affiliate marketing websites
Ien Geniet van mijn Vrijheid
18 min

Hoe start je een eigen affiliate marketing website!

18 min

Ben jij op zoek naar een manier om online geld te verdienen? Wil je een passief inkomen verdienen met internet? Dan kan het starten van een affiliate marketing website zeker tot de mogelijkheden behoren.

Wil je weten hoe dit werkt dan raad ik je aan zeker verder te lezen. Maar voor ik je wegwijs maak in het starten van een eigen affiliate marketing website geef ik je mijn ervaringen hiermee.


  Gratis Workshop Affiliate website maken  ➢➣


Inhoudsopgave

Affiliate marketing ervaringen

Het starten van een affiliate website is niet moeilijk. Vooral als je de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard koopt en stapsgewijs ‘samen’ met hem de affiliate site gaat maken heb je deze snel online staan.

Geld verdienen met affiliate marketing geeft mij de vrijheid om te kiezen waar en wanneer ik wil werken aan mijn online business. Heerlijk!

Het is een online verdien model dat ik iedereen aan kan raden die graag thuis of als digital nomad wil werken. Reizen en werken kunnen combineren is voor veel mensen een droom.

Mijn droom is werken op de tijdstippen die mij passen. Dit kan ’s ochtends vroeg zijn maar ook laat in de avond.

Als het mooi weer is om te wandelen met mijn honden dan leg ik mijn werk opzij en ga erop uit. Dan werk ik liever binnen als het koud en donker is bij de kachel😁!

Kun je slapend rijk worden met affiliate marketing?

Nee, je moet er gewoon voor werken. Wekelijks nieuwe, unieke en waardevolle content plaatsen. Optimaliseren van je affiliate website. Cursussen en webinars volgen en zoveel meer om het vak affiliate marketing onder de knie te krijgen.

passief-geld-verdienen

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Een van de voordelen van affiliate marketing is dat je geen grote investeringen hoeft te doen. Bijkomende voordelen zijn flexibele werktijden, plaats onafhankelijk werken, de ‘winkel’ is 24/7 open en je hebt veel vrijheid.

Is affiliate marketing ook iets voor jou?

Ja, natuurlijk 😂 Als de voordelen van affiliate marketing je aanspreken en je bent een volhouder en je hebt geduld dan kan ik je van harte aanbevelen met affiliate marketing te starten!


  Ik wil meer weten  ➢➣


Hoe werkt affiliate marketing?

Weet jij (nog) niet wat affiliate marketing is en hoe het werkt dan leg ik je eerst uit hoe je met dit online verdienmodel geld kunt verdienen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Bij affiliate marketing heb je meestal vier partijen zoals je op de afbeelding kunt zien.

Waarbij de koper de vierde partij is. Deze is vanzelfsprekend nodig om geld te verdienen maar is (vaak) de partij die niet weet dat deze via een affiliate link het product aanschaft.

Je hebt de product eigenaar, het affiliate netwerk, de affiliate en de kopende partij. Affiliate marketing is een vorm van adverteren.

De affiliate promoot producten of diensten van andere product eigenaren. Als dit product word verkocht via de affiliate link dan ontvangt hij/zij hier een vooraf vastgestelde commissie over.

Het grote voordeel voor de product eigenaar is dat het alleen maar geld kost als er daadwerkelijk inkomsten tegenover staan. Alleen bij verkoop van zijn of haar product/dienst moet deze commissie betalen aan de affiliate.


Het is op no-cure no-pay basis!


Affiliate marketing gebruiken voor het promoten van je product is voor de adverteerder een goede methode om het product of dienst onder de aandacht te brengen.

Jij, de affiliate, plaatst op jouw eigen website de affiliate links met een persoonlijke tracking code.

Dit is een unieke code die alleen jij maar gebruikt en hierdoor weet je wanneer de bezoeker via jouw affiliate link het product heeft gekocht.

Als er een verkoop heeft plaats gevonden ontvang jij de vooraf afgesproken commissie.

De commissie is een vast bedrag of percentage van het aankoopbedrag van het product of dienst.

Dit is de manier waarop affiliate websites werken. Op deze manier verdienen ze geld met het internet.

Samenwerking bij affiliate marketing

De 3 partijen die betrokken zijn bij dit proces zijn de adverteerder, affiliates en de affiliate netwerken.

Het is belangrijk dat deze drie partijen goed samenwerken alleen dan kunnen alle partijen geld verdienen met affiliate marketing.

Adverteerder (merchant)

De adverteerder is de product eigenaar, de reden dat hij/zij adverteerder wordt genoemd is omdat via jouw website zijn product geadverteerd wordt.

De adverteerder bied zijn product/dienst ook vaak aan via zijn eigen website.

Door de affiliate link van het product te gebruiken op jouw website stuur jij de bezoeker naar de pagina op de website of webshop van de adverteerder.

Als de bezoeker besluit tot het kopen van het product of dienst dan verdien jij hier geld mee.

De hoogte van de commissie is een van tevoren afgesproken percentage van de verkoop van het product.

De commissies kunnen nogal uiteen lopen per product of dienst. Zo is het promoten van online diensten zeer lucratief omdat de commissies hierover vaak hoog zijn.


internetsuccesgids.nl


  om succesvol te starten ➢➣


Affiliate netwerken in Nederland

Het is niet altijd nodig om gebruik te maken van een affiliate netwerk. In sommige gevallen hebben bedrijven een eigen affiliate programma en heb je rechtstreeks contact met de product eigenaar.

Zeker als je gaat starten met affiliate marketing is het verstandig om eerst een samenwerking aan te gaan met de bekende affiliate netwerken.

Een aantal van die netwerken zijn:

 • Adtraction
 • Tradetracker
 • Daisycon
 • Paypro

Bij de affiliate netwerken melden de adverteerders zich aan en geven de voorwaarden door waar de affiliate zich aan moet houden om zijn product te kunnen promoten.

In de meeste gevallen moet de affiliate ook vragen om goedkeuring om het product te mogen promoten.

De adverteerder zorgt voor het advertentie materiaal wat jij op je affiliate website kunt gebruiken, dit betreft de volgende zaken:

-Tekstlinks, deze affiliate links zijn jouw persoonlijke unieke link via een trackingcode. Deze kun je verwerken in je content.

-Banners, vaak kun je gebruik maken van verschillende soorten banners die de adverteerder aanbied. Ook hier is de affiliate link met jouw trackingcode een belangrijk onderdeel.

-Widgets, maken ook onderdeel uit van het advertentie materiaal die je op je affiliate website kunt gebruiken

Als jij goedgekeurd bent door de adverteerder kun je het advertentie materiaal vrij gebruiken. Vanzelfsprekend moet je je wel aan de voorwaarden houden.

Dit alles vind plaats op de website van de affiliate netwerken en is volledig geautomatiseerd. Het affiliate netwerk brengt de adverteerder en de affiliate samen en zorgt voor een goede samenwerking.


Wat kun jij van de affiliate netwerken verwachten?

Allereerst kun je bij de affiliate netwerken terecht voor campagnes in verschillende niches. Er is zoveel keus dat er ongetwijfeld producten bij zitten die aansluiten bij jouw niche website.

Ben jij adverteerder en op zoek naar een partij, affiliates, die jouw product wil promoten ook dan kun je hiervoor terecht bij de affiliate netwerken in Nederland.

Ga jij starten met een affiliate marketing website of heb je al een website dan kun je hier diensten of producten uitzoeken om te promoten.

Je kunt dan op een ‘eenvoudige’ manier geld verdienen via internet.

Het affiliate netwerk zorgt voor een persoonlijke affiliate link met een trackingcode. Deze kun jij met één klik gebruiken op jouw eigen affiliate website.

In jouw dashboard, bij het affiliate netwerk, kun jij precies zien hoeveel kliks er via jouw website zijn geweest.

Ook zie je hier precies wat je verdiend hebt en wat uitgekeerd kan worden.

Zij houden in de gaten met welke links de website van de adverteerders worden bereikt.

De Affiliate netwerken houden de registratie van de verkopen bij en ze zorgen ervoor dat de uitbetaling goed verloopt.

Zoals je kunt lezen zijn er een aantal belangrijke zaken die de affiliate netwerken in Nederland voor je regelen als je hier gebruik van maakt. Mijn ervaringen met de affiliate netwerken zijn zeer goed.

Ik vind het fijn dat alles automatisch verloopt en als je vragen hebt er altijd een support afdeling is die je kan helpen. Ik maak veel gebruik van Daisycon, Tradetracker, Paypro en Adtraction.


  Gratis Workshop Affiliate marketing  ➢➣


Affiliates, ook wel publisher genoemd

Als jij een eigen affiliate website start dan ga je producten of diensten promoten van anderen en wordt je affiliate genoemd.

Door het starten van een eigen website, over een bepaalde niche, kun je via internet geld verdienen. Door waardevolle informatie te delen over een onderwerp waar jij veel over weet kun je andere mensen helpen.

Als je op deze website tekst links, banners of ander reclame materiaal gebruikt, met je persoonlijke affiliate link, over een bepaald product dat aansluit op je niche is de kans groot dat de bezoeker hier gebruik van maakt

Als de bezoeker het product ook nog afneemt ontvang jij hier een commissie over.

Jij kunt als affiliate op verschillende manieren producten of diensten van anderen promoten.

Je hebt via Instagram of Facebook vast wel eens een product voorbij zien komen dat je kon kopen. De kans is vrij groot dat dit door een affiliater online is gezet.

Als je over een mailinglijst beschikt dan kun je ook via een nieuwsbrief producten promoten.

Het promoten van een product kun je ook doen via een forum.

Het is wel belangrijk dat het product aansluit bij het onderwerp waar je website over gaat. Alleen dan bereik je de juiste mensen en maak je grotere kans dat het product ook daadwerkelijk gekocht word.

Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie


Nu starten met je affiliate marketing website, nog even dit!

Vind je het nog steeds interessant? Wil jij ook een passief inkomen opbouwen? Wil jij weten hoe je een affiliate marketing website moet beginnen?

Super!

Voor ik je het stappenplan geef om te beginnen met een affiliate website wil ik eerst nog even het volgende met je delen.

Zaken die je moet weten voor je in dit online verdien model stapt.

Als jij serieus tijd en energie steekt in het starten met affiliate marketing moet je dit weten.

De ‘Quick-fix’ methode bestaat niet. Op het internet zijn er genoeg filmpjes, websites en verhalen te vinden die jou vertellen dat je binnen een mum van tijd een heleboel geld kunt verdienen.

Als jij de cursus koopt die zij aanbieden dan leer je ‘het geheim’ van affiliate marketing en kun je al snel duizenden euro’s per maand verdienen.

Trap hier niet in want de enige die hier veel geld mee verdient is degene die jou die cursus wil verkopen.

Om met affiliate marketing een goede business op te bouwen is veel tijd en hard werken nodig.

Heb je al eens van Jacko Meijaard gehoord? Hij is degene die de Affiliate Marketing Revolutie heeft gemaakt. Dit is een online video cursus van €47,- waarin jij precies leert hoe je een affiliate website tot een succes maakt.

Ja, inderdaad dit is ook een affiliate link dus als jij deze cursus aanschaft via deze link verdien ik daar een commissie mee. De enige reden dat ik het hier aanbeveel is omdat dit een goede cursus is.

Geld verdienen met affiliate marketing leer je hier vanaf ‘scratch’.

Jacko Meijaard is al meer dan 12 jaar bezig met deze business en verdient er een meer dan goede boterham mee! Lees zijn verhaal in het Algemeen Dagblad zeker even

  Interview in AD   ➢➣


Welke eigenschappen heb je nodig: Doorzettingsvermogen, geduld en consequent werken aan je business. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen om een succesvolle affiliate business te starten.

In het begin gaat het mega langzaam en gebeurt er nauwelijks iets met je affiliate site. Na drie maanden krijg je zo wat bezoekers en een eerste commissie.

Je moet eerst veel tijd en energie steken in je affiliate marketing website om je business op te bouwen.

Als jij vol houdt en consistent werkt aan je website door het plaatsen van waardevolle en unieke content dan komt er, net zoals bij mij, een moment dat je beloond wordt voor al je werk.

Dit gezegd hebbende dan nu mijn stappenplan.

Stappenplan voor een affiliate marketing website maken

 1. Kies een onderwerp dat bij je past.
 2. Domeinnaam bepalen
 3. Hosting van je website regelen
 4. Website software kiezen
 5. Schrijven van blogs voor je website
 6. Sociale media activeren
 7. Inschrijven affiliate netwerk(en)
 8. Kiezen van producten/diensten
 9. Toepassen van SEO op je website
 10. Aan de slag met backlinks verzamelen
 11. Blijven leren, volgen van webinars, cursussen, seminars
 12. Opschalen
 13. Volhouden

1. Kies een onderwerp dat bij je past
Een niche kiezen voor je website kan soms lastig zijn. Wat belangrijk is bij het kiezen van het onderwerp voor je affiliate website is dat je het leuk moet vinden om er over te schrijven.

Het makkelijkst is om te kiezen voor iets waar jij veel vanaf weet. Zorg er wel voor dat het een onderwerp is waarvan je weet dat er producten bij te vinden zijn waar (liefst veel!) vraag naar is.

Is de niche die je kiest heel groot dan is het goed om te starten in een micro niche. Stel jij wilt een affiliate website starten over honden dan is dat een te grote niche om mee te beginnen.

Beter is het dan om met een speciaal hondenras te beginnen, de chihuahua bijvoorbeeld.
Door specifieke content te maken over de chihuahua maak je sneller kans om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

De affiliate marketing websites die het meest succesvol zijn gaat over één niche. Uitzonderingen daar gelaten 😁.

2. Domeinnaam bepalen
Als je een website start moet deze een domeinnaam hebben. Maar hoe bepaal je nu wat een goede domeinnaam is?

Kies voor een aansprekende domeinnaam, liefst een die bij de mensen blijft hangen. Probeer voor een naam te gaan die het onderwerp meteen duidelijk maakt. Als je in de naam een zoekwoord kunt verwerken zou dat mooi meegenomen zijn.

Ik heb de domeinnamen van mijn verschillende websites vastgelegd bij Neostrada. Dat bevalt goed, als ik vragen heb dan krijg ik vlot antwoord. Dus Neostrada kan ik je zeker aanbevelen.


domeinnaam-vastleggenMEER WETEN >>>>


3. Op zoek naar een hosting voor je website
Om je website te kunnen maken en zichtbaar te zijn op het internet heb je webhosting nodig. Je ‘claimt’ als het ware een stukje internet voor je website.

Webhosting kun je voor een paar euro per jaar tot tientallen euro’s per maand krijgen. Maar wat is nu de beste webhosting voor jou?

Ben jij van plan om een affiliate marketing website te maken om uiteindelijk plaats- en tijd onafhankelijk te kunnen werken?

Daar bedoel ik mee dat jij dus echt je brood wilt verdienen met dit online verdienmodel. Mooi, dan zou ik kritisch zijn met welke website software en hosting je aan de gang gaat.

Bekijk goed wat het hosting abonnement allemaal in houd, SSL-certificaten, voldoende webruimte, uptime garanties, SSD-opslag, Wordpress one-click Installer.

Als een goede en betrouwbare webhosting kan ik je Neostrada aanbevelen!

4. Welke website software kiezen? 

Voor het starten van je affiliate marketing website moet je een keuze maken met welk thema je aan de slag gaat. Dit is niet altijd makkelijk want de mogelijkheden zijn bijna onbegrensd.

Een Wordpress themes affiliate marketing website voor een professionele uitstraling is een goede keus.
Het belangrijkste is dat je kiest voor een software waar je makkelijk mee kunt werken, dit scheelt ook weer heel veel werk.

Een gebruiksvriendelijke software waar je vlot aanpassingen in maakt, verschillende stijl opties hebt en die een goede support heeft betaalt zich op termijn terug.

In het begin is alles nieuw dus kosten dingen veel tijd. Als je in je website werkt is het fijn dat je dat vlot doorhebt en je kunt concentreren op het schrijven van content.

Bij Neostrada kun je kiezen uit verschillende hostingspakketen

 webhostingpakketten5. Content is King
Nu je je domeinnaam, hosting en software hebt bepaald moet je aan de slag met het schrijven van blogs om je website te vullen. Om te scoren in Google zul je regelmatig nieuwe artikelen op je affiliate marketing website moeten plaatsen.

Schrijf waardevolle en unieke content waar jij je bezoeker mee verder helpt. Om hoog te scoren in de zoekresultaten moet je ervoor zorgen dat er zoektermen en synoniemen van het onderwerp in je tekst verwerkt zijn.

Schrijf content die relevant is aan de zoekintentie.

Doordat ik in deze blog zoektermen en goede SEO over het starten van een affiliate website heb verwerkt ben jij hier terecht gekomen.

Dan heeft het dus geen zin als jij in deze blog leest over een cursus copywriting bijvoorbeeld.

Daar heb ik dan weer een ander blog over geschreven die ik helemaal aan dat onderwerp heb gewijd. Het is in het begin best lastig te snappen hoe je dat aan moet pakken is mijn ervaring.

Het gebruik van zoekwoorden/termen met een goed zoekvolume is aan te raden. Ga zeker op zoek naar de onderwerpen met de zoekvolumes waar nog niet zoveel of zo goed over geschreven is, zo kun je makkelijker hoger scoren.

Iedere week één of meerdere artikelen plaatsen is bepalend voor succes!

6. Sociale media
Als je website online staat dan is het slim om hier ook een Instagram en/of Facebook account voor te maken. Je kunt dan makkelijk je content promoten via je socials.

Het is goed om naast je website ook aanwezig te zijn op sociale media, het één kan eigenlijk niet zonder het ander.

7. Affiliate netwerken aanmelden  
Als je een aantal blog artikelen online hebt staan kun je je aanmelden bij verschillende Affiliate netwerken in Nederland.

Zij kunnen nu aan de hand van je website beoordelen of je mee mag doen in het promoten van de producten van hun campagnes.

Als je jouw website bij het affiliate netwerk Paypro aanmeld en goedgekeurd wordt dan mag je alle producten promoten die zij in hun campagnes hebben staan.

Vaak is het bij de andere affiliate netwerken zo dat de adverteerder jouw website eerst bekijkt en daarna goedkeuring geeft. Er zijn ook wel affiliate campagnes waarbij je direct goedgekeurd wordt.

Bij het kiezen van je product/dienst is het verstandig om de volgende zaken te bekijken:
- Sluit het product aan op mijn niche
- Is er vraag naar het product
- Wat is de commissie
- Welke voorwaarden stelt de adverteerder

8. Promoten van producten of/en diensten
Heb je een product gevonden wat binnen jouw niche valt en ben je goedgekeurd om het te promoten dan kun je je affiliate link gebruiken op je affiliate marketing website.

Je kunt de tekstlinks gebruiken in de blog of review die je geschreven hebt. Je kunt ook de banners gebruiken en die op je website plaatsen.

Zorg ook voor duidelijke Call to Action buttons op je website zodat de bezoeker niet hoeft te zoeken.


  Direct starten  ➢➣


9. Toepassen van SEO op je website
Om goede resultaten te behalen met affiliate marketing is het belangrijk om je SEO, Search Engine Optimalization, goed op orde te hebben.

Is alles nieuw in de affiliate marketing en wil jij het beste uit je website halen dan kan ik je aanraden om de IMU cursus Meester in SEO te volgen.

Hier heb ik ontzettend veel van geleerd en ik kijk nog regelmatig lessen terug als ik dingen wil verbeteren aan mijn website.

Wordpress plug-in Yoast  is ook een fijne tool om te gebruiken op je website. Door de verschillende kleuren bolletjes weet je precies wat je nog aan moet passen voor de beste SEO
score.

10. Backlinks verzamelen
Naast interne linkbuilding is het ook belangrijk om backlinks te verzamelen.

Dit is zeker bij een nieuwe website niet zo eenvoudig. Wat je eerst kunt doen is kijken in je familie/vriendenkring of hier mensen zijn met een website.

Vraag ze of ze naar jouw site willen linken, je moet tenslotte ergens beginnen.

Probeer in je omgeving te bekijken of er mensen zijn die je kent met een website die je een backlink willen geven.

Zo maak je de kring steeds groter en ga je kijken of er bedrijven zijn die naar je willen linken. Let er hierbij wel op dat de backlink op enigerlei wijze wat raakvlakken heeft met jouw niche.

Als je een goed blog hebt geschreven over een bepaald onderwerp kun je kijken in Google of er bedrijven zijn die hier iets aan hebben.

Stuur ze een mail met de URL van je blog en vraag of het onderwerp misschien iets voor hen is om naartoe te linken.

Backlinks verzamelen is een tijdrovende klus maar de voldoening is groot als je weer een backlink krijgt. 😃

Hoe meer goede backlinks je hebt verzameld naar je website des te meer autoriteit krijg je in de ogen van Google. Hierdoor zul je ook steeds hoger in de zoekresultaten terechtkomen.

En als je hoger komt te staan in de zoekresultaten krijg je ook meer bezoekers naar je website!

11. Niet stil staan en achterover leunen
Je bent lekker op dreef en de eerste commissie(’s) heb je misschien al ontvangen.

Super gevoel is dat hè!?

Maar er is geen tijd om nu maar achterover te leunen en te denken dat het nu allemaal vanzelf wel doorloopt.

Nee, je moet nu gaan knallen door iedere week nieuwe unieke waardevolle content op je affiliate marketing website te plaatsen.

Ga aan de slag om je website steeds groter te maken door hem steeds meer te vullen. Je zult merken dat je steeds meer bezoekers krijgt en er meer verkopen komen.

En meer verkopen betekent meer geld verdienen met internet!

12. Opschalen is een eitje 🤓
Als jij na een tijd weet hoe affiliate marketing werkt dan is een tweede affiliate website beginnen een stuk makkelijker. Als jij een goede niche kiest dan kun je hier weer hetzelfde ‘kunstje’ op toepassen.

Houd er wel rekening mee dat je iedere website moet onderhouden. Plaatsen van nieuwe content, SEO toepassen, optimaliseren enz. Dus begin pas met een nieuwe affiliate marketing website als je hier tijd voor hebt.

Dit noemen ze opschalen van je business, weet je wie dat ook goed kan ….Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie.

13. Volhouden
Weet je dat er van de 100 mensen die met affiliate marketing beginnen er binnen drie maanden zo’n 50 afhaken.

Veel mensen komen er al snel achter dat het veel werk is en dat snel geld verdienen niet zo eenvoudig werkt.

Online geld verdienen met affiliate marketing is een kwestie van volhouden. Ook als de verdiensten de eerste maanden uitblijven moet je vooral doorgaan.

Uiteindelijk zul je beloond worden, bij de één is dat na 5 maanden en bij een ander na een jaar.

Het belangrijkste is dat je consistent bent en unieke waardevolle content deelt.

Dan wordt ook jij een winnaar!

Een passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Je bent nu misschien zover dat je een affiliate marketing marketing website wilt gaan starten om een passief inkomen te verdienen?

Met dit stappenplan zal het ook jou gaan lukken. Het is geen hogere wiskunde, het is vooral een kwestie van starten en volhouden.

Bereid zijn om iedere keer weer opnieuw in jezelf te investeren door meer kennis op te doen en nog beter te worden. Het is een schitterend vak en de mogelijkheden zijn oneindig.

Maar eerst zul je door de moeilijkste starttijd moeten zoals bij ieder succes verhaal hoort.

Spreek met jezelf af dat je het een jaar gaat proberen en er iedere dag hard aan gaat werken.

Het gevoel van een commissie verdienen zonder dat je er op dat moment iets voor doet is geweldig.

Heb je iemand nodig die je aan de hand meeneemt, start dan met de affiliate marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Voor € 47,- kun jij zonder enige grote inspanningen je eerste affiliate marketing website binnen een paar dagen online hebben staan.

Succes en als je vragen hebt kun je me die altijd stellen door te reageren op deze blog.

  Affiliate Marketing Revolutie kopen  ➢➣

Reacties