Nederlandse affiliate netwerken
Ien Geniet van mijn Vrijheid
10 min

Affiliate netwerken in Nederland

10 min

Als affiliate ben je altijd op zoek naar de beste affiliate programma’s van Nederland. Je zult zelf moeten onderzoeken welke Nederlandse affiliate netwerken en programma’s het beste bij jouw niche passen. En dat is niet altijd eenvoudig. De keuze is reuze, maar wat is nou het beste affiliate netwerk voor jou.

In dit artikel kun je mijn ervaring lezen met de verschillende affiliate netwerken in Nederland en daarbuiten. Ook geef ik je nog een aantal netwerk programma’s die je ook kunt gebruiken. Het is aan jou om te bepalen met welke jij het liefst werkt.

Dit hangt af van de affiliate campagnes, het overzicht in het dashboard en de support van de verschillende Nederlandse netwerken. Ik zou zeggen lees dit bericht op je gemak door en maak dan de keus bij welke affiliate netwerken jij je aansluit.

Inhoudsopgave

Wat is een affiliate netwerk?

Voor degene die nog niet zo bekend is met affiliate marketing; Een Nederlands affiliate netwerk is de partij die de adverteerder en de publisher samen brengen.


Hoe werkt affiliate marketing?


Wil je weten hoe affiliate marketing werkt dan kun je dat hier lezen >>>

Even een voorbeeld: iemand die een SEO cursus heeft gemaakt en deze door affiliates onder de aandacht wil brengen dan meld deze persoon zich aan bij een affiliate netwerk in Nederland. Dit kan zijn Paypro, Daisycon of Plug&Pay marketplace om er maar even een paar te noemen.

De publisher (affiliate) heeft zich aangemeld bij dit affiliate netwerk en gaat op zoek in de campagnes naar een product of dienst. Om een goede verkoop te realiseren zoekt hij/zij een product dat aansluit bij zijn niche.

Als de affiliate een website heeft die gaat over online marketing dan sluit de eerder genoemde SEO training daar prima op aan.

De volgende stap is om te vragen aan de adverteerder of hij dit product mag promoten. Dit verloopt allemaal via de affiliate netwerken en is volledig geautomatiseerd.

Als de affiliate toestemming krijgt zal hij eerst de cursus moeten volgen om hier een eerlijke review of artikel over te schrijven. Als hij hier mee klaar is zal hij dit artikel vervolgens plaatsen op zijn website met een aantal affiliate links erbij.

Ook de affiliate links worden door het affiliate netwerk geregeld. Ook dit is een geautomatiseerd systeem waarin jij je persoonlijke affiliate link met trackingcode kunt plaatsen.


 


Wat is een affiliate programma?

Een affiliate programma kun je direct bij de adverteerder of de product eigenaar, starten. Er zijn producteigenaren die alles in eigen beheer uitvoeren. Die hebben speciale affiliate website software waarmee zij een affiliate toelaten om één of meerdere producten te promoten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan bol.com. Je hebt vast de reclames weleens voorbij zien komen waarin bol.com vraagt of jij ook partner wilt worden van hun programma. Zij werken met affiliate marketing zonder er een affiliate netwerk tussen te hebben zitten.

Zo kun ook jij op het internet op zoek gaan naar partner programma’s als je een bepaald product hebt gevonden wat jij wilt promoten. 

Met het intikken in Google van de productnaam en affiliate programma kun je snel zien of er een partnerprogramma bestaat. Als dat het geval is kun je contact opnemen met het netwerk of het affiliate programma. Zo simpel is dat 😁!

In principe maakt het voor jou als affiliate niet uit of je via een affiliate netwerk of een affiliate programma werkt. Jij word uitbetaald als er een verkoop heeft plaats gevonden via jouw eigen affiliate link.

Als je net met affiliate marketing bent begonnen raad ik je aan om eerst met de bekende affiliate netwerken en affiliate programma’s aan de slag te gaan. 

Dan weet je precies hoe het in zijn werk gaat en dan kun je later altijd verder kijken naar affiliate programma’s van producten die jij graag wil promoten maar die niet bij een affiliate netwerk aangesloten zijn.

Wat doen de affiliate netwerken?  

Voor ik verder ga met het bespreken van de verschillende affiliate programma’s waarmee ik ervaring heb wil ik nog even melden wat de netwerken precies doen. Zo word het voor jou duidelijk waarom je alleen met de beste affiliate netwerken van Nederland zou moeten samenwerken.

Wat kun jij verwachten van een affiliate netwerk:

 • Het affiliate netwerk zorgt voor een duidelijk dashboard waarop jij kunt zien hoeveel kliks, verkopen, uitbetalingen enz. hebben plaats gehad.
 • Affiliate netwerken bieden goede campagnes waar jij uit kunt kiezen
 • Ze zorgen voor een duidelijk aanmeld systeem met de adverteerder
 • Het automatisch genereren van een persoonlijke affiliate link met een trackingcode die jij kunt gebruiken op je website of sociale media
 • Banners, tekstlinks, widgets en ander reclame materiaal
 • Uitbetaling van de commissies
 • Duidelijk factuur van de uitbetaling
 • Communicatie als een campagne is gewijzigd of stopgezet
 • Goede support voor vragen en eventuele onduidelijkheden

Het is nu voor jou duidelijk wat je van een affiliate netwerk in Nederland, maar ook daarbuiten, kunt verwachten. 

Ik geef je hier de netwerken waar ikzelf mee samenwerk en goede ervaringen mee heb. 

Daarnaast vul ik de lijst aan met andere netwerken en programma’s waar ik geen ervaring mee heb maar die wel goed bekend staan.

Het maakt niet uit bij hoeveel netwerken jij je aansluit. Let er wel op dat je het overzicht behoudt! Als je met meerdere affiliate netwerken samenwerkt heb je ook meer administratie.

Om geld te verdienen met affiliate marketing is het verstandig om het in het begin voor jezelf overzichtelijk te houden. Ik adviseer je om niet met al teveel verschillende affiliate programma’s te starten!De volgorde van de affiliatie netwerken zoals hieronder beschreven is willekeurig!

Wat zijn de beste affiliate netwerken / programma’s van Nederland?

- Daisycon affiliate netwerk

Daisycon is een fijn affiliate netwerk waar alles van het begin meteen duidelijk is. Er zit een goede support die altijd meteen dezelfde dag nog reageert bij vragen of opmerkingen. Met de >1500 campagnes is de keus ook groot. 

Het invoegen van de banners, tekstlinks en andere widgets is een fluitje van een cent zodat je snel je eerste commissie binnen kunt halen. Nog wel even goede waardevolle content schrijven dan ;-)!

Affiliate netwerken nederland

- Affiliate netwerk Paypro

Dit affiliate netwerk heeft met name veel online producten die je kunt promoten. Hierbij moet je denken aan online cursussen, e-books en andere online producten. Op het moment van schrijven heeft Paypro > 300 campagnes waar je uit kunt kiezen.

Het grote voordeel van het promoten van online producten is dat de commissies vaak erg hoog zijn. 50% commissie op een online training van € 150,- of meer is geen uitzondering.

De reden hiervan is dat online producten ten opzichte van fysieke producten slechts 1 keer gemaakt hoeven te worden. Als het online product eenmaal geschreven of samengesteld is kan het ontelbaar keer verkocht worden. Vandaar dat producenten van online producten bereid zijn hoge commissies over hun product uit te betalen.

Toen ik ben begonnen met Paypro moest ik nog € 50,- betalen bij inschrijving maar dat is inmiddels afgeschaft. Je kunt je hier aanmelden en alle producten promoten zonder je daarvoor nog aan te hoeven melden bij de product eigenaar.


Dus je kunt meteen van start, lekker makkelijk toch :-)!


- Tradetracker affiliate netwerk


Het Tradetracker affiliate netwerk heeft ontzettend veel keus in affiliate programma’s. ( >6500 in 2021) De keuze is reuze bij Tradetracker. In het begin heb ik een beetje moeten wennen aan het systeem maar nu ik er een tijdje mee werk is het heel eenvoudig.

Ze beschikken over een aantal zeer uitgebreide categorieën waarbij er veel keus is uit de aangesloten campagnes.

Enkele van die categorieën zijn:

 • Reizen en vakanties
 • Wonen,huis en tuin
 • Gezondheid en verzorging
 • Sport en recreatie

Dit zijn de best vertegenwoordigde categorieën bij dit affiliate netwerk. Daarnaast hebben ze nog 24 andere categorieën waar je een keus uit kunt maken.

 tradetracker-affiliate-netwerk


- bol.com affiliate programma

Wie kent het niet, het affiliate netwerk van Bol is enorm populair. Ken jij iemand die nog nooit iets bij deze webshop heeft gekocht? Inderdaad ik ook niet. 😄

Als jij net start met je affiliate website kun je het beste wachten met je aan te melden tot je wat content op je website hebt staan. Schrijf eerst 20 blogs en meld je dan aan, dan is de kans het grootst dat je meteen goedgekeurd word.

Als er te weinig blogs op je website staan dan is de kans groot dat je nog niet meteen aan het affiliate programma mee mag doen. Ben je goedgekeurd dan kun je zonder kosten meteen van start.

Alle producten die op de website staan van bol.com mag je promoten en de commissie ligt tussen de 3% en 8%. 

Die is niet super hoog maar de cookie blijft 5 dagen geldig en als er in die tijd via jouw link toch iets gekocht word dan krijg jij daar ook commissie over. Het maakt niet uit wat het is, bij alles wat er gekocht wordt verdien jij nog commissie.

Het promotie materiaal van bol.com is makkelijk op je website te gebruiken. Ook het dashboard is overzichtelijk, je kunt eenvoudig zien wat er gekocht is en hoeveel dit jou oplevert.

- Adtraction affiliate netwerk

Adtraction is een overzichtelijk affiliate netwerk met goede campagnes. De keuze is niet zo groot vind ik. Ze hebben veel campagnes in het bankwezen en de financiële wereld dus als je in die niche zit is het zeker aan te bevelen om je hier aan te melden.

Adtraction beschikt over een goede support die erg behulpzaam is. Er wordt op een duidelijke manier gecommuniceerd over wijzigingen in de campagnes.

Ik kan Adtraction als affiliate netwerk zeker aan bevelen.

Plug & Pay Marketplace affiliate netwerk

- Plug & Pay Marketplace

Plug & Pay van de IMU is een affiliate netwerk dat eind 2020 online is gekomen. Het is een duidelijk dashboard en de affiliate links zijn makkelijk te gebruiken. 

Het is een vrij jong affiliate netwerk en op dit moment ontbreken er nog een aantal functies. 

Ik verwacht dat dit in de toekomst nog wel opgelost gaat worden. 

Zo kun je op dit moment zien hoeveel kliks je hebt gehad en hoeveel commissie je hebt verdient. Je kunt niet zien van welk affiliate programma dit afkomstig is.

Het aanmelden bij Plug & Pay is vlot gedaan. Hierna meld jij je bij de verschillende adverteerders aan om hun product of dienst te promoten. Het zijn hoofdzakelijk online producten waar je uit kunt kiezen.

Een aantal adverteerders bieden de keuze of de affiliate direct toegang krijgt om te promoten of dat ze eerst goedgekeurd moeten worden.

- Coolblue

Coolblue heeft ook een partnerprogramma net zoals bol.com dat heeft. Ik ben er mee gestart maar ik vond het lastig om hiermee te werken. 

Wellicht ligt dat meer aan mij dan aan het programma zelf dus voel je niet geremd om er mee aan de slag te gaan. Mogelijk ga ik hier in de toekomst nog eens mee aan de slag.

Awin affiliate netwerk

- Awin affiliate netwerk

Awin is (misschien) wel een van de grootste affiliate netwerken. Het is een internationaal affiliate netwerk. Als je je bij Awin aanmeld kost dit € 5,- die bij de uitbetaling van je eerste commissie wordt terug betaald. 

Het is een netwerk met enorm veel keus in producten in allerlei verschillende niches. Het moet al gek zijn wil er niet een onderwerp bij jouw niche passen. 

Ik heb in het begin wel gewerkt met Awin maar op dit moment niet meer. Mijn ervaring is positief geweest alleen ben ik met minder affiliate netwerken gaan werken en heb gekozen voor degene die voor mij het beste werken.

linkpizza

- Linkpizza affiliate netwerk

Toen ik net begon met mijn affiliate marketing website ben ik aan de gang gegaan met Linkpizza. Als snel kwam ik erachter dat je minimaal 1000 bezoekers per maand moet hebben wil je met hun samen kunnen werken. Ik heb het toen even laten liggen.

Onlangs kreeg ik een bericht dat je met 250 bezoekers per maand nu ook kunt samenwerken met dit affiliate netwerk. Nu heb ik me aangemeld en ga ik ermee aan de slag.

Tot nu verloopt het allemaal soepel, ik kom hier later op terug als ik meer ervaring met dit affiliate netwerk heb. De support is in ieder geval goed. Ze reageren snel en helpen je goed als je hulp nodig hebt.

 • Amazon affiliate programma

 • Wehkamp, 
Tradedoubler affiliate netwerk

 • Familyblend (jonge gezinnen) 

 • Tiqets affiliate programma ( reizen, recreatie)
 
 • FlixBus affiliate programma ( goedkope busreizen)Met deze affiliate netwerken heb ik zelf nog niet gewerkt maar ik wil ze je wel even meegeven. Je kunt zelf bepalen of deze affiliate netwerken campagnes hebben die misschien beter bij je niche passen.


Specifieke affiliate programma’s

Ik heb zeker voor de startende online business ondernemer genoeg mogelijkheden gegeven als het gaat om affiliate netwerken en programma’s. 

Het kan natuurlijk zijn dat bij het bekijken van deze affiliate netwerken in Nederland je toch niet kunt vinden wat goed aansluit bij jouw niche.

Als dat het geval is kan ik je nog een tip geven. Wil je nieuwe/andere affiliate mogelijkheden? Dan moet je naar Google gaan en de volgende zoekopdracht invoeren:

‘[niche/product]affiliate(programma)’

Ik weet zeker dat je hier ook meerdere producten vind die wel van toepassing zijn op jouw niche website. Succes!

Zorg er in ieder geval voor dat jij je kansen spreid. Focus niet slechts op 1 product maar zorg dat je meerdere producten promoot. Mocht een adverteerder besluiten met de campagne te stoppen dan heb je nog altijd de andere campagnes die voor inkomsten kunnen zorgen.

Conclusie

Zoals ik al eerder in dit artikel heb gezegd als je net begint met affiliate marketing kies dan voor een goed affiliate netwerk in Nederland. Je kunt dan rustig leren hoe alles in zijn werk gaat en hoe je alles het beste toe past.

Ben je al wat verder dan is het goed om zelf op zoek te gaan naar affiliate programma’s, de kans is groot dat de commissies ook groter zijn omdat het affiliate netwerk ertussenuit valt.

Heb je nog vragen of suggesties of heb je ergens hulp bij nodig geef dan zeker een reactie onder dit artikel dan krijg je van mij een reactie terug.

Heel veel succes met je affiliate marketing avontuur. 


Reacties