Affiliate marketing stappenplan
Ien Geniet van mijn Vrijheid
16 min

Volg deze 12 stappen om een succesvolle affiliate website te maken

16 min

Als jij op zoek bent naar een manier om online geld te verdienen dan is affiliate marketing een goed verdienmodel. Geld verdienen met affiliate marketing is erg populair.

Alleen kan het wel een aantal vragen bij jou oproepen voor je gaat starten met online geld verdienen. Hoe werkt affiliate marketing? Waar moet je beginnen om geld te verdienen met een website? Hoeveel kost het om te starten met affiliate marketing? Wanneer start je met een affiliate website?

 Het zijn allemaal vragen waar ik ook tegenaan ben gelopen toen ik met mijn online business ben gestart. En daarom heb ik een affiliatie marketing stappenplan voor jou gemaakt.

Als jij deze 12 stappen volgt kun je een eigen website beginnen. Een affiliate website maken is niet moeilijk maar je moet het wel op de juiste manier doen.

Een simpele website maken kan iedereen maar om met affiliate marketing te starten  heb je ook nog een aantal andere dingen nodig.

Ben jij geduldig en heb je doorzettingsvermogen dan kun jij ook geld verdienen met internet. Heb je deze eigenschappen niet dan hoef je niet verder te lezen, ga dan op zoek naar iets anders!

Wil jij ook geld verdienen met een affiliate marketing website? Dan is dit stappenplan echt iets voor jou! Ik geef je hier de tips om een affiliate marketing website te starten!


Gratis Workshop, Hoe beginnen met affiliate marketing?  ➢➣


Inhoudsopgave

Hoe werkt affiliate marketing?

Ik ga je nog even in het kort uitleggen wat affiliate marketing is. Met affiliate marketing promoot je andermans product of dienst. Met een persoonlijke affiliate link stuur jij je bezoeker naar de website van het product of dienst.

Op het moment dat de bezoeker gebruik maakt van de link zal er een cookie geplaatst worden op zijn of haar computer, smartphone of iPad. Als de bezoeker besluit om het product te kopen dan krijg jij als affiliater van het product daar een commissie van.

De hoogte van de commissie is van tevoren bepaald en word na een bepaalde tijd uitbetaald.

Dit hangt af of het product aan de verwachtingen voldoet en deze niet teruggestuurd word. Op het moment dat dit wel gebeurt komt de commissie ook te vervallen.

De (persoonlijke) affiliate links maken hoef je niet zelf te doen maar die krijg je van de affiliate marketing netwerken waarbij jij bent aangesloten.

Nu je weet wat affiliate marketing is ben je misschien benieuwd van wie ik dit geleerd heb. Ik ben begonnen met het kopen van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Ik vind dit op dit moment de beste affiliate marketing cursus.

In deze cursus affiliate marketing leer je alles om een simpele website te maken en affiliate marketing producten te promoten. In mijn review kun je mijn ervaring helemaal lezen.

Welke partijen zijn er nodig om affiliate marketing tot stand te brengen?

Zoals je op de afbeelding kunt zien zijn er 4 partijen nodig om uiteindelijk een commissie te kunnen ontvangen met een affiliate site.

Je hebt allereerst een product of dienst nodig van een adverteerder die via affiliate marketing zijn product of dienst wilt aan bieden.

Dan heb je een affiliate netwerk nodig waar de adverteerder, ook wel merchant genoemd, zijn product of dienst aan bied.

En dan kom jij om de hoek kijken :-D, de eigenaar van de affiliate marketing website!

Jij kunt vervolgens als affiliater bij het affiliate netwerk een product of dienst uitzoeken om te promoten op je affiliate site.

Het promotiemateriaal zoals banners, tekstlinks, widgets en andere zaken die je kunt gebruiken om het product of dienst te promoten op je website staan tot je beschikking bij de affiliate marketing netwerken.

Soms is er ook een rechtstreekse samenwerking met een bedrijf van het product of dienst mogelijk. In zo’n geval valt het netwerk er tussenuit.

Ik adviseer je als je start eerst te werken met affiliate marketing netwerken. Als jij het ‘klappen van de zweep’ beheerst dan is het makkelijker om rechtstreeks met het bedrijf afspraken te maken. In het begin is het beter om dit niet te doen. (Tipje van mijn kant)

En als laatste heb je de bezoekers, ook wel klant genoemd, op je website nodig die gebruik maken van de affiliate links die hen op de website of webshop brengen naar het product of dienst.

Hoe werkt affiliate marketing?


Affiliate netwerken in Nederland

Er zijn verschillende netwerken waar jij je aan kunt melden als affiliater. Als jij je website hebt opgestart en er staan al een aantal artikelen op dan is de kans groot dat jij goedgekeurd word.

Het is belangrijk om te weten dat je ervoor moet zorgen dat je website er goed en professioneel uitziet. Hoe vind jij het zelf om op een website te komen die er rommelig uitziet of met schreeuwerige kleuren en slechte grammatica. Juist daar zul je niet zolang op blijven lezen, laat staan doorklikken.

De affiliate netwerken in Nederland dienen als tussenpersoon tussen jou en de adverteerders.

Zij zorgen ervoor dat jij op hun netwerk op zoek kunt gaan naar een product of dienst dat jij wilt gaan promoten.

En dat betekend dan dat de adverteerder zijn product of dienst hier kan aanbieden zodat jij (affiliater) kunt bekijken wat er bij jouw niche past.

Als jij iets hebt uitgekozen dan zal het netwerk de affiliate marketing links maken die je kunt gebruiken op je website om het product of dienst te promoten. Dit gaat allemaal automatisch dus je kunt er meteen mee aan de slag.

Het affiliate netwerk houd bij via welke links, websites van adverteerders worden bereikt. En ze weten welke leads en verkopen er zijn gedaan. Hierna zorgen zij ervoor dat jij je commissies krijgt uitbetaald.

Jij kunt ook op je persoonlijke dashboard van het netwerk zien hoeveel kliks en verkopen er hebben plaats gevonden.

affiliate-marketing-stappenplanDashboard van een affiliate netwerk

Zoals je kunt lezen is het super simpel om met affiliate marketing in Nederland te starten en hier geld mee te verdienen.

Een aantal bekende affiliate marketing bedrijven zijn;


Hoe beginnen met affiliate marketing?  ➢➣


 Kun je alleen via een website affiliate marketing toepassen?

Nee, dat kan nog op veel meer manieren. Ik kan je op het moment dat ik dit aan schrijven ben alleen mijn ervaringen delen die ik heb met een website.

In de toekomst wil ik ook zeker nog op andere manieren geld verdienen met internet. Dit kan heel goed ook via je sociale media kanalen. Als jij veel volgers of abonnees hebt op Youtube, Instagram, Facebook of LinkedIn kun je hier ook commissies mee verdienen.

Ook kun je via een forum waar je middels advertenties affiliate marketing toepast geld verdienen. Of met het schrijven van een blog op je website, hier kun je verschillende affiliate links in verwerken.

Als je het leuk vind om een webshop te maken en producten van anderen hierop te promoten dan is dit ook een mogelijkheid.

En als je al wat verder bent kun je met emailadressen gerichte emailmarketing voeren, maar dan zul je wel eerst een mailing-lijst op moeten bouwen. Dus dit is vaak pas van toepassing als je al wat langer bezig bent.

Zo zie je maar dat er op nog heel veel andere manieren geld te verdienen is. Met een goede affiliate marketing strategie kun je een mooi inkomen opbouwen.

Affiliate marketing is heel makkelijk op te schalen en je kunt je website combineren met je sociale media. Maar zorg er eerst voor dat je weet hoe het precies werkt met je website voordat je met iets anders begint.

Als je op je website bezoekers krijgt en commissies pakt kun je steeds verder uit gaan breiden. Dan zul je zien dat het steeds groter en groter word en ook meer bezoekers naar je website zal trekken.

En meer bezoekers betekent meer kans op verkopen en dus commissies, dus zorg voor een goede strategie.

Webteksten laten schrijven

Welke verdienmodellen heb je binnen affiliate marketing?

Er zijn een aantal manieren waarmee je geld kunt verdienen. Dit kan zijn doordat er iemand klikt op de link op jouw website. Met deze klik kun je een commissie verdienen, dit zijn vaak lage bedragen. (Cost per Click)

Als er via jou een advertentie bekeken is dan ontvang je hier een commissie over dit noemen ze ook wel Click per view.

Een affiliate lead commissie betekend dat er een bezoeker via jouw link op de website van de adverteerder is gekomen en contact heeft opgenomen of daar zijn gegevens heeft achter gelaten.

Dit is belangrijk voor de adverteerder want zo kan hij/zij in contact komen met de (mogelijk) toekomstige klant. (Cost per Lead)

Als er een product of dienst via jouw affiliate link gekocht is dan ontvang jij hier een (vooraf besproken) percentage over. Dit kan bij een online product een commissie tussen de 20% en 50% zijn, dit noemen ze ook wel de high ticket. Als het een fysiek product van bijvoorbeeld bol.com is dan ligt dit tussen de 2% en 6%.

Dit is een groot verschil, dus je moet bij het bepalen van je niche goed nadenken over wat je wilt gaan promoten binnen die niche. Ook dit is een onderdeel van het affiliate marketing stappenplan.

Jouw eigen affiliate website maken

Zoals je misschien hebt kunnen lezen verdien ik mijn geld met affiliate marketing. Maar het is niet altijd over rozen gegaan ik heb in het begin veel fouten gemaakt.

En ik denk dat als ik een jaar verder ben en terug kijk er zeker weer zaken voor verbetering vatbaar zijn op mijn affiliate sites.

Als je iets nieuws aan het leren bent maak je fouten, dat is niet erg als je er maar van leert. Door iedere keer weer nieuwe online cursussen te volgen en webinars bij te wonen van succesvolle affiliate marketing mensen zoals Jacko Meijaard en Paco Vermeulen, zal mijn affiliate marketing website steeds beter worden.

Als jij ook net start met een affiliate website dan raad ik je zeker aan om dit ook te doen. Ik heb heel veel gehad aan de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard en ook het forum is een waardevolle kennisbank. Dit kun je ook lezen in mijn review.

In deze online cursus word er stap voor stap uitgelegd hoe je een affiliate website online zet om hier geld mee te verdienen op internet. Ga die zeker volgen, het is een waardevolle cursus voor maar € 47,- (tipje van mijn kant;-))

Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie

Het allerbelangrijkste bij dit online verdienmodel is dat je goede teksten schrijft waarbij je je bezoeker verder helpt.

Net zoals jij nu hier terecht gekomen bent. Ik wil jou graag verder helpen met je online business door dit stappenplan met je te delen. Zodat je niet dezelfde fouten maakt als ik.

En wanneer je een aantal jaren verder bent en geld verdient met je website zul je misschien ook wel een aantal dingen weer anders aanpakken.

Maar voor nu is het zaak dat je zo snel mogelijk aan de slag gaat om je affiliate site online te zetten zodat jij je eerste commissie kunt gaan ontvangen.

Affiliate marketing stappenplan: in 12 stappen je affiliate website maken


Omdat jij interesse hebt om een passief inkomen te verdienen met internet is het goed om dit stappenplan te volgen als je aan de slag gaat.


Waarom kun je dit affiliate marketing stappenplan het beste volgen? Om niet dezelfde fouten te maken als ik want dan duurt het alleen maar langer voor je je eerste commissie ontvangt.

Niche  

Om een internetsite te maken moet je een niche kiezen. Een niche (onderwerp) waar jij je affiliate site mee gaat vullen met allerhande informatie waarmee jij de bezoeker kunt helpen.

Er zijn tal van onderwerpen te verzinnen en misschien kun jij er meteen al 10 opnoemen. Maar voor je beslist in welke niche je gaat zitten denk dan even aan de volgende zaken;

  • Is het een onderwerp waar jij veel van afweet
  • Vind je het een leuk onderwerp om veel over te schrijven, want content is King :-)!
  • Zijn er veel mensen geïnteresseerd in dit onderwerp?
  • Kun je een lijst van (minimaal) 50 subonderwerpen maken om hier artikelen over te schrijven?     Zodat je genoeg waardevolle teksten kunt schrijven.
  • Wil je een Nederlands of engelstalige website
  • Zit er zoekvolume op deze niche? Dit kun je zien door het onderwerp op Google in te tikken en dan zie je bovenaan verschijnen hoeveel hier op gezocht word.
  • Kiezen voor een affiliate marketing trend is dat slim? Als je zeker weet dat jij er genoeg over kunt schrijven dan is dat geen enkel probleem.

Een aantal affiliate marketing niches zijn erg populair. Als je voor één van deze niches gaat moet je er rekening mee houden dat de concurrentie hoog is en het wat langer kan duren voor je hier hoger in Google mee scoort. Het gaat om de volgende niches:

🏋🏼 Fitness
💗 Dating
💰 Geld verdienen
🧑🏻‍🎨 Hobby’s
🐕‍🦺 Huisdieren

Domeinnaam & Hosting

Nu je weet in welke niche je aan de slag wilt gaan moet je een domeinnaam gaan kiezen. Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat deze kort en bondig is. Een goede domeinnaam bevat geen gekke tekens, nummers of streepjes.

Zorg ervoor dat de naam het onderwerp van je website weergeeft en als er een zoekvolume opzit is dat zeker mooi meegenomen. Je domeinnaam moet je vastleggen, dit kun je bijvoorbeeld doen bij Neostrada.

Hier kun je je domeinnaam vastleggen en een hosting regelen. Dit is de ruimte die je nodig hebt om je website te bouwen. Neostrada is zeer betaalbaar en heeft een goede klantenservice.


OPMERKING: 

Je kunt alles zo goedkoop mogelijk doen als het gaat om webhosting maar een aantal belangrijke zaken moet je wel meenemen in je overweging als je geld wilt verdienen met internet. Zit er een SSL certificaat bij, webruimte, SSD-opslag, wat moet je zelf doen en wat zit erbij in. Informeer hier goed naar zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.


Website software affiliate marketing

Nu je zover bent om aan de slag te gaan met je website moet je gaan kiezen met welke website software je wilt gaan werken.

Ook hier zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt voor de bijna gratis Wordpress themes kiezen, dan betaal je per jaar een klein bedrag om hier gebruik van te kunnen maken en moet je het verder zelf doen.

Als jij handig bent dan is dit de goedkoopste manier om met je affiliate website aan de slag te gaan.

 Wil je het liefst je tijd besteden aan het schrijven van content in plaats van avonden bezig te zijn om je website online te krijgen kun je ook kiezen voor een website software waar dit allemaal voor je word gedaan.

In de online cursus de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard leer je dit op beide manieren. Ik heb gekozen om aan de slag te gaan met Marketheme van Jacko Meijaard en Léon Gotje, dit is een website software die speciaal gemaakt is om affiliate sites te beginnen.

Inmiddels heb ik ook al een aantal websites op Marktheme draaien en dit is een perfect systeem met heel weinig storingen. Dus die kan ik je zeker aan bevelen in combinatie met de training werkt dit super.

Inhoud schrijven ofwel content schrijven

Je hebt je niche gekozen met een bijpassende domeinnaam en de website software. Het eerste wat je gaat doen is je homepagina maken met je logo en je menu.

Maak je menu niet te groot bij de start van je website en zorg ervoor dat je de juiste onderwerpen kiest zodat je hier weer de betreffende content ‘achter’ kunt zetten.

Als dit alles staat ga je beginnen met inhoud schrijven. Het is goed om content te schrijven met zoekwoorden met een laag zoekvolume zodat je meer kans maakt om gevonden te worden in de zoekmachines.

Het is belangrijk om teksten met SEO inhoud te schrijven. SEO staat voor Search Engine Optimalisatie! Dit betekent dat je op zoek gaat naar zoekwoorden waarop gezocht word binnen de zoekmachines. Dit kun je doen door gebruik te maken van een zoekwoordentool.

Ubersuggest en Google Keyword Tool kun je gratis gebruiken hiervoor. Maar ook Google is een goede manier om de juiste zoekwoorden te vinden. Hier kom ik verderop in dit artikel nog op terug.

Om je aan te melden bij de verschillende affiliate netwerken moeten er eerst wat goede blogs online staan. Alleen dan kan je website goed gekeurd worden om deel te nemen aan de verschillende programma’s.

Je zult begrijpen dat de adverteerder zijn product of dienst alleen op een professionele website wil laten promoten. Ga je een internetsite maken dan is het belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Dan maak je de grootste kans dat je ook goedgekeurd word door de adverteerder.

Affiliate netwerken Nederland 

Nu je aangemeld bent bij verschillende affiliate marketing bedrijven en goedgekeurd bent kun je op zoek gaan naar de campagnes. Je hebt je eigen dashboard waarin je kunt zien bij wie je bent goedgekeurd, hoeveel kliks je hebt gehad, aantal commissies en hoeveel je hebt verdient.

Ben kritisch in de keuze die je maakt in wat je wilt gaan promoten. Je hoeft niet altijd voor de hoogste commissie te gaan, tien kleinere samen zijn ook veel waard. Je zult begrijpen dat een kleine aankoop sneller gedaan word dan één grote.

Ook kun je vaak terug zien of er al veel verkopen (conversies) zijn gedaan van een bepaald product of dienst. Als de conversie hoog is is dat ook positief.

Call to Action

Bij het promoten van producten of diensten in je artikel is het belangrijk dat je duidelijke Call to Actions toepast. Een call-to-action is bijvoorbeeld een button met de tekst; Bestel hier!

Het is belangrijk om deze een aantal keren in je artikel duidelijk naar voren te brengen. Zorg ervoor dat ze opvallen en aantrekkelijk zijn om op te klikken.

Ook in de tekst kun je op verschillende plaatsen de tekst klikbaar maken door middel van het invoegen van de affiliate link.


OPMERKING:

Zorg dat je geen overdaad aan CTA’s in je tekst verwerkt. Dit zal de bezoeker niet op prijs stellen en van je website doen weggaan. Dus dan schiet het zijn doel voorbij!

meester in seo

Linkbuilding & SEO inhoud schrijven

Linkbuilding is belangrijk voor je ranking in Google en dit is niet eenvoudig. Ga je een internetsite maken dan is het goed om meteen bij het begin een goede interne linkbuilding toe te passen.

Zorg ervoor dat je pagina’s en berichten aan elkaar gelinkt zijn zodat de zoekmachines makkelijk door je website kunnen navigeren en alles kunnen lezen.

Ook de toepassing van Search Engine Optimization is super belangrijk om goede resultaten te halen. Affiliate marketing beginnen met zoekwoorden is de  beste methode om zo snel mogelijk bovenaan in Google te belanden.


Zorg voor goed gebruik van zoekwoorden in je content. Alleen dan zul je gevonden worden.


Consistent 

Blijf je website wekelijks vullen met nieuwe content. Waardevolle content waar jij je bezoeker mee verder helpt. Beantwoord alle vragen die je kunt verzinnen binnen jouw niche om een zo’n groot mogelijke authority website te bouwen.

In het begin zul je veel energie en tijd moeten steken in het project en zullen de verdiensten niet hoog zijn. Maar als jij doorzet en geduld hebt dan ga je uiteindelijk geld verdienen met internet.

Een artikel wat jij vandaag schrijft kan over twee jaar nog steeds commissies opleveren. Dan kun je ook spreken van passief geld verdienen. Maar weet dat je hier ook hard voor moet werken en het niet zomaar lukt met een uurtje in de week een ‘flut’ blogje schrijven.

Affiliate marketing en Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube 

Het is belangrijk dat als je website al een beetje vorm heeft gekregen en je ook al verschillende blogs online hebt staan dat je gebruik maakt van je sociale media. Je kunt het zien als een goede aanvulling op je website.

Start niet met alle social media tegelijk maar kies er 1 of 2 uit en ga die ook inzetten voor affiliate marketing. Als jij leuk wat volgers hebt kun je daar ook producten promoten die commissies op leveren.

Leads

Leads verzamelen daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Een lead betekent dat je de gegevens van je bezoeker krijgt. Zorg dat je een gratis weggever maakt en laat de bezoeker zich in schrijven om het PDF bestandje of E-book te downloaden.

Op die manier kun je een mail-lijst opbouwen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw niche. Deze kun je dan op regelmatige tijden een email sturen met een leuke promotie bijvoorbeeld. Of een nieuwsbrief met waardevolle informatie.

80-20 regel  

Nu jij je eerste website online hebt staan en ook al wat verder gevuld hebt met content is het wachten op de eerste commissies. Als je alles dat je hierboven hebt gelezen hebt toegepast kan het niet lang duren of je krijgt de eerste commissie binnen.

Als je dan 1 of 2 jaar verder bent en je website draait goed dan weet je hoe je het moet doen en is het opstarten van een tweede website een stuk gemakkelijker. En dus kun je je online business heel makkelijk opschalen.

Die eerste website moet je natuurlijk blijven vullen met wekelijkse content maar die zal steeds meer bezoekers gaan krijgen omdat die steeds groter wordt en daardoor meer authority krijgt.

Na verloop van tijd ga je merken dat je minder inspanningen hoeft te leveren om een beter resultaat te krijgen. Dit noemen ze ook wel de 80-20 regel.


Eerst moet je 80% energie erin steken om 20% resultaat te krijgen maar na verloop van tijd zal dit omgedraaid zijn. Dan steek je er 20% energie in en krijg je 80% resultaat.


Zorg er wel voor dat je content altijd up-to-date blijft, dus vul het aan of herschrijf je ‘oude’ artikelen na verloop van tijd weer..

Passief inkomen

Passief inkomen verdienen met affiliate marketing klikt heel mooi maar…

Hou er rekening mee dat dit niet zomaar één, twee, drie gaat gebeuren. Het is hard werken om een nieuwe website van de grond te krijgen. Affiliate marketing is alleen weggelegd voor de volhouders.

En dat ben jij ook want anders had je het einde van deze blog niet gehaald. Ik wens je een mooi avontuur toe met veel commissies😃

En nu voor een vliegende start aan de slag met de:


Gratis Workshop, Hoe beginnen met affiliate marketing?  ➢➣Succes en laat me weten als je nog vragen hebt en wanneer jij start met je affiliate marketing website!

Reacties