betekenis van affiliate marketing

Affiliate marketing betekenis

Je bent hier precies goed als jij wilt weten wat affiliate marketing betekend. Ik heb hier een korte en lange versie over geschreven.

Korte uitleg: Affiliate marketing betekenis 

In het kort gezegd is de betekenis van affiliate marketing een manier van online marketing waarbij de affiliate een commissie verdient met het promoten van andermans producten.

De adverteerder betaald een percentage van de verkoopprijs aan de affiliates als beloning voor het aanleveren van de klant.

Uitgebreide uitleg: Affiliate marketing betekenis 

Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is affiliate marketing eigenlijk een vorm van ‘adverteren’. Met dat verschil dat het de ondernemer of producteigenaar alleen maar geld kost als hier ook daadwerkelijk omzet/verkoop tegenover staat.


Alleen bij de verkoop van zijn of haar product moet hij/zij commissie betalen aan de affiliate. Alles is op basis van no cure no pay.

Dit is een groot voordeel voor de adverteerder hij hoeft namelijk alleen te betalen als hier ook daadwerkelijk omzet tegenover staat.

Daarom kiezen er steeds meer ondernemers voor deze manier van online marketing in plaats van een het plaatsen van een dure advertentie.

De adverteerders stellen promotie materiaal beschikbaar in de vorm van afbeeldingen van het product, speciale banners en affiliate links.

Ook zorgen ze voor goede informatie over het product zodat de affiliate het product op de beste onder de aandacht kan brengen en promoten.

Vaak is degene die het product promoot hiermee bekend. Als het bijvoorbeeld om een online cursus gaat dan heeft de affiliate deze ook gevolgd voor deze er een review over schrijft.

Het is ook belangrijk dat het product aansluit bij de niche waar het product gepromoot word. 

Anders is de kans niet zo groot dat het product word aangeschaft en er geld mee wordt verdiend.


Gratis Workshop: Hoe promoot ik producten?  ➢➣


Affiliate marketing commissies en de betekenis ervan

Er zijn een aantal verschillende affiliate vergoedingen die een adverteerder kan gebruiken. 

Ik zet ze hier even onder elkaar:


PPS - Pay Per Sale


Dit is in de affiliate marketing de meest gekozen vorm. Als er een verkoop plaatsvind via de affiliate link dan ontvangt de affiliate daar de commissie over.


Het grote voordeel van de no cure no pay basis is dat het voor de adverteerder alleen maar geld kost als er ook daadwerkelijk omzet tegenover staat.

PPL - Pay Per Lead

Als een bezoeker zich via de affiliate link aanmeld bij de adverteerder krijgt de affiliate daar een vergoeding voor. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld het achterlaten van persoonlijke gegevens.


Met die gegevens kan de adverteerder gerichte mails sturen met een speciale aanbieding bijvoorbeeld. Ook kunnen ze contact zoeken met de bezoeker.


Bij een PPL kan er ook een offerte aangevraagd zijn. 

Je kunt spreken van een potentiële klant waar de adverteerder geld aan kan verdienen door verkoop van zijn product of dienst.


PPC - Pay Per Click


Staat er een banner of andere affiliate link op de website en maakt de bezoeker hier gebruik van dan kun je hier geld mee verdienen. Je moet hierbij denken aan kleine vergoedingen in de vorm van een paar cent.

Mocht de bezoeker overgaan tot een aankoop dan hangt het af wat er af is gesproken of de affiliate hier ook nog een commissie over ontvangt.


PPV - Pay Per View


Bij deze affiliate vergoeding word de affiliate betaald naar gelang het aantal keren dat een advertentie is bekeken.

Geld verdienen met je website doe je zo  ➢➣

De betekenis van affiliate marketing

Het doel van affiliate marketing is; geld verdienen door het promoten van producten. 

De bezoeker van zijn website, sociale media of andere platformen ‘over te halen’ om via zijn affiliate link het product dat hij of zij promoot aan te schaffen.Opmerking:De (toekomstige) klant die via een affiliate link een product aanschaft betaald hierdoor niet meer voor het product!
Wil je meer weten heb je tips of vragen ik ben er altijd om je verder wegwijs te maken in de wondere wereld van geld verdienen met het internet! Plaats simpelweg een reactie onder dit artikel :-)!

Reactie plaatsen