Affiliate marketing ervaringen
Ien Geniet van mijn Vrijheid
10 min

Affiliate marketing ervaringen van een beginner

10 min

Je kunt in dit blog lezen wat mijn affiliate marketing ervaringen zijn en hier je voordeel mee doen. Door niet dezelfde fouten te maken als ik deed en ik geef je nog een paar tips richting succes. Als je met affiliate marketing begint moet je bereid zijn om iedere keer weer bij te leren en vol te houden. Dat is de enige manier om succesvol te worden en geld te verdienen via internet.

Inhoudsopgave

Mijn affiliate marketing ervaringen

Voor mij was het al wat langer duidelijk dat ik een ander vak wilde gaan uitoefenen. Ik had het werken in een restaurant-keuken wel gezien en wilden een overstap maken naar een minder zwaar lichamelijk vak. 

Ik ben op zoek gegaan naar een methode om online geld te verdienen.

Naast e-commerce en dropshipping ben ik ook affiliate marketing tegen gekomen en dat laatste sprak mij wel aan. Om meer over affiliate marketing te weten te komen ben ik gewoon op internet op onderzoek gegaan. 

Het grote voordeel van dit online verdienmodel is dat je geen eigen product, voorraad, verzending en klantenservice nodig hebt. Dat is dus absoluut iets dat mij aanspreekt en ik ben op zoek gegaan naar een online cursus affiliate marketing om hier meer over te leren.

Ik had wel mijn vraagtekens over alle halleluja verhalen die je op internet over affiliate marketing leest. Je start een affiliate marketing website en binnen drie maanden verdien je hetzelfde inkomen als wanneer je voor een baas werkt. En dat met 2 uurtjes werk in de week!

Mijn ervaring is dat het niet zo eenvoudig ligt maar als je het op de juiste manier aanpakt en er hard voor werkt dan kun je (goed) geld verdienen via internet.

Inmiddels verdien ik ook mijn inkomen met affiliate marketing en dat bevalt mij super goed.

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Zoals ik al eerder heb gezegd wil ik jou met dit blog over mijn affiliate marketing ervaringen  helpen om niet dezelfde fouten te maken als ik. Eén van die fouten was dat ik eerst zelf aan de slag ben gegaan.

Als je wilt kun je alles gratis vinden op internet, zo ben ik begonnen met affiliate marketing te leren via Youtube. Als je een beetje goed zoekt kom je daar echt wel waardevolle filmpjes tegen.

Ook van succesvolle affiliates

Het probleem is alleen dat je dan alles zelf bij elkaar moet zoeken. Als je helemaal nieuw bent in dit vak weet je eigenlijk niet waar en wanneer je zaken moet toepassen op je affiliate site.

Dus is het voor mij een beetje verspilde tijd geweest. 

Ik had gewoon meteen de cursus affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard moeten kopen. Zeker achteraf bekeken!
Maar hoe is dat spreekwoord ook alweer: Dat is een koe in de kont kijken🤣!

Met de affiliate marketing revolutie leer je voor 47 euro stap voor stap precies wat je moet doen om de beste affiliate website te maken. Maar ik vond dat toen nog teveel geld en dacht dat kan ik ook wel zonder die online cursus. Beetje dom!

Wil jij ook online geld verdienen dan moet je deze online cursus zeker volgen. Je kunt eerst starten met de proefles om hierna de volledige Affiliate Marketing Revolutie aan te schaffen.

Zonder enige technische kennis van het maken van een website kun je met het volgen van de video’s eenvoudig je eigen affiliate site maken. Je zult zien dat je die 47 euro snel hebt terug verdiend.

Gratis proefles van de Affiliate Marketing Revolutie 


Snel is een relatief begrip in de affiliate marketing

Omdat ik jou op een eerlijke manier verder wil helpen is het belangrijk dat je leert van mijn affiliate marketing ervaringen. Snel geld verdienen is mij niet gelukt met dit verdienmodel.

Toen ik gestart ben met het maken van mijn affiliate website en daar mijn eerste affiliate links in had verwerkt was ik super trots natuurlijk. Alles werkte en nu was het ‘wachten’ op de eerste commissie(s).

Want net zoals mijn omgeving, lees vrienden en familie, was ook ik nog steeds een beetje sceptisch over deze manier van online geld verdienen. Klinkt misschien een beetje gek, maar zoals gezegd ik wil je een realistisch verhaal geven.

Met de Affiliate Marketing Revolutie kun je binnen één dag je website online hebben staan. In mijn geval was dat één week. Als je niet blijft hangen in het kiezen van de kleuren, logo en andere onbelangrijke zaken bij het starten van affiliate marketing is dit voor iedereen mogelijk.

De ervaring is dat je de eerste maanden alleen voor jezelf aan het schrijven bent en dan natuurlijk die paar mensen die je hebt verteld hoe jouw website heet en je een beetje gaan volgen.

Het allerbelangrijkste is iedere week unieke waardevolle content plaatsen en doorgaan met verder leren. Zeker die eerste maanden is dat heel belangrijk!

Mijn eerste commissie binnen 3 maanden!

Verder met mijn ervaring, na drie maanden ontvang ik mijn eerste commissie van 35 euro omdat er een online cursus is gekocht via mijn affiliate link. Je zult begrijpen dat de vlag opgehangen werd. Figuurlijk dan 😉!

Het systeem werkt, dus je kunt op deze manier echt wel online geld verdienen. Als je één commissie kunt verdienen dan kun je er ook twee of nog meer ontvangen. Dus met volle gang vooruit dan maar, op naar een maandinkomen zodat ik kan stoppen met het werken voor een baas.

Wat belangrijk is om te weten voor jij je in dit avontuur stort is dat je veel geduld moet hebben. Want na drie maanden pas je eerste geld verdienen terwijl je uren heb zitten zwoegen om artikelen te schrijven is natuurlijk niet veel.

Met vakken vullen in de supermarkt verdien je meer zal ik maar zeggen. Wil je dat je website gaat ranken in Google dan zul je die website eerst moeten gaan vullen met content, ofwel artikelen. Zie het maar als het bouwen van een huis.

Met het vullen van de website met artikelen leg je elke keer nieuwe steentjes in de fundering. En je zult eerst een gedegen fundering nodig hebben wil je de muren kunnen gaan optrekken. Het kost dus tijd eer jouw website groot genoeg is om serieus in de rankings mee te gaan doen.

Op het moment dat je website steeds groter wordt krijg je ook steeds meer bezoekers. Meer bezoekers op je website vergroot ook de kans op meer commissies. Dit is een langzaam proces maar wel een heel sterk werkend proces. 

Iedereen die tegen jou zegt dat je met affiliate marketing snel geld kunt verdienen is waarschijnlijk bezig om jou een dure cursus te verkopen waar hij zelf snel geld mee verdient. Let dus goed op waar jij je geld aan gaat besteden bij het kopen van een affiliate marketing cursus.


affiliate marketing revolutie kopen

Mijn affiliate marketing ervaringen tot nu

Nu ben ik inmiddels anderhalf jaar verder en ook een stuk wijzer. Na de Affiliate Marketing Revolutie heb ik inmiddels al heel wat andere cursussen doorlopen en webinars bijgewoond.

Ook die ervaringen deel ik hier op de Bouw Je Online Business Gids.

Een waardige opvolger van de AMR cursus is de Affiliate marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen. Ook hier heb ik weer meer geleerd over dit online verdien model.

In deze training gaat Paco meer de diepte in, zo komen er onderwerpen aan bod over hoe je het beste een blog kunt schrijven en welke affiliate programma’s het beste zijn om tijd en energie in te steken.

Ook behandelt hij de mindere kanten van met affiliatie marketing beginnen en wat je zeker wel en ook zeker niet moet doen. Ik kan je zeker aanraden om deze training als aansluiting op de Affiliate Marketing Revolutie te volgen.

De Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen review kun je hier lezen >>>>

Met alle inspanningen die ik tot nu toe aan de dag heb gelegd staan de commissies nog niet in verhouding. Ik zal niet zeggen dat ik beter vakken had kunnen gaan vullen maar er zijn wel momenten als er even geen commissies binnen komen dat ik even baal.

Daarentegen krijg je wel elke keer een energy-boost als er weer wel een commissie binnenkomt. Dit geeft je ook de kracht en het vertrouwen om door te gaan

Affiliate marketing ervaringen

Denk maar zo een sporter is ook niet in één jaar een topsporter, daar moet hij ook jaren voor trainen.

Had ik verwacht dat ik zoveel geduld moest hebben? Heel eerlijk gezegd had ik verwacht en gedacht dat ik al wel een stuk verder had gestaan dan waar ik nu ben, zeker na anderhalf jaar

Geld verdienen met affiliate marketing is mogelijk alleen kost het tijd om te leren welke producten je het beste kunt promoten en op welke manier je dat het beste kunt doen. 

Ik ben zonder ervaring in de affiliate marketing begonnen en dan is het dus logisch dat je dat niet zomaar allemaal meteen goed doet en alles direct begrijpt.

Het allerbelangrijkste is dat ik zie dat mijn website iedere maand aan het groeien is zowel qua bezoekers als met commissies. En dat betekent dus dat ik op de goede weg ben.

Er komen nu commissies binnen van artikelen die ik een jaar geleden heb geschreven en dit kan in principe nog jaren doorgaan. Als jij zorgt dat je je blogs blijft optimaliseren en up-to-date houd dan pas kun je over passief geld verdienen spreken.

10 ervaringen van mijn affiliate marketing project

Jij wilt starten met affiliate marketing en bent vast benieuwd hoe je het beste kunt beginnen. Ik geef je hier mijn ervaringen op een rijtje zodat het voor jou duidelijk is wat je kunt verwachten als je met affiliate marketing start.

✅ Als beginnend affiliate moet je je goed verdiepen in welke producten je gaat promoten
Tijd steken in het promoten van een klosje garen brengt niet heel veel geld in het laatje en om goede content te schrijven ben je net zoveel tijd kwijt. 

✅ Seizoensproduct of trend kiezen
Kies je voor een seizoens product, bijvoorbeeld de kunstkerstboom, dan moet je er rekening mee houden dat je het grootste gedeelte van het jaar niet veel zult verdienen.

Kies dus zeker bij het starten van affiliate marketing voor het promoten van een product dat mensen het hele jaar door nodig hebben. Ben je wat meer thuis in het online geld verdienen dan kun je meer voor seizoensproducten en trends kiezen.

✅ Schrijf unieke en waardevolle content
Ga niet kopiëren en plakken van anderen maak je eigen content

✅Doe goed zoekwoorden onderzoek
In de Affiliate Marketing Revolutie leer je precies hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

✅Plaats minimaal 1x per week consequent een nieuwe blog
Hoe vaker jij nieuwe content plaatst op je website hoe sneller je website groter word en meer kans maakt in de ranking van de zoekmachines

✅Het gaat niet om kwantiteit maar om de kwaliteit van je artikel. Lever de beste kwaliteit
Als de eerste vijf artikelen in Google meer dan 1000 woorden bevatten dan zul je met een artikel over dat zelfde onderwerp met 500 woorden minder snel scoren.

✅Sociale media kan helpen om je content meer onder de aandacht te brengen en dus meer bezoekers naar je website te krijgen

✅Verdiep je ook in email marketing bij het opbouwen van een online business
Je kunt je email lijst gebruiken om nieuwe producten te promoten en dus commissies te verdienen.

✅Ben geduldig en volhardend
Wist je dat er van de 100 mensen die starten met affiliatie marketing na 1 jaar nog maar 10 over zijn die hier nog steeds mee bezig zijn. Verwacht niet dat je binnen no time een heel vermogen bij elkaar verdient. Het opbouwen van een online business kost tijd en volharding!

✅Vraag jezelf af of je het leuk vind om alleen te werken
Voor mij is het een uitkomst, ik werk vanuit huis en werk op de tijden die ikzelf wil. Dit kan vroeg in de ochtend zijn of laat in de avond. Mijn werkweek loopt van maandag tot zondag.

Als het op woensdag mooi weer is ben ik vrij en werk ik op zondag!

✅Kun jij de verantwoording aan
Ben jij in staat om telkens weer aan de slag te gaan ook als het even wat minder gaat? Dit gaat zeker gebeuren dus houd daar rekening mee. 

✅Leren, leren, leren en nog meer leren
Ze zeggen wel eens stilstand is achteruitgang. (ik heb zelf een beetje een hekel aan die uitdrukking) Maar het is belangrijk om iedere keer weer opnieuw bij te leren.

In de online marketing veranderen dingen snel dus is het belangrijk om te zorgen dat je op de hoogte blijft en steeds weer bijleert.

Mijn advies voor jou

Als jij al tot hier gekomen bent met het lezen van mijn affiliate marketing ervaringen dan wil jij hiermee beginnen. Je twijfelt alleen nog hoe je met affiliate marketing wilt beginnen.

Dan heb ik hier een goed advies voor jou; Start met de gratis module van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard  >>>>

Ik weet zeker dat je hierna de online training zult aanschaffen om je affiliate marketing website te beginnen. En voor 47 euro krijg je van Jacko Meijaard precies datgene wat je nodig hebt om je online business te starten.

Met het volgen van de lessen en tegelijkertijd het maken van  je affiliate website kun je zonder enige technische kennis de perfecte affiliate marketing website beginnen.

Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk je website online hebt staan zodat deze mee kan doen in de ranking van de zoekmachines.

Als jij met jou waardevolle blog steeds hoger in Google komt kun je de eerste bezoekers op je website verwachten. Als deze gebruik maken van je affiliate link krijg jij je eerste commissie en
zul je ervaren hoeveel energie dit geeft.

Energie om nog meer waardevolle artikelen te schrijven!


affiliate marketing revolutie kopen


Succes met je affiliate marketing avontuur en laat me zeker weten als je nog vragen hebt laat gewoon een reactie achter onder deze blog!

Reacties