Een eigen online bedrijf starten zonder geld, kan dat wel?
Ien Geniet van mijn Vrijheid
14 min

Een eigen online bedrijf starten zonder geld, kan dat wel?

14 min

Wil jij een eigen online bedrijf starten en heb je geen geld, dan kan dit blog zeker iets voor je zijn. Ik geef je hier verschillende voorbeelden van manieren om geld te verdienen met internet zonder benodigd startkapitaal.

In dit artikel geef ik je tips over wat je wel en wat je niet moet doen om op internet een eigen bedrijf te beginnen. En hoe jij zonder startkapitaal een online bedrijf begint.

Je leest hier mijn ervaringen over affiliate marketing, hèt verdienmodel om een eigen internet bedrijf te beginnen zonder geld. Ik vertel je ook hoe ik zonder kapitaal een website ben gestart en hier nu met affiliate marketing geld mee verdien.

De enige disclaimer die ik je geef is dat dit geen artikel is wat gaat over makkelijk online geld verdienen. Om succesvol te worden met je eigen internet bedrijf zul je hard moeten werken. Als makkelijk geld verdienen je insteek is ben je hier echt verkeerd en zul je nog even verder moeten zoeken.

Het plan: Eigen bedrijf beginnen zonder geld

Tot voor kort was ik werkzaam als kok en moest ik lange dagen werken en veel fysieke inspanningen leveren voor een schamel loontje. In januari ’20 besloot ik dat ik daar wel klaar mee ben. Ik ben al een kleine 30 jaar werkzaam als kok en wil dit niet tot mijn 65ste blijven doen.

Inmiddels moet je geloof ik zelfs door tot je 67ste dus dat is dan nog een jaar of 14. De onzekerheid dat die grens weer verder verhoogt wordt doet mij besluiten het roer om te gooien.

Dus ik ben op zoek gegaan naar een minder fysiek vak, ik wil graag meer tijd en energie overhouden voor mijn klus-ambities in plaats van thuis komen en geen pap meer te kunnen zeggen.

Omdat ik niet over een spaarpotje beschik ga ik op zoek naar de mogelijkheden om een online bedrijf te beginnen zonder geld.

 In mijn zoektocht naar de mogelijkheden een online bedrijf te beginnen kom ik heel vaak de term affiliate marketing tegen. Nadat ik me hier steeds verder in ben gaan verdiepen heb ik op een bepaald moment gedacht dat affiliate marketing wel eens wat voor mij kan zijn.

‘Helaas’ ben ik ook, net zoals velen met mij denk ik, in juni ’20 de dupe geworden van de pandemie. En daar bedoel ik mee dat ik ontslagen ben met nog zo’n 80% van het personeel van het bedrijf waar ik op dat moment werkte.

Toen is het plan dat ik had om naast mijn baan een online business op te bouwen en daar geld mee te gaan verdienen in een sneltreinvaart geraakt. Affiliate marketing bleek toen voor mij de uitkomst; een online bedrijf beginnen zonder geld!

Even voor de duidelijkheid; Nee het was en is niet simpel en als je serieus aan de slag wilt met een online business opbouwen en geld wilt verdienen via internet heb je veel geduld en bovenal doorzettingsvermogen nodig.

Iedereen die je op internet tegenkomt die zegt dat je snel en makkelijk geld kunt verdienen is er waarschijnlijk op uit om jou zijn online cursus of coachingstraject te verkopen.

Er zijn helaas veel aanbieders van kwalitatief slechte trainingen en cursussen. De kans dat jij achterblijft met een lege portemonnee en een waardeloze cursus is vrij groot.

Ben dus kritisch als het gaat om het kopen van een cursus om online geld te verdienen.

Waarom wil jij een online bedrijf beginnen?

Zoals ieder vak heeft ook het starten van een online business voor- en nadelen. Het is goed dat je voordat je start met een online business weet waarom je dit wilt gaan doen.

  • Wil jij eigen baas zijn?
  • Wil jij zelf de richting bepalen?
  • Wil jij je eigen werktijden indelen?
  • Wil jij plaats onafhankelijk werken?

Dan zit je met het bouwen van een online business helemaal goed, want dat zijn absoluut een paar van de voordelen. 

Niemand vertelt jou wat en wanneer je iets moet doen of af krijgen. Jij bepaalt je eigen deadline(s).

Je bepaalt zelf de richting waarin jij je online business wilt opstarten. Ook kun je zelf bijsturen als dat nodig is. Beetje naar links of rechts, of toch nog verder op de voet zoals je bezig bent omdat je gelooft dat dit het goede pad is.

Heerlijk toch om dat zelf te bepalen. Je kunt dan overigens ook niemand de schuld geven als het niet gaat zoals jij zou willen. Dat heb je dan ook zelf gedaan!

Er is niemand die zegt hoe laat jij moet beginnen, ben jij een vroege vogel en wil je om zes uur ’s ochtends beginnen helemaal prima. Ben jij iemand die liever ’s avonds werkt, ook goed, dat bepaal jij allemaal lekker zelf.

En dit geld ook voor je werkplek. Het belangrijkste is je laptop of computer en een internet verbinding meer heb je niet nodig. 

Je kunt een kantoor inrichten in je huis, of je gaat aan de keukentafel werken zoals ik zelf doe.
Als het mooi weer is kun je op je balkon of in je tuin gaan zitten.

En er zijn zelfs mensen die een succesvolle online business hebben en die heerlijk op het strand hieraan verder werken!

Als dit allemaal zaken zijn die je aanspreken dan is dit zeker iets voor jou, maar let op ………?!?

een-eigen-online-bedrijf-starten-zonder-geld-kan-dat-wel

Wat zijn de nadelen van een eigen (online) bedrijf?

Dit alles klinkt misschien wel als muziek in je oren. Je zult alleen begrijpen dat er ook nadelen zijn als je start met een online bedrijf beginnen.

Een advies van mijn kant, en ik spreek uit ervaring, heb jij geen geduld en is je doorzettingsvermogen ver te zoeken dan is het slimmer om hier niet mee te beginnen.

Dit zijn twee belangrijke eigenschappen waarover je moet beschikken om succesvol te worden in het starten van een online bedrijf.

Ik ben trouwens van mening dat dit geld voor elk eigen bedrijf dat je wilt starten, dus dat heeft niet specifiek te maken met een online bedrijf beginnen.

Hoe op internet een eigen bedrijf starten zonder geld?

Jij bent geïnteresseerd om een online bedrijf te beginnen met een website anders zou je hier niet terecht zijn gekomen.

En waar moet je nu als eerste mee beginnen. Wist je dat er heel veel mensen zijn die net als jij willen starten met een online business zonder kapitaal.

Zo ben ik ook begonnen, ik had geen geld om te investeren in het laten maken van een website, advertentie’s te draaien op Google of Facebook, tekstschrijvers in te huren enzovoorts.

Sterker nog, ik was een groentje op dit hele online marketing gebied en dan concentreer ik me alleen nog maar op affiliate marketing. 

Ik kom hier later nog op terug in dit artikel over mijn ervaring met een online bedrijf beginnen.

Dus waar moet jij nu als eerste mee beginnen?  


Dat is de makkelijkste stap: Ga ook echt BEGINNEN!


Blijf niet hangen in informatie vergaren over wat nou echt de beste manier is. Door ook echt met je online bedrijf te beginnen leer je het meest.

Als je niet start ga je ook geen geld verdienen via internet!


een-eigen-online-bedrijf-starten-zonder-geld-kan-dat-wel-1

Doorzettingsvermogen en geduld

Weet je nog dat ik eerder schreef dat je geduld en doorzettingsvermogen moet hebben om geld te kunnen gaan verdienen met affiliate marketing? Ik ga je hier uit leggen waarom! 

Mijn eigen bedrijf starten zonder kapitaal is in februari ’20 een feit. Ik heb toen mijn eerste affiliate marketing website online gezet. 

De eerste drie tot vijf maanden ben je aan het schrijven voor jezelf en misschien de familieleden en vrienden waar jij tegen verteld hebt dat je bent begonnen met een website.

Dit is niet anders, de eerste maanden gebeurt er vaak niets tot vrij weinig. Zelfs met het beste zoekwoorden onderzoek en de best geschreven teksten zul jij nog niet zichtbaar zijn in de zoekmachines.

Hoe dit komt? Doe jij iets fout? Waarom lukt het niet? Allemaal vragen die ik ook aan mezelf heb gesteld. Dit ligt maar aan één ding, namelijk de ‘Sandbox’ van Google.

De Sandbox van Google houd in dat Google eerst gaat kijken waar precies jouw website over gaat. Welk onderwerp of niche heb jij voor je website gekozen?

Het is voor dit artikel iets te complex om hier op in te gaan, het is gewoon zo dat het tijd kost voordat jouw website gaat ranken in Google.

Van de mensen die op internet een eigen bedrijf beginnen zonder geld stopt een groot gedeelte nog voor het eerste jaar voorbij is.

Op internet een eigen bedrijf beginnen zonder geld is zeer goed mogelijk. De grootste valkuil is dat veel mensen niet het geduld op kunnen brengen om iets op te bouwen en ook consistent aan hun online bedrijf te werken.


Yep, inderdaad jij en ik hebben daar geen moeite mee😃!


Mijn eigen online bedrijf starten zonder kapitaal

Je kunt dus een eigen online bedrijf beginnen zonder een enorm start kapitaal. Ik ben mijn eigen affiliate marketing website ook zo gestart.

Het enige dat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding. Nou denk ik dat er inmiddels nog maar weinig mensen zijn die geen internet verbinding hebben in hun huis.

En een eigen computer of laptop daar beschikt ook iedereen wel over.


Dus een eigen bedrijf starten zonder kapitaal is eigenlijk voor iedereen mogelijk. 


Het starten wel …..!

Mijn eerste affiliate marketing website was een review website. Op deze website schreef ik reviews over allerhande producten die ikzelf gebruikte.

Door over het product of dienst een goede review te schrijven met antwoorden op alle vragen die mensen over dit product of dienst hebben hielp ik de bezoeker een goede keuze te maken welk product ze het beste konden kopen. Ik beschrijf ook altijd alle voor- en nadelen van een product.

Op mijn website stelde ik de bezoekers in de gelegenheid om via mijn affiliate link naar de website van het product te gaan en het daar aan te schaffen.

Als de bezoeker ook daadwerkelijk het product koopt krijg ik daar een kleine commissie voor. De klant betaalt overigens niks extra’s voor het product, dat is nog wel belangrijk om te vermelden.

Dit noemen ze affiliate marketing en dat is een hele goede manier om geld te verdienen via internet. Als je kiest voor affiliate marketing kun je heel goed een online bedrijf beginnen zonder geld. 

Als je kiest voor fysieke producten liggen de percentages van de commissies tussen de 3% en 8%.

Als het gaat om online producten kunnen deze commissies oplopen naar wel 50% en soms zelfs nog meer. Houd er wel rekening mee dat jij dan ook wel een goed artikel over dit online product moet schrijven. 

Op mijn website kun je meer artikelen vinden over affiliate marketing en hoe dit precies in zijn werk gaat.

een-eigen-online-bedrijf-starten-zonder-geld-kan-dat-wel

Een online bedrijf starten zonder geld. Wat heb je nodig?

Jij hebt geen eigen geld maar wil wel een online bedrijf starten?
Ik geef je hier de stappen die je kunt volgen om dit tot een succes te maken.

✅Laptop en internetverbinding
Ik heb het al eerder genoemd maar om te starten met een online bedrijf heb je een laptop en een internetverbinding nodig

✅Spaargeld
Als jij fulltime aan je online business wilt werken moet je zorgen dat je genoeg spaargeld hebt om de eerste periode in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Maar je kunt ook een online bedrijf beginnen naast je baan.

✅Idee
Dan is het belangrijk dat je weet wat voor soort online bedrijf je wilt beginnen. Alles begint met een idee. (Hier kom ik later nog op terug in dit artikel en geef je een aantal tips hierover.)

Website software
Je zult een website op moeten starten, er zijn hiervoor gratis Wordpress thema’s te krijgen.

✅Webshop software
Webshop beginnen als online bedrijf is een goede manier om geld te verdienen via internet. Ook dan is het goed als je er een website naast hebt om op te kunnen bloggen. Dit is belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines

Het beste idee om je eigen online bedrijf te starten

Misschien weet jij al precies wat voor producten jij wilt gaan promoten. Misschien ook nog niet en ben je op zoek naar ideeën om je eigen online bedrijf te starten.

Voor je super enthousiast aan je online affiliate marketing bedrijf gaat beginnen zijn er drie belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Die leg ik je hier even uit:

Allereerst moet je het onderwerp, product of dienst dat jij aan gaat bieden leuk vinden. Het is ook handig als je er veel van weet en veel over kunt vertellen.

Alleen dan hou je het lang vol en dit is zeker in het begin heel belangrijk

Ten tweede moet je onderzoek doen of er voldoende markt is voor de producten waar jij je op wilt gaan richten.

Het is niet erg als het een kleine niche is (niche is onderwerp) maar het is wel handig dat je de niche uit kunt bereiden met relevante producten. 

Zoek ook uit of de door jou gekozen producten goede commissies opleveren. Je zult begrijpen dat een klosje garen minder oplevert dan wanneer jij gordijnen of tafelkleden gaat verkopen. Maar dat snap jij ook wel natuurlijk.

Eigen bedrijf starten hier heb je een paar ideeën

Je kunt het eigenlijk niet zo gek verzinnen of het is online te koop. De kunst is om hier het goede onderwerp uit te kiezen waar jij iets vanaf weet en ook nog leuk vind.

Ik ben als eerste gestart met een affiliate website die ik ben gaan vullen met content over verschillende producten en diensten. Door reviews te schrijven en de bezoeker verder te helpen in zijn zoektocht pakte ik regelmatig commissies.

Deze website is voor mij een leer proces geweest. Ik was net begonnen dus heb op deze affiliate site natuurlijk ook fouten gemaakt. 

Dat gaat bij jou hoogst waarschijnlijk ook gebeuren en dat is helemaal niet erg! Van je fouten kun je leren. En ik leer nog dagelijks dingen met mijn online bedrijf.

Ik vind affiliate marketing wel de ideale manier om geld te verdienen met een website. Zeker met de online cursus de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je precies hoe je met een affiliate website kunt beginnen.


bouwjeonlinebusinessgids.nl


Ideeën om een online bedrijf in de affiliate marketing te beginnen:

✅Schrijf een e-book over een onderwerp waar jij veel vanaf weet en waar je mensen mee verder helpt. Door een affiliate marketing website over dit onderwerp op te zetten kun je jouw e-book verkopen. Dit kun je steeds verder uitbreiden.

✅Maak een online cursus over bijvoorbeeld het kopen en verkopen van NFT 's en door een website te vullen met waardevolle en unieke content kun je de online cursus verkopen. Ook dit kun je steeds verder uitbreiden.

✅Maak online piano-, gitaar of blokfluit lessen

✅Ben je goed in de keuken met koken en heb je bijzondere recepten zet ze op een website plaats iedere week weer een nieuw bijzonder recept. Laat de bezoeker zich inschrijven op je maillijst en stuur ze iedere week een weekmenu.

✅Ben jij handig en klus je veel? Mensen zijn altijd op zoek naar doe het zelf tips en willen graag weten hoe ze dingen zelf kunnen maken. Kijk maar eens op Youtube.

✅Je kunt een webshop beginnen

✅Ben jij coach in bijvoorbeeld mensen begeleiden die in een burn out zitten en wil jij een online coaching traject aanbieden dan kun je dat heel goed via een affiliate marketing website doen. Dit geld natuurlijk ook voor andere vormen van coaching.

✅Relatietherapie en relatietrainingen zijn ook zeer geschikt als online verdienmodel

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel ideeën om een online bedrijf te beginnen. Als je het moeilijk vind ga gewoon eens zoeken op internet. Je komt vast op nog meer ideeën hierdoor.

Online bedrijf is makkelijk op te schalen

Een online bedrijf kun je heel makkelijk opschalen. Hier bedoel ik mee dat er geen maximale capaciteit zit aan een online bedrijf.

Je bent niet gebonden aan een maximaal aantal klanten. Of jij met je website 100, 1000 of 50.000 bezoekers krijgt dat maakt niet uit. Terwijl een fysieke winkel wel een maximale capaciteit heeft.

Je hebt geen startkapitaal nodig bij het beginnen van een online bedrijf. Je kunt met een affiliate marketing website starten zonder dat je daar veel geld voor nodig hebt.

Een gratis Wordpress thema, een domeinnaam van een paar euro per jaar en een hostingpakket van een paar tientjes per jaar, is alles wat je nodig hebt. Zo ben ik ook begonnen met mijn affiliate marketing website.

Een succesvol online bedrijf beginnen is super makkelijk en hoeft weinig te kosten! Als je maar volhoudt ga je zeker bezoekers krijgen. En dan ga je ook je eerste geld verdienen met je online bedrijf.

Doordat steeds meer bezoekers naar je website komen en hier ook vinden wat ze zoeken zul je zien dat het een sneeuwbal effect gaat geven. Zo zal je online bedrijf iedere maand verdubbelen in bezoekers aantallen.

Je wordt beloond voor je harde werken en je geduld van de afgelopen maanden!

Een eigen bedrijf beginnen zonder geld bleek ook voor mij de uitkomst

Na vele jaren een zwaar fysiek beroep te hebben uitgeoefend was ik toe aan iets anders.
De vrijheid van een eigen bedrijf heeft mij altijd al aangesproken. Ik wist alleen nooit wat ik dan precies moest gaan doen.

Ik ben gewoon gaan zoeken op internet en daar las ik over geld verdienen via internet met affiliate marketing. En dat vond ik wel heel interessant.

Toen ik hiermee begon heb ik me wel afgevraagd of dit systeem echt kan werken. Kan ik met het promoten van andermans producten geld verdienen met internet?

Ik heb de online cursus de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aangeschaft en ben gewoon begonnen met een website. Deze cursus kan ik je zeker aanbevelen als jij erover denkt om ook met affiliate marketing aan de slag te gaan. En €47,- is zijn geld meer dan waard!

Na een jaar hard werken verdien ik inmiddels geld met internet. Dit is uiteraard niet zomaar even gerealiseerd, je start niet vandaag met een website en verdient volgende maand honderden euro’s. Geloof die verhalen ook zeker niet!!

In de Affiliate Marketing Revolutie legt Meijaard je precies uit hoe je een succesvolle business op kunt zetten. Als jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging dan is het beginnen van een online bedrijf echt heel leuk.

Naast affiliate marketing zijn er nog veel meer mogelijkheden om online je geld te kunnen verdienen. Voor mij is affiliate marketing dè manier gebleken.

In mijn omgeving waren vrienden en familie wel sceptisch in het begin. Ze geloofden niet dat dit zou kunnen werken. Daar heb ik me niets van aangetrokken en dat moet jij ook niet doen als je gaat starten met je online business.

Het is vaak de onbekendheid van mensen met affiliate marketing waardoor ze denken dat het niet kan. Ga beginnen en bewijs ze na verloop van tijd het tegendeel :-)!

Dan kun jij ze straks misschien zelfs ook wel leren hoe ze dit kunnen doen.


Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie


Conclusie van dit verhaal 😉

Zonder startkapitaal een online bedrijf beginnen is heel goed mogelijk, ik heb het ook gedaan.
Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt. Je kunt je online bedrijf heel makkelijk opschalen en daardoor zoveel geld verdienen als jij zelf wilt.

Je moet wel geduld en doorzettingsvermogen hebben anders is dit geen goed verdienmodel voor jou. Als jij vandaag start met een eigen online zaak dan zul je snel je eerste inkomsten verdienen.

Ik heb inmiddels vier verschillende affiliate marketing websites zonder dat dit een startkapitaal heeft gekost. Ik word heel blij van de vrijheid die me dit geeft.  Voor alles is een tijd, maar ik zou willen dat ik eerder had ontdekt hoe je via internet geld kan verdienen. 

Succes met je online bedrijf en als je nog vragen hebt stuur gewoon even een reactie onder dit bericht 👍🏻!


online-bedrijf-beginnenReacties