nepreviews
Ien Geniet van mijn Vrijheid
2 min

Nepreviews plaatsen op je website 👎!

2 min

Vanaf voorjaar 2022 krijg je een boete als je nepreviews op je website plaatst. Dat is natuurlijk een goede zaak. Wil jij een product aanschaffen dan wil jij weten of je krijgt wat er word beloofd. 

En door het lezen van verschillende reviews, testimonials of ervaringen van anderen kun jij de beste beslissing maken. Op de bouwjeonlinebusinessgids.nl alleen maar echte reviews over producten of diensten die ik heb doorlopen in mijn affiliate marketing avontuur!

Bescherming van de consument

In dit online tijdperk heeft iedereen wel eens een keer een product of dienst online gekocht. Meestal ben je overtuigd van de aankoop als je verschillende reviews, testimonials of ervaringen van anderen hebt gelezen.

Na het lezen hiervan beslis jij wel of niet of je tot aankoop overgaat. Het is dus wel zo fijn dat jij zeker weet dat je niet een nepreview hebt gelezen maar een eerlijke review.

Een beoordeling van mensen die het product ook daadwerkelijk kennen. Dat ze het product regelmatig gebruiken of als het om een online cursus gaat bijvoorbeeld deze ook daadwerkelijk hebben gevolgd

En naar aanleiding daarvan ook een eerlijke review schrijven. Daar schrijven ze in wat ze van het product vinden. Wat de voor- en nadelen zijn en de ervaring dat ze hebben met het product of dienst.

In het voorjaar van 2022 worden nepreviews of reviews die misleidend zijn over producten of diensten beboet. 

Weg met de nepreviews

Dat er opgetreden word door het kabinet tegen misleidende reviews is alleen maar goed. Zo word de consument extra beschermt. 

De afgelopen jaren zijn er zo ontzettend veel webwinkels, websites en andere online platformen op het internet te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet welke goed of fout zijn.

Natuurlijk is de consument ook niet gek en kan vaak wel de goede van de slechte onderscheiden. Maar het is kinderlijk eenvoudig om zomaar wat reviews online te zetten. 

Door op te treden tegen deze nepreviews en andere misleidende testimonials op webshops en andere online platformen krijgt de consument ook eerlijke informatie over het product.

Heb jij een website met nepreviews zorg ervoor dat ze verwijderd worden of ga actief aan de slag om je klanten aan te zetten om een goede review achter te laten.

Nieuwe regelgeving voor neprecensies

Bedrijven mogen geen reviews plaatsen die niet echt zijn

Zowel positieve als negatieve reviews moeten online blijven staan en mogen niet verwijderd worden

Het is niet toegestaan om ongecontroleerd reviews te plaatsen. De berichten moeten op echtheid zijn gecontroleerd

Met deze nieuwe regelgeving word de consument beter beschermd bij het kopen van online producten. 

De boete die de webwinkels kunnen krijgen is minimaal 4 procent van de totale omzet van het bedrijf. 

Als dit wetsvoorstel word goedgekeurd geld dit vanaf mei 2022!

Voor mij alleen maar naar waarheid geschreven berichten zodat jij zeker weet dat je de juiste beslissing maakt als je een product of dienst koopt! 

Of het nu een affiliate marketing cursus, SEO training of IMU plus abonnement is met het lezen van mijn ervaringen kun jij de beste keus maken!


Reacties