Meester in SEO van de Imu review
Ien Geniet van mijn Vrijheid
13 min

Gratis verkeer naar je affiliate website met SEO

13 min

Heb jij een affiliate website maar nog niet veel bezoekers? Ben je op zoek naar manieren om meer bezoekers naar je webshop of andere niche sites te realiseren? Misschien heb je wel eens van SEO gehoord en weet je dat dit belangrijk is. Met het toepassen van de juiste SEO op je affiliate marketing website krijg je meer gratis verkeer.

Als jij meer bezoekers naar je website wilt krijgen maar geen zakken met geld hiervoor hebt klaar staan dan moet je zeker dit blog tot het einde lezen. Ik geef je een goede manier om met de juiste content marketing meer geld te verdienen met jouw website.

Meer traffic op je website betekend meer kans op verkopen via jouw affiliate links, banners of advertenties op je pagina.

Ik geef in dit blog de antwoorden op de volgende vragen

  • Wat is de de kracht van SEO ofwel Search Engine optimization?
  • Waarom is SEO de sleutel naar succes?
  • Door tijd te besteden aan linkbuilding maak je de site beter leesbaar voor Google 
  • Door het schrijven van de juiste SEO titels en meta discriptions scoor je hoger in Google.
  • Het hebben van een goede url structuur en sitemap op je website is belangrijk.

Wil jij meer weten over SEO en affiliate marketing dan raad ik je aan om dit artikel tot het einde te lezen. Alleen dan maak jij de grootste kans om meer verkeer naar je website, webshop of andere niche sites te krijgen

Inhoudsopgave

Wat is de kracht van SEO?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om betaalde advertentie campagnes te draaien via Google Adsense, Facebook, Instagram of andere sociale media en platformen. Er zijn echter een heleboel mensen die niet weten hoe ze op een goede manier een betaalde advertentie campagne moeten draaien.

Hierdoor is de bodem van het advertentie budget snel in zicht en komen ze tot de conclusie dat het vooral veel geld gekost heeft en weinig opgeleverd.

Mijn ervaring is dat je dit beter aan de mensen over moet laten die hier verstand van hebben. Adverteren kost je wel vaak eerst geld voordat het wat gaat opleveren. 

Advertentie specialisten weten op welke keywords ze het beste in kunnen zetten qua kosten en kansen. Omdat ze weten hoe ze e.e.a. aan moeten pakken levert het ook na verloop van tijd de gewenste resultaten op. 

Zij kunnen je precies vertellen wat de advertentie campagne jou oplevert. Het grote probleem hiervan is wel dat je eerst (flink) moet investeren voor je het gewenste resultaat krijgt.

Daar komt bij dat als jij stopt met adverteren je bezoekers aantallen ook weer teruglopen. Om de resultaten te behouden zul je moeten blijven investeren. Dit is niet erg als jij onderaan de streep maar de goede resultaten behaald. 

Adverteren is een prima optie om meer bezoekers naar je website te krijgen.

De kans is echter groot dat jij geen advertentiebudget op de plank hebt liggen en op zoek bent naar andere, goedkopere mogelijkheden om te winnen in Google en zo meer traffic te krijgen.

Het toepassen van Search Engine Optimization ofwel zoekmachineoptimalisatie de beste manier.

Het gebruik van de juiste SEO op jouw website geeft je affiliate site een enorme boost in de goede richting. Het gebruik van het juiste affiliate program, de affiliate marketing tools en content marketing levert meer gratis traffic op.

Het toepassen van de juiste SEO op je affiliate marketing website zorgt ervoor dat je affiliate site of webshop steeds beter en zichtbaarder wordt op Google. 

Het is een langzaam proces dat tijd nodig heeft maar wel jouw website voor Google en je bezoeker beter maakt.

Je wordt beter vindbaar in de zoekresultaten en krijgt zo meer traffic en kansen op verkopen via jouw affiliate links. Met de juiste content marketing strategie, het gebruik van de goede keywords op iedere pagina en blogs van jouw website maak je meer kans om te stijgen in de rankings.


meester in seoOnline cursus Meester in SEO van de IMU echte aanrader voor meer gratis bezoekers >>>

Waarom is SEO de sleutel naar succes voor affiliate sites?

Met het toepassen van SEO [Search Engine Optimization] of zoekmachineoptimalisatie groeit jouw affiliate site op een stabiele manier. 

Met het toepassen van SEO ga je merken dat je steeds beter vindbaar bent in de zoekresultaten. Dit zorgt weer voor meer bezoekers naar je website. 

Mede hierdoor groeit ook de autoriteit van je website.

Je zult begrijpen dat met meer verkeer op jouw website meer bedrijven met jou willen samenwerken. Immers wordt hun product bij een grote schare potentiële klanten onder de aandacht gebracht.

Het is hiermee een win-win situatie! Jij als affiliate kunt meer commissies tegemoet zien en de adverteerder verkoopt meer producten!

Hoe werkt het precies?

Stel; Jij hebt een affiliate website met een hoge autoriteit. Dit betekent dat jij waardevolle en unieke content schrijft waarmee jij de bezoeker helpt met zijn of haar ‘probleem’. 

Net zoals ik jou help met het schrijven van dit artikel, althans dat hoop ik 🤭!

De adverteerder krijgt via jouw affiliate site een link naar zijn product-, landings-, of homepagina. De bezoeker gaat bij de adverteerder het product kopen.

Met de link geef jij een stukje waarde van jouw website naar de website van de adverteerder. Hierdoor is de kans groot dat ook de website van de adverteerder een stukje hoger komt in Google.

Met linkbuilding scoor je beter

Een website met een hoge autoriteit is in de ‘ogen’ van de zoekmachines een website met waardevolle informatie. Informatie die de bezoeker verder helpt met zijn of haar ‘probleem’ of vraag.

Het verhogen van de autoriteit van jouw website door middel van het verzamelen van backlinks is een goede manier.

Backlinks die jij van andere websites krijgt zijn goed voor je SEO. Als je veel backlinks op je website hebt betekent dit dat anderen jou veel waarde toekennen.

Je kunt iedere link die jij geeft of ontvangt zien als een aanbeveling van je website naar de andere. Hiermee geef je een stukje waarde door van jouw autoriteit aan de andere website of webshop.

Omgekeerd is dit ook het geval. Krijg jij een backlink van een website met een hoge autoriteit dan profiteer jij daar ook van. Zo kom je steeds een stapje hoger in de ranking van Google.

Er zijn verschillende manieren om backlinks te verzamelen. Heb jij veel kennis over een specifiek onderwerp in jouw niche ga dan op zoek naar websites over dit onderwerp en vraag of je een artikel mag schrijven hierover op hun website.

Door in dit artikel te verwijzen naar jouw website heb je je eerste backlink te pakken 🥳!

Ga op zoek naar verschillende forums in jouw niche en help mensen door de vragen te beantwoorden die ze daar stellen. Doe dit serieus en uitgebreid, zorg dat je een waardevolle bijdrage levert.

Aan het eind van je antwoord kun je dan zoiets schrijven als; Wil je nog meer hierover weten kijk dan ook even op www.jouwwebsite.nl.

Er zijn veel verschillende manieren om backlinks te verzamelen. 

Ik raad je aan zeker de blog van Bart van KlikProces te lezen; 

107 Linkbuilding strategieen om backlinks te verzamelen. 

Het is een waardevol stukje content wat Bart hier deelt wat jouw website weer een stukje verder helpt.


backlinks verzamelenKlikproces linkbuilding strategieën >>>


Tijd besteden aan het schrijven van je SEO titel en meta descriptions

Wil jij ook geld verdienen met bloggen? Dan ben je super druk met het schrijven van het meest waardevolle en unieke stukje content wat er maar te vinden is op Google.

Met het gebruiken van de juiste keyword research tools zoals bijvoorbeeld, Ubersuggest, Keyword planner of Google ga je jouw blog SEO verbeteren.

Blog SEO verbeteren

Vervolgens ga je het op je affiliate site verwerken. Afbeeldingen erbij zoeken, Youtube filmpje erbij misschien en niet te vergeten je affiliate links, banners en ander advertentie materiaal.

😰 Hèhè eindelijk….. nog even gauw de SEO Titel en meta description(s) en online zetten… Klaar!

Ik moet je eerlijk bekennen dat het bij mij ook nogal eens zo gaat. Blij dat je klaar bent en nu maar gauw online zodat het mee kan doen in de rankings!

Het gebruik van meta descriptions en SEO titels is echter iets dat je niet moet onderschatten.

 SEO titel en meta discription


De SEO Titel en meta description zijn twee heel belangrijke dingen. Hier kun jij het verschil maken om die zoeker ook daadwerkelijk te laten klikken en ervoor te zorgen jouw pagina te bezoeken en je blog te lezen!

Ten eerste geef jij met de SEO Title en de Meta description aan Google aan waar jouw artikel over gaat. Als jij ervoor zorgt dat deze allebei relevant zijn aan je artikel dan kan je op basis hiervan ook al een betere ranking bewerkstelligen.

Ten tweede moet jij die bezoeker zien over te halen om jouw blog te gaan lezen. Als jij ervoor zorgt dat de bezoeker met de juiste zoekintentie het antwoord krijgt op zijn vraag dan ga jij dit merken in je ranking.

Het geeft aan Google en de andere zoekmachines aan dat jij het juiste antwoord geeft op de vraag. De volgende keer als deze vraag gesteld wordt ga jij op een hogere plaats getoond worden omdat je eerder een goed antwoord hebt gegeven op de vraag.

Ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is om de juiste SEO titels en meta descriptions te bedenken. Natuurlijk komen hier je keywords in terug. Maar daarnaast moet het ook een tekst zijn die de bezoeker triggert.

Oefening baart kunst zeggen ze wel en dat is in deze zeker het geval. Besteed in ieder geval veel tijd en aandacht om de beste meta discriptions en SEO titels met de juiste keywords neer te zetten. Dit levert je zeker de eerste traffic op als SEO affiliate.

SEO teksten schrijven voor Google en je bezoeker

SEO teksten schrijven voor Google en je bezoeker of is het teksten schrijven voor je bezoeker en Google. Misschien denk jij wat is het verschil, dat leg ik je hieronder uit.

Vanzelfsprekend is het belangrijk om hoog in de ranking zichtbaar te zijn. Alleen dan maak je de beste kans om ook daadwerkelijk kliks en geld te verdienen.

Zorg er dan ook voor dat je genoeg zoekwoorden en zoektermen gebruikt in je tekst. Zoekwoorden waarvan je weet dat er op gezocht word. Dit zorgt er ook voor dat de zoekmachines weten waar je tekst over gaat.

En vervolgens sturen die zoekmachines de bezoeker met de juiste zoekintentie naar je artikel. 

Je schrijft jouw blog om één vraag te beantwoorden die door de bezoeker gesteld wordt.

Jij schrijft voor de bezoeker niet voor de zoekmachines. Zorg er voor dat je teksten vlot leesbaar en niet SEO over-geoptimaliseerd zijn.

Als jij een makkelijk te lezen artikel schrijft zal de bezoeker het hele artikel lezen. En als je het helemaal goed doet klikt hij of zij ook nog verder op je website.

Dit kan alleen maar als jij waardevolle informatie deelt. Informatie waar jouw bezoeker iets aan heeft.

Doordat jij op gepaste manier SEO hebt toegepast weet Google waar je tekst over gaat en je bezoeker krijgt het antwoord op zijn vraag. 

Allebei blij 😃!

Jij gaat merken dat je hierdoor steeds hoger in de ranking naar boven komt en zo steeds meer traffic naar je website krijgt.

meester in seo

Plaatsen van duplicaten content 👎 doe dit niet!

De enige manier om op lange termijn de beste resultaten te behalen is het schrijven van waardevolle en unieke content. Alleen dan ga jij winnen in Google.

Plaats geen gekopieerde content van anderen, schrijf je teksten zelf of laat je teksten schrijven. Met het plaatsen van dubbele content ga je op lange termijn verliezen in Google. 

Dit heeft uiteindelijk een negatieve uitwerking op je hele website. 

Plaats geen dubbele content op je affiliate marketing website, hier wordt je vroeg of laat voor gestraft door Google. Je posities in de zoekmachines zullen hierdoor zakken en in het slechte geval ben je niet eens meer zichtbaar.

Google hecht veel waarde aan de juiste informatie voor de bezoeker. Jouw content moet ‘snel’ en goed het beste antwoord geven op de vraag die de lezer heeft.    

Als jij ervoor zorgt dat jij op jouw website in de door jou gekozen niche de beste antwoorden geeft zal de bezoeker langer op je website blijven. 

Dit geeft aan Google aan dat jij waardevolle informatie deelt. De volgende keer zal Google de pagina van je blog hoger in de zoekresultaten zetten. Jij krijgt hierdoor meer verkeer naar je affiliate site en maak je dus meer kans op online geld verdienen.

Zorg dat je affiliate website goed in elkaar steekt

Wil jij graag veel bezoekers naar je website? Wil jij geld verdienen via jouw affiliate links? Zou je graag een passief inkomen willen opbouwen? Zorg er dan voor dat ook de volgende zaken op orde zijn;

- Website software

Als jij nog moet beginnen met een website kies dan voor een goede website software. Één van de bekendste is Wordpress. Dit is een goed systeem wat goed wordt onderhouden en altijd           up-to-date is. 

Deze website draait op de software van Phoenix. Dat is een fijn website software systeem met een goede support. Die kan ik je dus zeker aanbevelen.

- Hosting pakket

Het zal duidelijk zijn dat een hostingspakket voor een paar euro per jaar niet dezelfde kwaliteit geeft als eentje die een paar tientjes per maand kost. Als jij van je online business een succes wilt maken zorg er dan voor dat je voor een betrouwbare hosting partij kiest.

Ik heb zelf goede ervaringen met het hosting pakket van Neostrada.

- Mobile Proof

Bekijk voor je definitief kiest voor een template dat je website ook aangepast is voor een smartphone en een tablet. Dit is een belangrijk gegeven voor Google om goed te kunnen ranken. En natuurlijk wil je ook al die mensen bereiken die onderweg op hun telefoon internet bezoeken!

- Sitemap

Een sitemap op je website is van belang om voor de zoekmachines duidelijk te maken waar je website over gaat. Op de sitemap staan de links naar alle pagina’s op je website.

Zo kan Google makkelijk door je website heen crawlen.

- URL structuur

Houd rekening met de volgende zaken als het om de URL structuur gaat op je website. 


- Houd de URL kort

Gebruik leesbare gebruiksvriendelijke  URL Houd broodkruimelpad zo klein mogelijk dus niet teveel categorieën/submappen gebruiken

- Verwerk je zoekwoord in de URL

Installeer Google Analytics en Google Search console, hier kun je de sitemap indienen van je website. Zo kan Google je website sneller indexeren en weet de zoekmachine waar je website over gaat.

Ook kun je na verloop van tijd zien hoe jouw website presteert in de zoekresultaten. Je kunt zien waar en welke verbeteringen je aan kunt brengen. Het toepassen van deze SEO techniek kost je alleen maar tijd en levert op de lange termijn het beste resultaat op.Wordt  SEO specialist en ga meer online geld verdienen

Je hoeft geen SEO specialist te zijn om te scoren in Google. Er zijn meerdere online SEO cursussen op de markt die jou meer kennis geven over het toepassen van SEO op je website.

Zelf heb ik de Meester in SEO van de IMU gevolgd, in mijn review kun je lezen wat ik van deze SEO training vind. Als je deze online training van de IMU hebt gevolgd ben je bijna een SEO specialist. 

In deze cursus leer je alle fijne kneepjes van het SEO vak en kun je die eenvoudig toepassen op je website. Het resultaat ìs er anders had jij nu dit artikel niet gelezen.😉

Het toepassen van de juiste zoekmachineoptimalisatie op je affiliate marketing website zorgt voor meer bezoekers en zo ga je dus meer online geld verdienen. 

Wil jij succesvol zijn in de affiliate marketing en net zoals Jacko Meijaard je geld verdienen met jouw website dan moet jij je ook verdiepen in SEO. Met goede waardevolle, unieke content zonder SEO zul je niet veel bezoekers naar je website trekken en dus weinig online geld verdienen.

Seo is een goedkoop en langzaam proces maar wel dè manier om een succesvolle affiliate website te krijgen. Met het gebruik van het juiste keywords, de goede affiliate marketing tools en affiliate programma’s kom je tot de beste resultaten.

online business startenGRATIS E-BOOK over SEO >>>

Nog even alles op een rijtje

Om een succesvolle affiliate marketeer te worden is het mega belangrijk om de juiste SEO toe te passen op je affiliate site.

Daarnaast hangt het affiliate succes, en dus online geld verdienen, ook af van de volgende zaken;

✅ Zorg dat je voor een niche kiest waar je iets mee hebt. Zeker als je start en alles nog moet leren is het leuker om over een onderwerp te schrijven waar je iets mee hebt en er veel over weet. 


Maak een content marketing plan zodat je weet waar je volgende blog over gaat en welke keywords je hierin gaat gebruiken.


✅ Kies voor de samenwerking met de affiliate netwerken of affiliate programma's uit Nederland. Daisycon, Tradetracker en Awin zijn er een paar maar er zijn er nog veel meer. Deze affiliate netwerken hebben veel keus in de verschillende campagnes. Er staan altijd producten of diensten bij die jij kunt promoten.
Je kunt ook kiezen voor een affiliate program van  bol.com of van Coolblue. Deze affiliate programma’s hebben een enorme keus in producten.


✅ Zorg dat je in je blog of op je web-pagina verschillende keywords gebruikt. Gebruik ook synoniemen en zoekwoorden die betrekking hebben op het onderwerp. Dit is goed voor de SEO op je affiliate site.

Met name long tail keywords, dit zijn zinnen van 3 á 4 woorden, zijn een goede manier om makkelijker te scoren in Google.


✅ Content is King: schrijf de beste stuk content die er is. Zorg dat er alles in staat wat belangrijk is. De nr 1 positie in Google bevat gemiddeld 2000 woorden hier kun je uit opmaken dat Google veel waarde hecht aan waardevolle en unieke content met inhoud.


✅ Zorg voor zichtbaarheid op sociale media, ga gastbloggen en ben op de hoogte van ontwikkelingen in jouw niche. Zorg dat je autoriteit steeds groter word door je kennis te delen.


✅ Ga actief aan de slag om backlinks te verzamelen. Hoe meer backlinks naar je affiliate site verwijzen des te beter! Zeker als het links zijn die van websites afkomen met een hoge Domain Authority dit geeft jouw website een boost.


✅ Gebruik verschillende affiliate marketing tools om je website te verbeteren. Denk hierbij aan Google Analytics, Google Search Console, Ubersuggest en bijvoorbeeld Keyword Finder. Hier kun je de SEO op je site beter mee maken.

Ga lekker aan de slag met de informatie die je hier hebt verkregen en je gaat zeker hoog scoren in de zoekmachines. Hoe hoger je scoort des te meer bezoekers je gaat krijgen en dus kans op commissies. Dit is waar het om draait bij online geld verdienen.


SEO training
Reacties