld aan hun hobby uit te geven. 

Of het nou gaat om de hengels met toebehoren of zelfs speciale hengelsportreizen. In deze niche gaat enorm veel geld om en dus bied ze voor jou als affiliater een mogelijkheid tot het verdienen van geld.

In de sport visserij zijn veel verschillende producten die je kunt promoten. Er zijn namelijk vele soorten van visserij zoals de karpervisserij, de snoekvisserij en het vliegvissen bijvoorbeeld.

Ook in deze branche word er veel geld uitgeven aan de beste artikelen. 

Goed om te weten:

 • 1,7 miljoen Nederlanders hebben in 2020 minimaal één keer gevist (waarschijnlijk heeft de corona hier ook een bijdrage in gehad?!)
 • 528.000 vissers hadden in 2018 een vispas
 • 20% hiervan noemt zich sportvisser
 • Deze zitten gemiddeld 4 uur per week aan de waterkant  

  (Bron: sportvisserijnederland.nl)

- Survival niche

In deze niche kun je verschillende categorieën plaatsen. Zo is er de zogenaamde prepper niche, deze niche gaat over alles wat je nodig hebt om te kunnen overleven na een ramp.

Dus in deze niche kun je veel producten promoten zoals bijvoorbeeld een jachtuitrusting, speciaal voedsel dat je lang kunt bewaren, survival cursussen, off grid wonen.

De survival niche kan een hele brede niche zijn dus is het belangrijk dat je met een micro niche start en dit later steeds verder uitbreidt.


✅ Hobby

Doordat mensen veel vrije tijd hebben heeft bijna iedereen wel een hobby. De één geeft hier meer geld aan uit dan de ander dit heeft ook vaak te maken met wat voor soort hobby iemand zich bezig houd. 

Hoe je het ook wend of keert er gaat altijd geld mee gemoeid om een hobby uit te oefenen. In veel hobby niches zijn ook affiliate programma’s te vinden en de commissies variëren per hobby.

- Fotografie

Ben jij een goede fotograaf en vind je dit een leuke hobby? Dan is dit zeker een niche om je verder in te verdiepen. Er zijn nogal wat influencers die meer dan een leuke boterham verdienen met deze niche.

Ook hiervoor geld dat je op zoek moet gaan naar datgene waar nog niet zo veel informatie over te vinden is. Uiteraard moet er wel geld in omgaan anders kun jij ook niets verdienen.


fotografie niche

- Auto’s en motoren 

In de autoniche kun je voor veel verschillende producten kiezen. Van het promoten van auto-onderdelen tot lease contracten, dit zijn allemaal optie’s binnen de auto en motoren niche.

Als je hart ligt in het rijdend materiaal en je wilt hierin beginnen denk dan zeker ook aan de elektrisch aangedreven auto’s en motoren, want dat is de toekomst.

- Huisdieren

De huisdieren niche is een populaire niche om voor te kiezen. Natuurlijk zijn er al heel veel websites over honden, maar als jij het nou eens specifiek over gebitsverzorging bij honden gaat hebben? 

Zeker weten dat je met het geven van veel informatie hierover bovenaan in de zoekmachines gaat komen. En dan kun je dus geld gaan verdienen!

Waarschijnlijk hou je van huisdieren en heb je er zelfs één of meerdere😊. Dan weet je wat jij ervoor over hebt om het jouw vriend naar de zin te maken.

Nieuw halsbandje, mandje, koekje en wat al niet meer. Gewoon omdat je het leuk vind of omdat hij/zij het nodig heeft.

En zo zijn er natuurlijk nog vele honderdduizenden mensen meer die ongelooflijk van hun huisdier houden en er veel geld voor over hebben.

Start zeker in deze niche als je veel van je huisdier afweet en het leuk vind om hierover te schrijven. 

Weet ook dat als jij het leuk vind om over een bepaald onderwerp te schrijven dit te lezen is in je teksten. Dit geld overigens voor alle populaire niches in de affiliate marketing!


gaming niche


- Gaming niche

Ben jij een gamer of weet jij hier veel vanaf dan is deze niche een fantastische niche om geld mee te verdienen. De gaming niche voor affiliate marketing is een populaire niche.

Er zijn naar schatting zo’n 2,5 miljard gamers ter wereld 😳! Ik zou je dus ook adviseren als jij je op deze niche wilt storten je een Engelse website start. Je bereik is dan vele malen groter.

En ja, de concurrentie is dan ook groter maar als jij op zoek gaat naar de juiste zoekwoorden en de beste affiliate programma’s en daarnaast de beste artikelen schrijft dan ga je op termijn zeker beloond worden.

- Drone’s

Wilde jij toen je jong was ook altijd al heel graag een op afstand bestuurbaar vliegtuigje of helikoptertje?

Je bent niet de enige geweest er is een levendige markt als het gaat om verkopen van drone’s. Je kunt ze tegenwoordig in alle maten en soorten krijgen.

Je kunt ze kopen voor € 40,- tot en met € 1500,- en de rest. Met de beste camera’s en besturingssystemen erop.

Vanzelfsprekend zijn er verschillende affiliate programma’s voor het promoten van drone’s. Daarnaast heb je ook nog allerlei verschillende trainingsprogramma’s om de beste drone piloot te worden. 

Dit is zeker een niche waar veel verdien mogelijkheden zijn.

- Boeken

Één van mijn websites is een boekensite. Mijn man leest heel veel boeken, als hij die uit heeft schrijft hij hier een recensie over. Die recensies plaats ik op deze website met als doel dat mensen hier vandaan het boek gaan kopen.  

Dit zal geen vermogen op leveren maar als we een paar jaar verder zijn hebben we toch een leuke website staan en kan het een leuk zakcentje opleveren zonder dat we daar heel veel tijd aan kwijt zijn.

Naast de boeken recensies kun je ook nog verschillende boeken abonnementen en bijvoorbeeld e-readers promoten. Dus als ik zie dat ik steeds meer bezoekers krijg ga ik dit verder uitbouwen.

Goed om te weten:

- De commissie voor boeken bij bol.com is niet zo hoog (3%)  
  Het voordeel is wel dat als ze via mijn affiliate link op bol.com komen en ze dan niks kopen maar
  binnen 5 dagen iets anders kopen ik daar ook commissie over krijg en dit kan wel oplopen tot 8% .  

- Muziek

In de muziekniche is altijd geld te verdienen. Veel ouders leren hun kind van jongs af aan al kennis maken met een muziek instrument. 

Daar bedoel ik niet het kindertrommeltje mee wat ze voor hun verjaardag hebben gekregen van een oom die niet snapt dat het reuze irritant is omdat kindlief er de hele dag op loopt te slaan! 🤪

Ook is er een grote groep mensen die het leuk vinden om op latere leeftijd nog een muziekinstrument te leren spelen.

Paco Vermeulen heeft op Youtube al 12 jaar een kanaal waar hij mensen leert om piano te spelen. Dit heeft hij inmiddels uitgebouwd tot een meer dan leuk online verdienmodel.

Sinds kort heeft hij er een programma bij lopen waarin je een maand abonnement kunt afsluiten om nog beter en meer te leren spelen op de piano. Dit is zo maar een klein voorbeeld hoe ook jij in de muziek niche geld kunt verdienen.

betere webteksten maken

✅ Huis

In en rondom je huis kun je enorm veel producten vinden om te promoten. Het is aan jou wat je hieruit gaat kiezen. Ik geef je een paar niches waar jij een affiliate site over kunt beginnen.

Wat denk je van beveiliging in en aan je huis:

 • Wifi camera’s
 • Speciale sloten
 • Bewegingssensoren
 • Alarm systemen
 • Verlichting
 • Interne camera’s
 • Intercom
 • Speciale ramen

- Tuin

Tuinieren is misschien niet een niche waar je zo snel aan zou denken om geld mee te verdienen. Maar er zijn niet voor niks zoveel tuincentra met een enorm aanbod aan producten.

Dus ook hier kun je een prima niche website voor maken, zeker als je veel om tuinieren geeft. Als dat zo is dan weet je ook wat er allemaal voor nodig is om een tuin aan te leggen en te onderhouden.

Ga op zoek naar een onderwerp waar nog niet zoveel over geschreven is en start met bloggen hierover. Je zult zien dat je dan al snel veel bezoekers op je niche website gaat krijgen.

Als je website is uitgegroeid tot een ‘authority’ website kun je op zoek gaan naar andere onderwerpen om je affiliatie site mee te vullen.

Als je steeds meer bezoekers krijgt kun je ook steeds breder gaan en meer producten gaan promoten. Hou dat eens een jaar vol en kijk dan wat het je iedere maand extra oplevert!


tuin niche

- Woning inrichting

Dit is een blijvende niche die al jaren goed loopt. Ook zal dit in de toekomst altijd een goede niche blijven. Mensen kopen en verkopen hun woning en daar past altijd weer een nieuwe badkamer, keuken of slaapkamer in.

We veranderen graag om de zoveel tijd de kleur op de muur, het bankstel of de eetkamerset. Dan hebben we het nog niet gehad over de decoratie in ons huis.

Hoe snel ben jij uitgekeken op het schilderij wat aan de muur hangt?

Wist je dat er ook affiliate programma’s zijn om een abonnement af te sluiten bij kunstuitleen organisaties? Mooi verdienmodel met wederkerende opbrengsten!

Goed om te weten:

 • De kosten om een eigen huis te onderhouden zijn jaarlijks 1% van de waarde van de woning. D.w.z. dat als een huis € 200.000,- waard is er jaarlijks € 2.000,- aan onderhoudskosten is. 
 • In 2020 is er 2,4 miljard euro uitgegeven aan inrichting voor het huis.
 • Een niche waar altijd geld in te verdienen is

✅ Persoonlijk

Ook hier vallen veel verschillende niches onder. Je kunt denken aan zelfontwikkeling, zelfkennis en opleidingen en onderwijs bijvoorbeeld.

- Persoonlijke zelfontwikkeling

We willen allemaal de best mogelijke versie van onszelf zijn. Jij wilt toch ook slimmer, sterker, rijker 🤭, een betere job of gewoon meer vrije tijd hebben?

Het kan goed zijn dat je al heel tevreden bent met het leven dat je leidt. Maar de kans bestaat ook dat er toch een klein stemmetje in jou zegt dat je één van de bovenstaande dingen toch ook wel graag zou willen zijn of hebben.

Als dat niet zo is is dat prima hoor maar dan ben je een uitzondering op de regel want er zijn nogal wat mensen die nog een doel willen bereiken.

Dit is dus een mooie kans voor jou want er zijn ook nogal wat mensen bereid om hier geld aan uit geven. Die stappen in een coachingstraject of kopen een online cursus.

In ieder geval zijn er veel micro-niches te vinden op Persoonlijk vlak voor de affiliate marketing.

- Onderwijs

Weet jij dat het internet ontstaan is vanuit een hulpmiddel dat op universiteiten en scholen werd gebruikt. We hebben niet kunnen bedenken hoe belangrijke rol internet in ons leven is gaan spelen.   

Het is dus niet zo gek dat je ook met onderwijs je geld kunt verdienen. Nu vraag jij je misschien af maar hoe dan?

Door het promoten van opleidingen bijvoorbeeld. Ik sprak laatst iemand die een affiliate website heeft waarmee zij studenten helpt om een keuze te maken naar welke universiteit ze gaan.

Als de student zich via haar website inschrijft bij een universiteit dan krijgt zij daar een commissie over uitbetaald.

Studenten hebben ook laptops, pennen, papier en andere producten nodig om hun opleiding te volgen en dit zijn allemaal producten die je kunt promoten.


Astrologie niche

- Astrologie

Hier denk je misschien niet zo snel aan maar als jij geïnteresseerd bent in of al heel veel weet over dit onderwerp is een affiliate marketing website zeker een mogelijkheid.

Er is een grote groep mensen geïnteresseerd in astrologie, horoscoop lezen en helderziendheid.

Als jij hier ook iets mee hebt dan is het voor jou geen probleem om hier een website mee te vullen denk ik.

Ga op zoek naar de kleinere zoekvolumes en ga hier je eerste blogs over schrijven. Je kunt hier dan de affiliate links van de verschillende netwerken bij gebruiken. 

Het is een mooie manier om je hobby of werk samen te laten smelten in een website.

- Yoga

Yoga bestaat al sinds mensen heugenis en is zeker de laatste jaren enorm populair. Als jij op zoekt bent naar een yoga cursus hoef je die maar in te tikken en er verschijnen er tientallen op je scherm.

Je kunt ervoor kiezen om cursussen, yoga kleding, matten en boeken over yoga te gaan promoten. Zeker als jij zelf ook aan yoga doet kan dit een mooie niche zijn met hoge opbrengsten.

- Meditatie

Ligt een beetje in lijn met de yoga niche dus dat zou een mooie uitbereiding kunnen zijn op je yoga affiliate site als deze al lekker wat bezoekers trekt.

We leven in een jachtig bestaan, we moeten veel, we leggen onszelf veel op en willen ook steeds meer en zijn minder snel tevreden.

Hier hebben veel mensen last van en ze zoeken daarom manieren om hier beter mee om te kunnen gaan. We gaan op zoek naar rust en ruimte in ons hoofd. We willen tot de kern komen van bepaalde zaken.

Met de meditatie niche kun je veel producten promoten denk hierbij aan speciale reizen, stilte retraite, boeken, cursussen, coaching trajecten. Maar ook producten zoals essentiële oliën en kaarsen zijn een mooie aanvulling.

Ook dit is een niche die alleen maar groter gaat worden in de toekomst, mensen zijn steeds vaker op zoek naar de zin van het leven. Dus meditatie is een mooi onderwerp zeker als je hier zelf ook iets mee hebt!

Hou altijd voor ogen dat je kiest voor een onderwerp waar je ook feeling mee hebt, alleen dan heb je de grootste kans van slagen. Als je een website goed aan het draaien hebt kun je altijd nog verder kijken naar andere niches in affiliate marketing.


✅ Gezondheid niche

Als het om eten en drinken gaat is het te algemeen om daar een website over te beginnen. Dat is een te grote niche. Dus ga ook hier opzoek naar een kleiner niche.

Je kunt denken aan een website voor vegetariërs of voor veganisten bijvoorbeeld. Of een website over bepaalde allergieën denk hierbij aan koemelk allergie, gluten-, lactose vrij eten.

Als je klein begint kun je een mooie niche website bouwen binnen de grote voeding niche. 

Het schijnt zo te zijn dat het niet gemakkelijk is om veel geld te verdienen met kookwebsites. De concurrentie is hier enorm hoog, met een groot aantal bepalende websites zoals 24Kitchen en Smulweb bijvoorbeeld. Je zult dus van goede huize moeten komen om boven deze websites in de zoekmachine te komen. 

Dat neemt niet weg dat er ook hier kansen liggen. Denk eens aan een website over koken met kikkererwten bijvoorbeeld. Heel specifiek en dus een kleine of micro-niche binnen de kookwebsites. 

Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar mocht je in deze niche aan de slag willen gaan dan adviseer ik om dit even goed uit te zoeken zodat je weet waar je aan begint.

- Afvallen of afslanken

In onze welvaartsmaatschappij is overgewicht een groot probleem. De afvallen niche is dan ook een grote niche, er zijn altijd mensen die op zoek zijn naar manieren om af te vallen. Ook hiervoor geld dat je een micro-niche moet zien te vinden om op te vallen.

Dus begin met het Keto dieet bijvoorbeeld en zorg dat je alle informatie hierover op je website hebt staan. Beantwoord al de vragen van de zoekers naar het Keto-dieet en je gaat gevonden worden. 

- Voedingssupplementen

Als je voor de voedingssupplementen niche kiest ben je verzekerd van een lange termijn strategie. De verwachting is dat deze niche alleen maar groter gaat worden.

Momenteel kun je ook al voedingssupplementen voor je huisdieren kopen. Weet jij hier veel vanaf of ben je super geïnteresseerd dan kan dit zeker een goede niche zijn.

- Foodboxen

Zeker in ’20 is het gebruik van de  voedingsboxen enorm gegroeid. Je hebt er zelf waarschijnlijk ook wel eens gebruik van gemaakt. Het is handig, makkelijk en snel. En je hoeft er de deur niet voor uit.


Er zijn behoorlijke commissies te verdienen in deze niche.


Goed om te weten:

Er zijn enorm veel foodboxen op de markt en zeker in 2020 is deze niche explosief gegroeid. Als jij een website over foodboxen wilt gaan maken dan kun je rekenen op commissies die variëren tussen de €7,- en € 20,- per gesloten deal. Dit kan dus een mooie niche zijn om in te starten.

Zorg er wel voor dat je onderscheidend bent en de foodboxen ook echt uitprobeert want alleen dan kun je er naar waarheid een artikel erover schrijven

koken niche

- Koken

De huizen van tegenwoordig beschikken steeds meer over de beste en mooiste keukens. Ook worden de meest geavanceerde keuken apparaten ingebouwd of bij de keuken aangeschaft.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Mixer
 • Food processor 
 • Espresso apparaat
 • Melkopschuimer voor de lekkerste cappuccino
 • Waterkoker, Kranen waar gekookt water uit komt
 • Oven, stoomoven
 • Magnetron
 • Afwasmachine
 • Broodbak machine

  En zo vergeet ik er ongetwijfeld ook nog wel een paar. Dit is een levendige branche waar veel geld in wordt verdient. Je kunt in deze niche een goede affiliate website beginnen.

Het zal ook een niche zijn die er altijd zal blijven omdat mensen nu eenmaal blijven veranderen. Of ze kiezen voor een nieuwe keuken of hebben een ander huis gekocht en willen hier een andere keuken in hebben.

Je kunt als je eerst in een micro-niche begint dit enorm uitbouwen tot een geweldige authority website.

Je kunt je richten op de inrichting van een keuken maar natuurlijk ook op het koken zelf. Zeker is de concurrentie groot maar er zijn genoeg affiliate programma’s te vinden om bijvoorbeeld kookcursussen en kookclinic’s te promoten.

Volg ze eerst zelf en schrijf er een goede review over, je zult zien dat een grote groep mensen geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Nu ik dit zo aan het schrijven ben zou het voor mij ook nog wel een optie zijn om hier een affiliate site voor te maken. 😀


✅ Duurzaamheid

De duurzaamheid niche is zeker de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is natuurlijk ook goed, we moeten tenslotte zuinig zijn op onze planeet. We willen ervoor zorgen dat de volgende generatie ook een fijn leven kan hebben.

Hier volgen een aantal onderwerpen om een affiliate site over te beginnen:

 • gebruik van biologische producten
 • Zonne-energie
 • Warmtepompen
 • Elektrische auto, motor, scooter, fiets
 • Groene stroom
 • Duurzame producten ( bamboe producten bijvoorbeeld)
 • Natuurlijke cosmetica
 • Kruiden geneesmiddelen
 • Refurbished apparaten

En zo zijn er nog veel meer onderwerpen te verzinnen om een affiliate website mee te beginnen. En ook deze valt onder de groenblijvende niches voor affiliate marketing. Dit gaat nooit meer voorbij en zal in de toekomst alleen maar groter worden.

Goed om te weten:

 • 62% van de Nederlanders vind duurzaamheid belangrijk 
 • 58% koopt milieuvriendelijke producten
 • 57% Fairtrade producten
 • 54% keurmerk en diervriendelijke producten
 • Duurzaamheid is geen trend en zal een steeds grotere rol gaan spelen

(Bron: Mediabrands Covid onderzoek, Retail Buying Studie)

✅ Luxe

Alles wat te maken heeft met zaken die we niet persé nodig hebben maar waar we ons wel blij bij voelen als we het ons kunnen veroorloven. Denk hierbij aan cosmetica, sieraden, kleding, schoenen enz.

- Mode

Onder het hoofdstuk luxe plaats ik ook de mode. Dat is misschien niet helemaal eerlijk want kleding is een noodzakelijk kwaad bij ons in de Westerse wereld 😀.

Als het om kleding gaat dan word hier ook veel geld aan uitgegeven door ons. Hoe vaak ga jij naar de online shop om weer even een nieuw truitje of broek te kopen?

Het online kopen van kleding en schoeisel is de laatste jaren enorm gestegen!

Als jij van mode houd en schrijft daar ook graag over dan ben je met de kleding niche prima op je plek. Het voordeel van deze niche is ook nog dat die er altijd zal blijven. Dus ‘future proof’!

- Schoenen 

Voor deze niche geld hetzelfde als voor de mode we hebben altijd schoenen nodig. Er zijn mensen die kopen iedere maand of soms wel iedere week een nieuw paar schoenen.

niches voor affiliate marketing

- Horloges

Je ziet de ‘snelle jongens’ wel voorbij komen met de mooiste horloges aan hun pols. En ja ook hier is een leuke zakcent aan te verdienen.

Iemand die ik ken zet op zijn Instagram account foto’s waar altijd hetzelfde merk horloge op staat. In de auto, op het strand, in het restaurant en ga zo maar door en dat werkt heel goed. Dit is inmiddels ook de fabrikant van de horloges opgevallen en de instagrammer verdient er nu erg veel geld mee.

- Schoonheidsproducten en Cosmetica 

Ben jij een fan van cosmetica make-up dan is dit de perfecte niche voor jou. Ook dit is een niche die er altijd zal zijn en blijven. Ook als het even allemaal wat minder gaat met de economie blijven we cosmetica kopen.

Je wilt er tenslotte goed uitzien toch?

Ga op zoek naar dat bijzondere product die een grote groep mensen aanspreekt. Zorg voor waardevolle, unieke content en je zult zien dat dit gaat werken

- Sieraden

Mensen kopen graag sieraden voor zichzelf of om cadeau te doen. Naast dat er sieraden bij de plaatselijke juwelier gekocht worden is er ook een groot gedeelte dat in een online shop zijn sieraden uitzoekt.


bruiloft niche


- Huwelijken/Bruiloften

Soms heb je het idee dat jonge mensen niet meer trouwen. Ze kiezen misschien eerder voor een samenlevingscontract. Maar de bruiloft niche is er een die al heel lang bestaat en ook altijd zal blijven bestaan.

Ook dit is een zeer competitieve niche maar er zijn ook hele mooie micro-niches te vinden. Als jij op zoek gaat naar die pareltjes dan zul je merken dat je ook in deze niche goede commissies kunt krijgen.

Hoe ben jezelf getrouwd of als je gaat trouwen wat doe je dan wel en wat niet. Wat doe je misschien anders dan dat er bij een gemiddelde bruiloft word gedaan. Als je dieper in de materie duikt ga jij ontdekken wat die micro-niche is.

Alleen dat al is leuk om te ontdekken en hoe leuk is het dan als je er dan ook nog geld mee verdient.

- Mobiele telefoons

Eigenlijk is een mobiele telefoon geen luxe maar noodzaak vinden wij allemaal natuurlijk. Wat moet je beginnen zonder smartphone?

We zijn inmiddels zo vergroeit met dat ding in je broekzak, in je handen of aan je oor dat het niet meer weg te denken is uit het straat beeld.

En daarom is het een perfecte niche om een affiliate marketing website over te maken. 

Alleen is ook hier de concurrentie erg hoog dus is het zaak dat je op zoek gaat naar de mogelijkheden om te kunnen scoren.

Kijk eens goed naar alle verschillende functie’s op je telefoon, er is er vast wel eentje die je extra uit kunt lichten. Bijvoorbeeld de cameralens of de verschillende mogelijkheden bij het opnemen van een video op je telefoon.

Zo kun je zelf een micro-niche vinden waar je over kunt gaan bloggen.


- Apps

Weet je dat er geld te verdienen is met het promoten van Apps. Gebruik jij betaalde apps op je smartphone?

Ga eens op onderzoek uit of ze ook een affiliate programma hebben en schrijf een goede review over het gebruik van de App. Wat de voor- en nadelen van de verschillende App’s zijn enz.

Als jij een affiliate website maakt met jouw ervaringen over verschillende Apps kun je daar leuk wat inkomsten mee genereren.

- Elektronica

Met het promoten van verschillende soorten elektrische apparaten die jij gebruikt kun je mooie commissies ontvangen.

Als jij door middel van een goede video het apparaat helemaal uitlegt en laat zien hoe je het kunt gebruiken kun je de bezoeker net dat laatste zetje geven om het product te kopen.

Goed om te weten:

Wat koopt de Nederlander het meest?

 • 55% kleding/sportartikelen
 • 52% reizen en accommodatie
 • 47% kaartjes evenementen
 • 38% huishoudelijke goederen/apparaten
 • 31% levensmiddelen/cosmetica/ schoonmaakmiddelen
 • 31%boeken/tijdschriften of kranten
 • 30% soft-,hardware / elektronica
 • 17% muziek/film

✅ Babyproducten

In deze zeer populaire niche gaat ook enorm veel geld om. Bij de geboorte van een kind komen veel emoties kijken en die zorgen ervoor dat mensen veel geld uitgeven in deze niche. En zo valt er voor jou als affiliate dus ook veel geld te verdienen.

Het is ook een niche die er altijd zal zijn want kinderen worden nou eenmaal voortdurend geboren. Dat betekent dat de toekomstige ouders weer leuke en praktische baby producten nodig hebben.

Niet alleen de kersverse ouders besteden veel geld aan babyproducten. Denk ook maar eens aan al het geld wat omgaat aan kraamcadeau’s en dergelijke. Hier liggen dus mooie kansen voor jou als affiliate.✅ Software

Software is een heel ruim begrip, ik ga je hieronder wat voorbeeld niches geven waar jij een affiliate marketing website over kunt beginnen.

- VPN veiligheid

Het is goed als jij je bezoeker kunt helpen met het kiezen van een VPN pakket. Je helpt de bezoekers om anoniem op internet te surfen. Ook zorgt een VPN pakket ervoor dat je beschermt bent tegen identiteit diefstal en andere beveiliging risico’s

- Wordpress

Als jij een affiliate website wilt starten heb je een website software nodig, één van de bekendste is Wordpress. De kans is dan ook vrij groot dat jij ook start met een (gratis) Wordpress website.

Ook daar liggen mogelijkheden om dit te promoten net zoals de webhosting die je nodig hebt om je website zichtbaar te krijgen op internet. Iedere seconde van de dag worden er nieuwe website’s gemaakt en middels een hostingspakket online gezet.

Wil jij daar ook een graantje van meepikken?

Software is voortdurend in ontwikkeling ook daar ligt een grote markt om te promoten.

- SaaS

Software as a Service (SaaS) is een mooie niche om te promoten. Het grote voordeel van deze niche is dat het heel vaak wederkerende inkomsten zijn. 

Dit betekent dat als er iemand via jouw affiliate link een abonnement afsluit jij iedere maand daar een commissie over krijgt net zolang als het abonnement duurt.

Dus even een voorbeeld om het meer duidelijk te maken;

Iemand sluit via jouw affiliate link een webhostingspakket af voor zijn website en dit kost hem €50,- per maand. De commissie is 20% over het maandbedrag, dan krijg jij iedere maand €10,- commissie.

Zolang er van dit abonnement gebruik gemaakt word krijg jij hier die commissie over. Dus dat zijn wederkerende inkomsten.  

Dit is een goede niche om een stabiel inkomen te verdienen met affiliate marketing.  

- Boekhoudprogramma’s

Er zijn veel affiliate programma’s over boekhoudingen voor het midden en klein bedrijf die je kunt promoten. Als jij iets hebt met deze branche of je bent werkzaam als boekhouder kan dit een hele interessante niche zijn.

Je kunt de kleine ondernemer bedienen door de juiste informatie te verschaffen en ze zo te helpen.

Dit geld ook voor het invullen van belastingaangiftes en allerhande zaken die met deze branche samenhangen.


Podcast niche

- Podcast

Ik wist niet zo goed waar ik deze moest zetten maar aangezien je toch een stukje software nodig hebt om een podcast te maken vind ik hem hier wel prima staan.

Er worden steeds meer podcast’s opgenomen en online gezet en dit is dus een prima niche om je op te storten. 

Je kunt zelf podcasts opnemen over een bepaald onderwerp en daar producten in gaan promoten.

Je kunt ook een affiliate website starten waar je alles wat er nodig is om een goede podcast te maken gaat promoten.

Of je maakt er een combinatie van, dat kan natuurlijk ook.

Wat heb je allemaal nodig om de beste podcast te maken: microfoon, software, tools om het te bewerken, cursussen hoe maak je een podcast. En dan hebben we het nog niet gehad over dat je de podcast ook met beeld op kunt nemen. Dan komen er ook zaken als verlichting, studio en decor bij om de hoek kijken.

Genoeg producten om te promoten dus!


Hoe kies je de beste affiliate niche voor jou?

Ben jij helemaal nieuw in de affiliate marketing dan kan ik je de onderstaande tips geven voor je besluit in welke affiliate niche je van start gaat.

 1. Kies een niche die je leuk vind en waar je makkelijk over kunt schrijven
 2. Kies een niche waar je veel over weet en waar je mensen mee kunt helpen 
 3. Het is belangrijk dat er geld te verdienen is in de niche
 4. Als je start met affiliate marketing kies dan voor een bekende niche waarvan je weet dat je er geld in kunt verdienen. Later kun je altijd nog gaan zoeken naar die unieke niche. Je moet eerst leren en weten hoe het werkt.
 5. Start met een micro niche in de niche, door goed zoekwoorden onderzoek te doen kun je precies zien waar je kansen liggen.
 6. In bijna alle affiliate marketing niches is de concurrentie hoog. Als jij zorgt dat je unieke en waardevolle content deelt dan ga je daar voor beloond gaan worden. Soms kan dit iets langer duren dan je lief is misschien maar het gaar zeker gebeuren!
 7. Maak een besluit en ga aan de slag met de beste affiliatie niche voor jou! Succes👍🏻


Ben jij op zoek naar een goede affiliate marketing cursus lees dan mijn review over Affiliat Marketing Revolutie van Jacko Meijaard hier een echte aanrader >>>

Wil je me iets vragen laat een reactie na onder deze blog en ik kom zo spoedig mogelijk met een antwoord! 😁


Reacties