affiliate link

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link met een persoonlijke code die bij één persoon hoort, dit is de affiliate.

Deze unieke code zorgt ervoor dat de adverteerder weet welke affiliate voor een verkoop heeft gezorgd van zijn product.

Zo kan de adverteerder de commissie uitbetalen aan de affiliate die daar recht op heeft.

Deze affiliate links worden verstrekt via de verschillende affiliate programma’s/ netwerken.

Een paar van die affiliate netwerken zijn Paypro, Daisycon of de bekende bol.com met zijn partnerprogramma.

Je hebt ze vast wel eens gezien zo’n gekke lange link met allerlei verschillende letters en cijfers.

Dit is een voorbeeld van een affiliate link:

https://www.bol.com/nl/nl/m/bol7daagse/?Referrer=ADVNLPPcef004007081faac0000000000061078991&utm_source=1078991&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=ban

Deze 1078991cijfers zijn eigenlijk het belangrijkste voor de affiliate want dit is de persoonlijke code waarmee duidelijk word aan wie de commissie betaald moet worden door het affiliate netwerk als er een verkoop heeft plats gevonden.

Het is alleen maar mogelijk om online geld te verdienen met affiliate marketing als er gebruik word gemaakt van een affiliate link.

Nu vraag jij je mss af maar hoe kan ik een affiliate maken? En dat snap ik ook.

Maar die link hoef jij niet zelf te maken dat doet het affiliate netwerk voor jou 👍🏻!

Het affiliate netwerk, waar je de link op kunt halen in je dashboard regelt naast de uitbetaling ook het technische gedeelte dat nodig is met affiliate marketing.

De adverteerder levert zijn promotiemateriaal zoals banners en logo’s aan en het affiliate netwerk zorgt dat de affiliate zich aan kan melden voor de campagne(s).

Heb jij (affiliate) een product gevonden dat aansluit op jou niche dan kun je, na goedkeuring, de affiliate link met één klik maken en gebruiken op je website, sociale media of email marketing.

Nu kun je de bezoeker aan zetten middels marketing om de link te gebruiken en het product aan te schaffen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een review te schrijven over het product.

Vaak zijn affiliate links lelijke lange 'zinnen' met allemaal gekke tekens erin. Kun je de link ook korter maken of verkorten.

Ja dat kan om je link te verkorten zijn er verschillende plug-ins te gebruiken. Thirsty Affiliates is een hele bekende die veel affiliates gebruiken om hun link korter te maken. Dan zien ze er ook mooier uit.

Het verkorten van een link doe je als je de affiliate link ingevuld hebt zodat het duidelijk is dat de nieuwe links de affiliate links x zijn.

Zo zie je dat een linke korter maken heel makkelijk is en weet je dat je de link maken niet zelf hoef te doen.

Gratis Workshop, Geld verdienen met je website doe je zo  ➢➣Wil je meer weten heb je tips of vragen ik ben er altijd om je verder wegwijs te maken in de wondere wereld van geld verdienen met het internet! Plaats simpelweg een reactie onder dit artikel :-)!

Reactie plaatsen