Affiliate marketing geld verdienen
Ien Geniet van mijn Vrijheid
10 min

Geld verdienen met affiliate marketing

10 min

Ben je op zoek naar een manier om geld te verdienen met internet? Wil jij geld verdienen met affiliate marketing en wil je hier meer over weten. Top dan ben je hier op de juiste plaats. Geld verdienen als affiliater is niet moeilijk ………….Als je weet hoe het werkt😉!

24/7 Geld verdienen met affiliate marketing

Wil jij een rendabele online business starten dan is affiliate marketing de beste manier om geld te verdienen met internet. Het grote voordeel is dat internet 24/7 open is. Jouw website is dus ook dag en nacht bereikbaar.

Ben jij bereid om bezoekers via jouw blogs verder te helpen met het oplossen van hun vraag of ‘probleem’ dan zul je merken dat je steeds meer bezoekers krijgt op je website.

Het krijgen van het vertrouwen van jouw bezoekers kost wel tijd. Heb je dit vertrouwen één keer gewonnen en ga je hier zorgvuldig mee om dan zijn je bezoekers ook sneller bereid om met jouw advies iets te doen.

Eerlijke reviews over een online product zoals een cursus of een fysiek product zorgen voor een positieve indruk. Hierdoor help je jouw bezoekers met het maken van de juiste keuzes.

Inhoudsopgave

Hoe werkt affiliate marketing?

Heb jij een website, Youtube kanaal of een Instagram- of Facebook account dan kun je door middel van persoonlijke affiliate links een bezoeker naar de website van de adverteerder sturen.

De affiliate link heeft een trackingcode die alleen voor jou bestemd is en vaak ook alleen op jouw persoonlijke website of sociale media gebruikt mag worden.

Als de bezoeker gebruikt maakt van de link en dus doorverwezen word naar het product van de adverteerder word er een cookie geplaatst in de browser.

Dit is voor de adverteerder de aanwijzing dat jij die persoon naar zijn product hebt doorverwezen. En dat is van groot belang want als de bezoeker het product ook daadwerkelijk koopt weet de adverteerder  dat jij de commissie hebt verdiend.


Beginnen met affiliate marketing start dan met de gratis les van Jacko Meijaard   

direct beginnen

Wat is een affiliate?

Het is goed om in dit artikel ook uit te leggen wat een affiliate is. Is het je uit het voorgaande al duidelijk dan kun je verder scrollen.

Een affiliate word ook wel een partner genoemd, dit is iemand die geld verdiend met het promoten van andermans producten. Als deze producten verkocht worden via zijn affiliate link dan ontvangt de affiliate daar een commissie over.

Deze commissie is van tevoren bepaald, het is een klein percentage over de verkoop van het product. Het grote voordeel voor de adverteerder is dat deze pas hoeft te betalen als het product ook daadwerkelijk verkocht is.

Het grote voordeel voor de affiliate is dat er geen eigen product is, geen voorraad, klantenservice en personeel. Je kunt als affiliate met een vrij laag budget een goedlopende online business beginnen.

Heb jij een internet verbinding en een laptop/computer dan kun je vandaag nog beginnen om geld te verdienen met affiliate marketing als partner van producenten en andere aanbieders van producten.

Super makkelijk…………………of toch niet ?  🤔

Hoe start je met geld verdienen als affiliate?

Nu je weet wat een affiliate is en hoe affiliate marketing werkt ben jij ongetwijfeld net zo enthousiast als ik toen ik hiermee ben begonnen.

Maar je vraagt je af waar je nou die producten kunt vinden die je kunt promoten. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen.

Als eerste kun je zelf op zoek gaan op internet naar producten die je wilt promoten. Hoe doe je dat? Het kan zijn dat je een product waar jij veel over weet of wat jezelf gebruikt wilt gaan promoten op je website.

Ga gewoon op internet op zoek naar dit product en kijk op de website in de footer of er een link naar een partner programma staat. Als dit zo is kun je op die manier contact zoeken met de adverteerder en afspraken maken

 Geld verdienen met affiliate marketing


Ten tweede kun je kiezen voor de bekende partnerprogramma’s van Bol.com, Amazon of Coolblue. Dit zijn grote bedrijven die al jaren ervaring hebben met affiliate marketing. Ze hebben een goede en duidelijke programma structuur en je weet precies waar je aan toe bent.

 Geld verdienen met affiliate marketing


In de meeste gevallen is het zo dat de commissies niet heel hoog zijn. Mijn ervaring met bol.com is dat ze netjes op tijd uit betalen en je alle gegevens eenvoudig in je dashboard terug kunt vinden. Voordeel van een partnerovereenkomst met deze drie grote partijen is het vertrouwen wat ze van de consument al verdiend hebben.

Hierdoor vinden er veel verkopen plaats waardoor jij ook een grote kans hebt op het binnenhalen van commissies. Dan kunnen dus de commissies wel wat lager zijn maar je maakt wel kans op een groot aantal commissies!

Een ander voordeel is dat als iemand via jouw affiliate link bij bol.com terecht komt maar een ander product aanschaft (binnen 5 dagen) dan het door jou gepromote product dan krijg je daar ook commissie over.

Een derde optie is om je aan te melden bij andere affiliate netwerken in Nederland. Dit zijn netwerken waar de adverteerder en affiliate elkaar kunnen vinden. Op de website van de netwerken kun je in de campagnes op zoek gaan naar het product dat voor jou van toepassing is.

Een aantal bekende affiliate netwerken in Nederland zijn:

 • Daisycon
 • Adtraction
 • Tradetracker
 • Paypro
 • Marketplace Plug & Pay

Ik vind dit de beste en makkelijkste manier om met affiliate marketing te beginnen. Als jij je niche hebt gekozen en je website online hebt staan dan kun je je aanmelden bij deze affiliate netwerken.

Het is wel belangrijk dat je al een aantal blogs online hebt waardoor je sneller goedgekeurd word door het affiliate netwerk.


Affiliate marketing beginnen

Welke producten kun je het beste kiezen als affiliate?

Dat is een goede vraag, ook al stel ik hem zelf 🤣! Als je met affiliate marketing gaat beginnen dan kun je door je enthousiasme soms verkeerde keuzes maken.

Als je door de campagnes van de affiliate netwerken scrolt dan is er zo ontzettend veel keus dat je niet weet welk product je moet gaan promoten.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar affiliate producten. Ik ga er hier gemakshalve even vanuit dat je helemaal aan het begin van je affiliate marketing avontuur staat.

 1. Kies voor een product waar je iets mee hebt of dat je kent
 2. Het product moet aansluiten bij het onderwerp van je website/ Youtube/Instagram/Facebook account. (Onderwerp wordt ook wel de niche in affiliate marketing genoemd)
 3. Onderzoek of er markt voor het product is. Google het woord en kijk of er een zoekvolume op zit.
 4. Als je net start is het goed om te kiezen voor een product dat niet seizoens gebonden is of trendgevoelig is.

Kiezen voor de hoogste commissie of niet?

Ik begrijp dat je het erg aantrekkelijk vind om meteen te kiezen voor de producten die jou de hoogste commissie geven, maar is dat wel zo slim? Niet altijd en ik leg je uit waarom.

De high ticket affiliate programma’s zijn heel aantrekkelijk om in actief te zijn. Je wilt tenslotte lekker veel geld verdienen met affiliatie marketing. Maar vergeet niet dat een product van € 900,- met een affiliate commissie van € 450,- minder makkelijk verkocht wordt dan een affiliate product of -dienst van bijvoorbeeld € 47,-.

Als jij 10X een kleine commissie van € 25,- pakt is het ook € 250,-. De producten promoten met kleine commissies is dus zeker ook heel interessant.

Zorg dat je de producten die je promoot ook echt kent en de diensten zoals een online cursus ook echt hebt gevolgd. Alleen dan kun je hier een eerlijk, overtuigend verhaal overschrijven.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je voor producten en diensten kiest die aansluiten bij jouw niche. Het heeft niet zoveel zin om een online cursus over Reiki te promoten op een website die over modeltreinen gaat.

Wellicht een beetje een flauw voorbeeld maar het maakt wel duidelijk wat ik ermee bedoel.

In de online video cursus, de Affiliate Marketing revolutie van Jacko Meijaard, leer je hier ook meer over.

affiliate marketing revolutie kopen

Welke intentie heeft de bezoeker die op je affiliate website terechtkomt

Het is belangrijk om te weten voor wie jouw artikel bedoeld is. De relevantie van je blog is erg belangrijk. Als jij een vooral informatief artikel over een product schrijft zonder aankoopovertuiging dan is de kans vrij klein dat je hier een commissie aan gaat verdienen.

Met een dergelijk artikel trek je waarschijnlijk alleen maar bezoekers die zich aan het oriënteren zijn. Met andere woorden, deze bezoekers zitten nog niet in de koopfase.

Schrijf je daarentegen een artikel waarin je jouw ervaringen met het product deelt en de bezoekers ervan overtuigt dat ze dit product ook moeten kopen, dan maak je kans op commissies.

Met het gebruik van de juiste zoektermen in je blog weet je die bezoekers naar je website te trekken die alleen nog maar over de streep hoeven te worden getrokken. Met de juiste argumenten weet je de bezoeker te overtuigen via jouw call-to-action het product te bestellen.

Je zult begrijpen dat de kans dan dus vele malen groter is dat je hier wel commissies aan gaat verdienen. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

De vraag hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing is niet zomaar beantwoord. Dit ligt aan veel verschillende factoren en is dus voor iedere affiliate anders.

Jacko Meijaard had zich als doel gesteld om € 7500,- per maand te verdienen toen hij met affiliate marketing begon. Nu, inmiddels 10 jaar verder, heeft hij dit bedrag inmiddels al ver overschreden. Je kunt wel stellen dat Meijaard een autoriteit is op het gebied van de affiliate marketing in Nederland.


Ben je benieuwd naar zijn verhaal: De  € 7500,- per maand methode lees het hier >>>>


Als ik naar mijzelf kijk verdien ik op dit moment nog niet voldoende om in mijn levensonderhoud te voorzien. Maar ik zie mijn online business wel iedere maand groeien en ik weet dat ik op het einde van dit jaar (’21) per maand € 1500,- ga verdienen.

Dit zal zeker in de komende jaren alleen maar meer gaan worden omdat ik ook steeds meer bezoekers op mijn website krijg.

Op het forum van internetsuccesgids zijn mensen die met affiliate marketing beginnen en al veel meer verdienen en toch korter bezig zijn dan ik.

Dit hangt onder andere af van de gekozen niche, hoeveel tijd je aan je business werkt en of je de goede content schrijft. Is je zoekwoordenonderzoek goed gedaan, is de relevantie van je artikelen goed etcetera.

Dus geld verdienen met affiliate marketing is absoluut mogelijk. Het is ook niet per se moeilijk als je weet hoe het werkt!😉


Direct aan de slag met affiliate marketing

direct beginnen

Niets is leuker dan het ontvangen van affiliate commissies

Wat is er leuker dan een mailtje krijgen met de tekst; Hartelijk gefeliciteerd U heeft een commissie verdiend! Ik maak altijd even een denkbeeldig vreugde sprongetje als ik dit lees. 🥳

Zeker als je zo’n bericht leest als je net bent opgestaan lijkt het alsof je er niets voor hebt hoeven doen. Maar in werkelijkheid heb je er natuurlijk wel eerst veel werk aan gehad.

Er is pas sprake van passief geld verdienen als al je eerdere inspanningen zich uitbetaald hebben. De inkomsten van affiliate marketing kunnen hierna in principe oneindig doorgaan.

De beste inkomsten uit affiliate marketing zijn de wederkerende commissies. Dit zijn de commissies die iedere maand geld opleveren omdat mensen bijvoorbeeld een abonnement hebben afgesloten via jouw affiliate link.

Zolang zij dit abonnement aanhouden krijg jij de bijbehorende wederkerende commissie.

Voorbeeld: Als iemand via mijn blog over de website-software Phoenix, een abonnement afneemt dan krijg ik daar zolang dit abonnement afgenomen wordt een maandelijkse commissie over.

Het is dus super interessant om je te richten op wederkerende inkomsten.

Wil jij meer leren over deze technieken 
dan is deze cursus echt iets voor jou >>>>

8 Tips om meer geld te verdienen met affiliate marketing

 1. Zorg voor unieke en waardevolle content hiermee ga je hoger scoren in Google
 2. Promoot je product echt met duidelijke call to action buttons. Alleen een linkje plaatsen is niet voldoende.
 3. Om je bezoeker aan te zetten tot actie moet je ervoor zorgen dat je tekst goed en makkelijk leesbaar is en er op verschillende creatieve manieren een affiliate link is geplaatst. Overdrijf dit niet.
 4. Doe marktonderzoek; waar kun jij je doelgroep vinden en op welke manier bereik je deze doelgroep het beste.
 5. Kies relevante producten voor het onderwerp van je website of andere sociale media
 6. Maak zelf een product om te verkopen en ook uit te geven voor affiliate marketing zodat anderen jouw product promoten
 7. Zorg dat als je bezoekers krijgt op je website je een email lijst gaat opbouwen. Dit kun je doen door een gratis weggever te maken bijvoorbeeld in de vorm van een e-book.
 8. Zorg dat je consequent aan je online business werkt, alleen dan zal het een succes worden.

 
€7500,- p.m. methode van Jacko Meijaard  

lees hier hoe hij dit heeft gedaan >>> 

Of start meteen met zijn affiliate marketing cursus 😃

affiliate marketing revolutie kopenReacties