geld verdienen met bloggen
Ien Geniet van mijn Vrijheid
17 min

Geld verdienen met bloggen

17 min

Is het mogelijk om geld te verdienen met bloggen? Kun je met alleen een laptop en een internetverbinding financiële vrijheid creëren? Plaatsonafhankelijk werken zoals een digital nomad doet, is dat ècht mogelijk? Deze en andere vragen ga ik voor jou beantwoorden in dit artikel.

Online geld verdienen vanuit huis of liggend in een hangmat onder de palmbomen is de laatste jaren inmens populair. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet, gemakkelijk geld verdienen?! 


De vraag is of je met het schrijven van bloggen ook geld kunt verdienen. En hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

Inhoudsopgave

Online geld verdienen met bloggen
Ja, bloggen en geld verdienen ook voor beginners is mogelijk.


Door het schrijven van blogs en hier affiliate marketing op toe te passen verdien ik geld met bloggen. Ik bepaal zelf wanneer, hoeveel en waar ik werk.

Zo kun je dus geld verdienen met Instagram of met het bijhouden van een reisblog. Ook kun je ervoor kiezen om blogger te worden en te bloggen voor bedrijven. 

Ben jij op zoek naar een betaald bloggen vacature om zo geld te verdienen met een blog schrijven dan moet je zeker verder lezen.

Geld verdienen met een reisblog en leven als een digital nomad is tegenwoordig heel normaal. Ik ben geen digital nomad ik hou van mijn eigen huis en de plek waar ik woon. Ik hou van de vrijheid die ik heb.

De vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik werk en waar ik werk is een enorme winst voor mij.

Vanuit huis werken en geld verdienen met bloggen was iets waar ik tot 3 jaar geleden nog nooit aan had gedacht. Het moment dat ik met affiliate marketing in aanraking ben gekomen en me hier meer in ben gaan verdiepen is voor mij een ommekeer gebleken!

Jij bent op zoek naar een manier om snel geld te verdienen anders zou je hier niet zijn. Ik ga je helpen door hier verschillende manieren te geven om geld te verdienen met bloggen.   

Wil jij serieus starten met bloggen en hier geld mee verdienen dan zit je hier helemaal goed.

Hoeveel geld kan je verdienen met bloggen?

Dit is misschien wel de eerste vraag die bij je opkomt als het gaat om geld verdienen met bloggen. Hoeveel geld ik kan verdienen met bloggen hangt van een aantal verschillende zaken af.Als je het op de goede manier aanpakt kun je zeker (veel) geld verdienen met bloggen. 

Wat je zeker niet moet doen als je gaat starten met bloggen is schrijven over veel verschillende onderwerpen. 

Ga jij beginnen met bloggen dan is het zaak dat je zoveel mogelijk op één onderwerp focust. Een niche kiezen voor je blog website is erg belangrijk.Als na verloop van tijd je website lekker wat bezoekers trekt en je hier al wat geld mee verdient kun je verder uitbreiden naar onderwerpen die nauw samen hangen met je niche.


Op de vraag hoeveel geld je kunt verdienen met bloggen kan ik geen eenduidig antwoord geven. 

Er bestaan namelijk verschillende manieren om inkomsten uit een blog website te halen. 

Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan advertentie inkomsten

Het aantal bezoekers op je website is van belang voor de hoogte van de verdiensten.

Als jij bijvoorbeeld met affiliate marketing werkt op je website dan verdien jij meer geld als je ook meer bezoekers op je website hebt.Ook kun je geld verdienen met het verkopen van gesponsorde artikelen, betaalde links en verkopen van online producten zoals e-boeken of online cursussen.Zoals je ziet zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden ;-)!


online geld verdienen

Bloggen, hoe begin je ermee?

Ben jij iemand die ervan houd om een dagboek bij te houden dan kun je erover nadenken om met bloggen te starten. 

Ben je verzot op mode, schoonheidsproducten of koken dan kun je hier over gaan schrijven. Zo simpel is het. Dus de vraag ‘Bloggen, hoe begin je?’ is eigenlijk eenvoudig te beantwoorden.

Maar wat is een blog precies? Een blog is eigenlijk hetzelfde als een geschreven artikel. We noemen het blog omdat het van het woord weblog afkomt. Een blog is dus een artikel wat online staat op een website.

Waar gaan deze blogs of artikelen dan over? Dit kan gaan over (bijna) alle dingen die je meegemaakt hebt en die interessant zijn voor anderen. Waar anderen iets van kunnen leren bijvoorbeeld. Zo kun je gaan bloggen over je leven. Je kunt je ervaringen uit je dagelijkse leven delen in een blog. 

Reisverhalen of verhalen over het bouwen van je huis, dit noemen ze ook wel de zogenaamde Nevergreen blogs. Klinkt misschien een beetje onaardig maar dat is niet zo bedoeld.

Nevergreen blogs zijn over het algemeen van persoonlijke aard. Vaak om familie en vrienden op de hoogte te houden van een bepaalde gebeurtenis in je leven. 

Of over je dagelijkse doen en laten. Vaak is er maar een klein publiek voor deze blogsites.

Hoe krijg je nu meer bezoekers naar je website?

Als je geld wilt verdienen met bloggen zul je Evergreen blogs moeten plaatsen op je website

Een Evergreen blog is een artikel waarmee jij je bezoeker helpt bij een bepaald vraagstuk.

Neem bijvoorbeeld dit artikel, jij bent op zoek naar een manier om geld te verdienen met bloggen. 

De kans is groot dat je dit ook zo hebt ingetikt in Google. Omdat ik hier waardevolle content deel heeft Google mij een hoge plek in de zoekresultaten gegeven. En zo ben je op dit blog beland.

Door een waardevol Evergreen blog te schrijven, dat wil dus zeggen tijdloze content, wordt een blog beter gevonden en gewaardeerd. 

Doordat Evergreen blogs gericht zijn op zoektermen ranken ze beter in Google. Zeker ook door het toepassen van de juiste SEO en het plaatsen van goede media zoals afbeeldingen en YouTube video’s maak je de grootste kans om op de eerste pagina te verschijnen.

In dit blog schrijf ik over geld verdienen met je website of geld verdienen met je blog. Door het plaatsen van waardevolle en unieke content verdien je geld met het internet.

Door het toepassen van affiliate marketing in mijn artikelen verdien ik geld met bloggen. Ik plaats verschillende affiliate links in dit artikel en ook verder op mijn website. Hier krijg ik dan iedere maand inkomsten van.

En dit kun jij ook doen. Of je dit nu vanuit huis of tijdens een wereldreis doet, door te bloggen kun je een inkomen verdienen. Dit is niet alleen mogelijk met affiliate marketing dit kan ook nog op andere manieren.

Kan iedereen geld verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen kan voor iedereen werken maar je zult begrijpen dat het in het begin tijd kost.  

Begin vandaag met je eigen Wordpress website, dat is niet moeilijk en het kost met het vastleggen van je domeinnaam slechts een paar tientjes per jaar. Ga aan de slag met het schrijven en plaatsen van blogs en ook jij gaat op de lange termijn online geld verdienen.Er zijn veel bloggers die van de inkomsten per maand van hun reisblog of ander blog kunnen leven. Vaak schakelen ze ook alle sociale media kanalen in om een zo’n groot mogelijk bereik te hebben.

Sociale media is onmisbaar voor de bloggers van nu. Gebruik ook jouw sociale media om je blog te ondersteunen. Zodat je van de inkomsten die je per maand verdiend kunt leven. 

In welke niche kan ik geld verdienen met mijn website

Het kiezen van de beste niche, een bepaald onderwerp, is belangrijk om daadwerkelijk online geld verdienen mogelijk te maken. In mijn artikel; Niches in affiliate marketing, wat is de beste niche? lees je uit hoeveel verschillende onderwerpen je kunt kiezen.

Het is belangrijk als je start met bloggen om eerst te bekijken of er ook ‘makkelijk’ geld te verdienen is. Er zijn een aantal populaire niches waar zeker geld in is te verdienen, denk hierbij aan;

 • Fitness
 • Gezondheid
 • Lifestyle
 • Beauty
 • Fashion
 • Afvallen
 • NFT's

Het is belangrijk bij je keuze dat je voor een onderwerp gaat waar ook daadwerkelijk je interesse ligt. Ben jij iemand die (bijna) iedere dag in de fitness school te vinden is en veel van fitness weet dan kun je hier andere mensen mee helpen. 

Het schrijven van artikelen hierover zal je dan ook makkelijk afgaan. Je kunt veel uit eigen ervaring schrijven en dat vinden mensen vaak heel interessant.

Dit geld ook voor de afvallen niche, ben jij iemand die zich hiermee bezig houd dan is de kans groot dat je hier ook veel over kunt vertellen. Door je afvallen blogs af te wisselen met ervaringsartikelen (dagboek achtig) en evergreen blogs is de kans groot dat je hier een groot publiek mee trekt.

Hoe krijg je lezers naar je blog?

Zoals ik al eerder heb geschreven kun je vandaag beginnen met het starten van een blog. Maar je zult begrijpen dat je niet meteen duizenden bezoekers zult krijgen.

Dit hangt van een aantal factoren af:

Ten eerste: is de niche waar je voor gekozen hebt een niche met veel concurrentie. Schrijven er veel mensen over dit onderwerp en is er een groot publiek voor. 

Als beide het geval is dan is het belangrijk dat je bij het starten van een blog website op zoek gaat naar onderwerpen binnen je niche waar nog niet zoveel over geschreven is maar waar wel op gezocht word. 

Dit kun je zien door het in Google in te tikken, door de resultaten verkrijg je hierin meer inzicht. Is jouw niche interessant voor je lezer dan zou ik zeggen ga ermee aan de slag!


bouw je online business in 28 dagen

Als je dan gaat bloggen over dit onderwerp moet je ervoor zorgen dat je het beste en meest waardevolle artikel schrijft. Door het herhalen van deze methode ga je winnen in Google. 

Vervolgens is het belangrijk dat je minimaal iedere week een blog plaatst. Zorg dat je website in ‘beweging’ is. Hier is Google dol op, zeker als je bedenkt hoeveel content er per seconde op het web word gezet is het voor Google belangrijk dat jij serieus met je website bezig bent.


Goede, waardevolle en unieke content wint altijd en zal bovenaan eindigen. 


Door hoog in de zoekresultaten te eindigen kun je meer bezoekers naar je website trekken en zo geld verdienen door te bloggen.

Ben je serieus bezig om een online business te starten? 

Wil jij geld verdienen met je blog website door bijvoorbeeld het toepassen van affiliate marketing? 

Dan moet jij je ook gaan verdiepen in SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie. 

Heb je geen idee wat dit is dan raad ik je zeker aan om mijn review over Meester in SEO even te lezen. Hierin vertel ik mijn ervaring over deze training en wat ik heb geleerd.

Na het volgen van deze cursus van de IMU ben ik een stuk beter gaan ranken in Google. En dit resulteerde dus ook direct in meer bezoekers 😃! 

De tips die ik hier geleerd heb pas ik nu toe op al mijn websites en de resultaten mogen er zijn.

Om online geld te verdienen met bloggen heb je naast kennis ook geduld nodig. Je zult eerst inspanningen moeten leveren door het schrijven van blogs voor je zichtbaar word in de zoekmachines. 

Volhouden en niet opgeven en zorgen dat je op de hoogte bent en blijft van wat er speelt. Kijk regelmatig rond wat je concurrenten doen. Waar schrijven zij over, waar halen zij hun verkeer vandaan?

Daarnaast is het ook goed om op je sociale media je volgers op de hoogte te brengen dat je weer iets nieuws hebt geplaatst op je website. Zo hou je de attentiewaarde hoog en is de kans ook groter dat ze je website bezoeken.

Kijk welke artikelen er goed gelezen worden en bestudeer of je hier nog meer over kunt schrijven. Je kunt het verder aanvullen of een blog schrijven dat een goede raakvlak met het onderwerp heeft.

Goed om te weten voor je met bloggen start

 • Kies de niche die bij je past, kies voor een bepaald onderwerp
 • Werk aan authority in jouw niche, ga voor de beste content
 • Hou het dicht bij jezelf, ben eerlijk en persoonlijk
 • Ben consistent, zorg voor regelmatig nieuwe content
 • Zorg voor relevantie. Wat is de zoekintentie, wie wil je bereiken?
 • Schrijf unieke en waardevolle content, content is King 
 • Bekijk de verschillende opties om geld te verdienen met bloggen
 • Gebruik je sociale media kanalen ook dit is een goede bron van inkomsten

Geld verdienen met een blog

Waar ik in het begin regelmatig de fout mee in ben gegaan, is de relevantie en de zoekintentie van de bezoeker.

Geld verdienen met een blog is alleen maar mogelijk als je de juiste bezoeker op je blog krijgt. Ik leg het even uit, dat is voor mijzelf ook goed 🤭!

Ik schrijf dit artikel, ‘Hoe verdien je geld met bloggen’ voor jou die op zoek is naar een manier om geld te verdienen met bloggen. 

Als jij straks klaar bent met lezen moet het voor jou duidelijk zijn op welke manieren jij online geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen.

Jij moet hierna weten welke keuze(s) je kunt maken om online geld te verdienen met bloggen. Want daarom ben jij hier toch?

Zoals ik heb uitgelegd moet je veel zaken toepassen op je website om gevonden te worden. Het  belangrijkste is dat jij de bezoeker helpt met zijn of haar ‘probleem’. 

Zorg ervoor dat je het antwoord geeft op de vraag die door jouw bezoeker gesteld wordt.

Als je de juiste zoekwoorden/termen gebruikt krijg je de juiste mensen op je blog. Als je de juiste mensen op je blog krijgt is de kans het grootst dat ze hetgeen waar jij over schrijft ook daadwerkelijk kopen. En zo verdien jij geld!

hoeveel geld verdienen met bloggen

En zo verdien je online geld met bloggen

Maar voor het zover is is het beter om de beste en meest waardevolle content te schrijven. 

Vind je dit moeilijk of kun je (nog) niet zo goed schrijven dan kan ik je de Copywriting Cursus van DoyouCopy zeker aanbevelen. 

In deze online cursus leer je waar je teksten aan moeten voldoen en hoe je de beste teksten schrijft.

Zeker de moeite waard! Als jij ervoor kiest om deze copywriting cursus aan te schaffen dan krijg ik hier een kleine commissie over en verdien ik dus geld met bloggen. 

Jij betaalt niets extra’s voor de cursus, ik krijg een vooraf afgesproken commissie uitbetaald!

Affiliate marketing is voor mij het beste online verdien model, maar er zijn er nog een paar waar je geld mee kunt verdienen. Ik ga ze hier even uitleggen. 

Dan ben jij aan het einde van dit artikel helemaal op de hoogte en heb ik je weer (een beetje) wijzer gemaakt.

10 manieren om geld te verdienen met bloggen

Voor mij is affiliate marketing het beste online verdienmodel maar het is zeker niet de enige manier. Ik wil je nog een aantal manieren geven waarmee je ook online geld kunt verdienen. 

Je moet voor jezelf beslissen welke voor jou het beste is en waar je mee aan de slag gaat om met je blog website geld te verdienen. 

Hou er bij alle manieren rekening mee dat je eerst bezoekers zult moeten hebben om het meest succesvol te zijn. Geef het dus zeker de tijd als je gaat starten met bloggen om geld te verdienen.

Affiliate marketing Het was al duidelijk dat dit voor mij het beste online verdienmodel is. Na het volgen van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard was ik ervan overtuigd dat dit de manier voor mij was. 

Online geld verdienen met bloggen en affiliate marketing. 

Inmiddels verdien ik mijn geld met dit online verdienmodel en kan ik met mijn laptop en internetverbinding overal werken waar en wanneer ik wil. 

Met het promoten van andermans producten verdien ik bij de verkoop hiervan een commissie. Hoe werkt affiliate marketing?

Ik heb me aangemeld bij verschillende affiliate netwerken in Nederland. In de campagnes bij deze affiliate netwerken kan ik de producten uitkiezen die ik wil promoten. 

Door deze producten aan te schaffen of te volgen als het om een online cursus gaat schrijf ik hier een blog of review over.Met het plaatsen van een affiliate link met een persoonlijke trackingcode, kan de bezoeker door klikken naar de adverteerder. De adverteerder is de product eigenaar, ik ben de affiliate die het product promoot. 

Als de bezoeker beslist om het product aan te schaffen dan verdien ik hier een commissie mee.

Geld verdienen met affiliate marketing via mijn blogs is voor mij het perfecte verdienmodel. De commissie die je verdiend bij verkoop van het product dat jij promoot verschilt. Het is een van tevoren bepaald percentage over het verkoop bedrag. Met name de digitale producten leveren hoge commissies op, dit worden ook wel de High Ticket affiliate producten genoemd. Deze commissies kunnen wel oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Online producten zoals cursussen en e-books hoeven maar 1 keer ontwikkeld te worden om vervolgens vele malen verkocht te kunnen worden. 

Hierdoor zijn de makers van deze producten bereid hoge commissies te geven. Vandaar dat ze dit de high ticket affiliate producten noemen.Wil jij aan de slag met affiliate marketing op je blog dan kan ik je de high-ticket affiliate producten van harte aanbevelen.


 Met affiliate marketing starten, wat moet je weten?Voordat je dollartekens in je ogen krijgt en de kassa hoort rinkelen wil ik wel eerlijk tegen je zijn. 

Voor je definitief beslist om met affiliate marketing te beginnen moet je rekening houden met een aantal zaken. 

In het begin gaat het heel langzaam, zeker als je nog met een website moet beginnen. 

Geduld hebben is wel iets waar je rekening mee moet houden.Consequent iedere week waardevolle content plaatsen is een ‘must’.

Volhouden en niet opgeven, ook al heb je de eerste maanden nog geen bezoekers. 

Doorgaan en verder leren, alleen dan zul jij ook geld verdienen met bloggen.

Binnen 3 maanden had ik mijn eerste commissie verdiend, dat is een geweldig gevoel. 

Door iedere dag te werken aan mijn websites ben ik nu financieel onafhankelijk en verdien ik een passief inkomen. Dit komt omdat content die al meer dan een jaar online staat nog steeds commissies opleveren.Wil jij met affiliate marketing beginnen, start met de affiliate cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!  Deze affiliate marketing cursus is zijn geld meer dan waard!
affiliate marketing revolutie kopen


Online cursus maken

Maak zelf een waardevolle online cursus in jouw niche. Dit heb je natuurlijk niet even op een regenachtige zondag middag gedaan. Een goede online cursus maken gaat wel wat meer tijd kosten.Ben jij ervan overtuigd dat jij je bezoeker iets kan leren met jouw kennis via een video cursus dan is het zeker een overweging waard om hier tijd in te steken. 

Het mooie van het verkopen van een digitaal product is dat het oneindig geld op kan levereen zonder dat je er veel meer moeite voor hoeft te doen.Natuurlijk moet je zorgen dat alles goed en makkelijk in elkaar steekt door goede website software hiervoor te gebruiken. Ben je dit van plan dan kun je hier Huddle van Imu zeker goed voor gebruiken. 

Hiermee kun je ook nog een community opbouwen. Hoe tof is dat.Als jij in jouw niche regelmatig waardevolle content kunt delen dan kun je hier abonnementen voor afsluiten met je cursisten. Deze betalen een maandelijks bedrag hiervoor.
Dit is een geweldige manier om online geld te verdienen.
E-book schrijven

Schrijf zelf een e-book. Heb jij al veel interessante blogs geplaatst op je website bekijk dan of je die samen kunt voegen tot een e-book. 

Als je die gratis weggeeft wanneer mensen hun email adres achter laten kun je hier met e-mail marketing nog lang geld mee verdienen.Door met gepaste regelmaat e-mails te versturen met leuke aanbiedingen erin kun je via affiliate marketing online geld verdienen.Ben je echt een expert in jouw onderwerp dan kun je hier een e-book over schrijven en deze verkopen.Bloggen voor geld! 

Jij kunt voor andere websites blogs schrijven voor geld. Bloggen voor geld is een mooie manier van geld verdienen. 

Je kunt ook door middel van gesponsorde blogs geld verdienen. Als jij voldoende verkeer op je website hebt word je website steeds waardevoller voor anderen. 

Zij hebben er geld voor over om een link van jouw website naar hun eigen website te krijgen. 

Door een gesponsorde blog te plaatsen verdien jij geld met een blog. Het kan zijn dat zij het artikel aanleveren of dat jij een artikel schrijft. Hier maak je dan van tevoren afspraken over.Zo kun je op twee manieren geld verdienen: bloggen voor geld en gesponsorde blogs op jouw website plaatsen. 

Het is wel van belang dat je kiest voor relevante websites. 

Als je een website hebt die over honden gaat heeft het niet zoveel waarde als je naar een website linkt die over schoenen gaat bijvoorbeeld.Schrijf voor andere websites

Als je goede schrijf kwaliteiten hebt en je een autoriteit in jouw niche bent kun je gaan bloggen voor anderen en hier geld mee verdienen.Wil je op een eenvoudige manier geld verdienen met bloggen dan kun je ervoor kiezen om advertenties te draaien via  Google Adsense

Het levert geen bakken met geld op maar zeker als je al aardig wat bezoekers hebt kan het een leuk extra zakcentje opleveren.Als je al iets verder bent met je website en je hebt ook al lekker wat bezoekers kun je geld vragen als andere websites een link van je willen naar één van hun blogs op hun website.Hiervoor zul je eerst wel wat autoriteit moeten opbouwen voor dit kan. Het betekent vaak dat je al wel minimaal een jaar of wellicht langer met je website aan de gang moet zijn. Webinars of workshops organiseren

Het organiseren van webinars of workshops tegen betaling is een goede manier om geld te verdienen via internet. 

Door jouw expertise over een onderwerp te gebruiken kun je anderen verder helpen.

Je kunt dit ook gratis doen en vervolgens je online cursus promoten. 

Dit is een goede manier om de ‘warme’ klant ertoe aan te zetten jouw product te kopen. De bezoeker is tenslotte al meer dan geïnteresseerd want hij woont jouw workshop of webinar bij.Ben je al wat meer bekend en heb je een goedlopende blog website dan is de kans groot dat adverteerders jou gaan benaderen

Door een product gratis aan jou aan te bieden zodat jij je ervaring hierover deelt is dit een leuke manier van ‘indirect’ geld verdienen.Je verdiend er niet daadwerkelijk geld mee maar krijgt wel een product gratis. Als je een echt goedlopend blog hebt kun je hier geld voor vragen. Door het product te promoten via jouw kanaal levert dat geld op.Coachingstraject

Stel dat jij een flinke burn out hebt gehad en bent hier op een bijzondere manier bovenop gekomen dan zou je kunnen kijken of je hier een coachingstraject voor kunt maken. 

Jij bent ervaringsdeskundige en kan hiermee weer andere mensen helpen. 

Dit geld ook als jij een gezonde manier hebt gevonden om af te vallen. 

Hiermee kun je andere mensen coachen om van hun overgewicht af te komen.

Er bestaan heel veel manieren en terreinen waarop je mensen kunt coachen. Zoek wel eerst uit of er vraag naar is natuurlijk! 

Door het maken van een coachingstraject kun je geld verdienen met je website.Tot slot:  Iedereen kan geld verdienen met bloggen

Ik hoop je met dit artikel meer duidelijk te hebben gemaakt over een blog beginnen en geld verdienen. Er liggen genoeg kansen wat dat betreft, het kan niet anders dan dat er ook wel één voor jou tussenstaat die je aanspreekt.

Maar vergeet één ding vooral niet en dat is dat het verdienen van geld met bloggen tijd kost. Als jij vandaag begint met je website dan moet je er eerst aan werken om goede content te schrijven. 

Maak uniek en waardevolle content waar jij je bezoeker mee verder helpt. 

Dan is het zaak om bezoekers naar je website te krijgen. Ook dit heeft tijd nodig! Je zult eerst inspanningen moeten leveren voordat je er de vruchten van kan plukken. 

Het goede nieuws is dat iedereen geld kan verdienen met bloggen en geld kan verdienen met zijn website!

Jij ook!

Ben jij op zoek naar financiële vrijheid en wil je werken wanneer en waar je maar wilt start dan met bloggen is mijn advies. Het loont echt, ook jij kunt geld verdienen met bloggen!

Succes en als je nog vragen hebt stel ze gerust door te reageren op deze blog. Ik help je graag verder met het verdienen van geld met bloggen!


Internetsuccesgids forumBEKIJK HIER DE GRATIS LES >>>


Reacties