affiliate marketing leren
Ien Geniet van mijn Vrijheid
12 min

Affiliate marketing leren wat is de beste methode?

12 min

Hoe kun je affiliate marketing leren? Dit is waarschijnlijke de vraag die jij graag beantwoord wilt hebben. Je bent op zoek naar een manier om online geld te verdienen en daarom ben je op dit artikel terecht gekomen. En ik ga jou uitleggen op welke manieren je affiliate marketing kunt leren.

Je kunt dit op veel manieren leren bijvoorbeeld door middel van een cursus, filmpjes op Youtube, en door het lezen van boeken en verschillende blogs die over affiliate marketing gaan.

Maar wat is affiliate marketing?

Je weet het misschien al wel maar voor degene die het nog niet precies weet zal ik eerst nog even in het kort uitleggen wat affiliate marketing is. 

Als je dit al weet kun je naar het volgende hoofdstuk gaan 😉!

Wat is affiliate marketing? We spreken van deze vorm van online marketing wanneer jij een product van iemand anders promoot. Als dit product verkocht word via jouw persoonlijke affiliate link ontvang jij hier een commissie over.

Deze commissie is van tevoren vastgesteld en krijg je meestal uitbetaald na het verstrijken van de refund periode. Met de refund periode wordt bedoeld dat de consument in de gelegenheid is om zijn product terug te sturen omdat hij of zij er niet tevreden over is.

Dit kan zijn omdat de schoenen die gekocht zijn te klein zijn of dat de online cursus na de eerste les niet aan de verwachtingen voldoet.

Op het moment dat dit gebeurt vervalt ook jouw commissie. Dit is één van de nadelen van affiliate marketing helaas.

Een andere manier om een commissie te ontvangen is als jij een lead aanlevert. Dit wil zeggen dat iemand zich aangemeld heeft voor een nieuwsbrief, of bijvoorbeeld een offerte heeft aangevraagd. 

Hierbij laat de bezoeker zijn gegevens achter waarmee de product eigenaar contact kan onderhouden met de mogelijk toekomstige klant.

Internetsuccesgids forumBeste affiliate marketing cursus om mee te starten >>>

Affiliate marketing leren via een cursus

De makkelijkste manier om geld te verdienen met affiliatie marketing is door het volgen van de juiste cursus. En nu vraag jij je waarschijnlijk meteen af welke affiliate marketing cursus moet ik dan kiezen? Er zijn zoveel affiliate marketing cursussen en welke is het beste?

En dat klopt helemaal, hierdoor is het lastig om door de bomen het bos te zien. Ik moet ook zeggen dat ik het ook lastig vond toen ik met affiliate marketing ben gestart. Dat is ook de reden geweest dat ik ben begonnen met de bouwjeonlinebusiness gids.nl.

Als ik jou op een goede manier verder kan helpen om je wegwijs te maken in het leren van affiliate marketing dan zijn we allebei blij!

Voor ik verder ga van welke cursus ik veel geleerd heb wil ik even het volgende met je delen.

Mijn ervaring is dat er veel cowboys op internet rond ‘lopen’.

Dit zijn mensen die net zelf één cursus hebben doorlopen en dan al zeggen dat ze precies weten hoe affiliate marketing werkt. Ze ‘schreeuwen’ dat ze duizenden euro’s verdienen met affiliate marketing. 

Er wordt je een wereld van pure luxe beloofd aan de hand van mooie foto’s. Slapend rijk worden met affiliate marketing is de gedachte. Maar vergeet niet dat je mensen heel gemakkelijk zand in de ogen kunt strooien op internet.

Ik kan je echter verzekeren dat dit niet de realiteit is. Als jij met affiliate marketing succesvol wilt worden zul je de eerste jaren hard moeten werken. Je moet consequent content plaatsen, veel geduld hebben en volhardend zijn! Pas dan kun je een hele mooie boterham verdienen met affiliate marketing.

Je kunt gaan voor die Quick fix methode waar die gasten het over hebben maar op de lange termijn zul je het hier niet mee redden. Dit wilde ik je even meegeven voor je je geld uitgeeft aan een dure cursus van één van hen.

Dus met welke cursus kun je het beste beginnen om met dit online verdien model succesvol te starten? Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken.

  • Zorg ervoor dat de cursus die je aanschaft van deze tijd is. Dan weet je ook zeker dat de nieuwste technieken behandeld worden. Dit is heel belangrijk want de veranderingen in de online marketing gaan heel snel.
  • Je moet je ook afvragen als je helemaal nieuw bent of je na de cursus nog meer hulp kunt gebruiken. Een coach aan wie jij al de vragen kunt stellen waar je tegenaan loopt. Of de beschikking hebben over een forum waar mensen actief bezig zijn en die jou ook kunnen helpen.
  • Met de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard maak jij de beste start. En hij kan jou na het volgen van deze online affiliate training ook verder helpen met het opschalen van je online business.

Ik kom hier in het volgende hoofdstuk nog uitgebreid op terug wat ik ervan heb geleerd en waarom ik zeker weet dat dit jou ook kan helpen.

Wat heb ik geleerd en wat zijn mijn ervaringen met de Affiliate Marketing Revolutie

Je kunt op mijn website de hele review lezen over deze online training maar ik geef je hier in het kort ook nog even mijn ervaringen en wat ik geleerd heb van deze cursus.

Zo krijg jij ook een beter inzicht of dit iets voor jou is om mee te beginnen. 

Jacko Meijaard is de man achter internetsuccesgids.nl en behoort tot de affiliate top van Nederland. Je bent hem vast al wel tegen gekomen in je zoektocht. Hij is meer dan 10 jaar geleden begonnen met geld verdienen met het internet en inmiddels leeft hij een financieel vrij leven.Om anderen te helpen heeft hij deze videocursus gemaakt. Hij neemt je in deze training stap voor stap mee om de perfecte affiliate website te maken. Als jij dit stappenplan toepast op jou website dan is het een kwestie van tijd en zul je hier ook geld mee gaan verdienen.

De Affiliate Marketing Revolutie bestaat uit 63 video’s en in elke video wordt er een onderwerp behandeld. Je hebt hier geen speciale technische vaardigheden of kennis voor nodig.

De training is opgebouwd uit 2 verschillende gedeeltes. De eerste 7 modules zijn gebaseerd op het maken van een website met het Wordpress thema Marketheme. Dit is een geoptimaliseerd thema voor het starten van een affiliate website.

Er zijn ook nog 6 andere modules die je kunt gebruiken voor het maken van een gratis Wordpress affiliate website.

Ik heb in januari ’20 de AMR cursus gekocht om meer over affiliate marketing te leren. Ik wilde een Nederlands talige cursus volgen en dat is deze cursus. Zonder enige technische kennis heb ik binnen één maand mijn affiliate website live gezet.

Als ik nu een affiliate site begin dan staat die binnen één dag al online. Natuurlijk omdat ik nu meer weet en je kunt alles nog aanpassen dus als je ergens niet tevreden over bent dan verander je dat gewoon!

Een aantal belangrijke lessen die ik geleerd heb;

✅Hoe ik een goede affiliate website kan maken en waar deze aan moet voldoen om er geld mee te kunnen verdienen. En inmiddels 1,5 jaar later is dat ook gelukt!

✅Dat je bij het maken van een website niet moet blijven ‘hangen’ in de juiste kleurtjes, logo en andere rand zaken. De website moet zo snel mogelijk online om bezoekers te kunnen krijgen.

✅Je voor een goede niche moet kiezen.
De eerste fout die ik heb gemaakt bij het starten van een affiliate site is geweest dat die over van alles en nog wat ging. Hierdoor heeft het veel langer geduurd voordat deze hoger in Google is gekomen.

Voor Google was het niet duidelijk waar de website over ging!
Het is dus super belangrijk om voor een onderwerp te kiezen waar jij veel vanaf weet of een onderwerp dat jij leuk vind om veel over te schrijven.

✅Hoe ik het beste een wekelijkse planning kan maken om nieuwe artikelen (content) te plaatsen
op mijn affiliate site. Consistent werken is heel belangrijk. Niet de ene week 3 blogs en dan weer 2 maanden niks dat is niet goed.

✅Wat de beste producten zijn die je kunt promoten. Ik heb geleerd dat het beter is om producten te promoten die een hogere commissie opleveren. Het kost evenveel tijd om hier goede content over te schrijven als over een product met een lage commissie.

✅Hoe je op de beste content kunt schrijven. Ook hoe het gebruik van verschillende tools helpen om goede SEO teksten te schrijven. En je iedere keer weer moet zorgen dat je een waardevol artikel schrijft waar je de bezoeker mee verder helpt. Net zoals ik jou nu verder help! (Althans dat hoop ik 😃)

✅Hoe ik een gratis weggever kan maken en hier leads mee aan het verzamelen ben. Het verzamelen van de persoonlijke gegevens (lead), naam en email adres, zijn super waardevol. Dan kun je die via je e-maillijst bereiken door bijvoorbeeld nieuwe producten of een aanbieding van een product naar ze toe te sturen.

✅Bij deze cursus heb ik ook toegang tot het forum van internetsuccesgids. En hier zijn veel mensen actief aanwezig. Ze stellen hun vragen over affiliate marketing en alles wat ermee samenhangt en hier worden successen gedeeld.
Ik kijk iedere week wel even hierop om te leren van anderen.

✅Als je ziet wat ik van deze cursus van € 47,- heb geleerd dan ben ik blij dat ik hiermee begonnen ben. En natuurlijk heb ik inmiddels al heel veel meer boeken gelezen, cursussen doorlopen en webinars bijgewoond.

Ik wil het werk als affiliate helemaal onder de knie krijgen om zo altijd via internet mijn geld te verdienen. 

Affiliate marketing leren uit een boek

Je kunt er ook voor kiezen om een paar goede boeken te kopen die over deze manier van geld verdienen gaan. En er is in principe keuze genoeg.

Toen ik op zoek ben gegaan naar boeken om affiliate marketing te leren ben ik vooral heel veel Engelstalige boeken tegen gekomen.

Nou is mijn Engels best redelijk maar ik vind het toch iets gemakkelijker om in de Nederlandse taal een nieuw vak te leren. Nu ik inmiddels wat verder ben lees ik wel steeds meer Engels-talige boeken.

Maar dat komt dan vooral omdat ik nu weet wat je moet doen om affiliate marketing op een goede manier toe te passen.

Een aanrader is De Laptoplifestyle van Jacko Meijaard. Dit is een makkelijk te lezen boek dat net zoals zijn cursus precies uitlegt hoe het werkt.

De laptoplifestyleBestellen voor €7,50 >>>

Hierin beschrijft hij hoe hij 10 jaar geleden is begonnen met affiliate marketing. 

Je komt te weten wat hij er allemaal voor heeft moeten doen en laten om zo succesvol te worden.

Hoe hij iedere keer weer opnieuw een website opstart en deze succesvol maakt om zijn affiliate business op te schalen. 

Je kunt in dit boek verschillende case study’s lezen. Als jij met affiliate marketing gaat beginnen of als je er al mee bezig bent dan moet je dit boek echt lezen. Er zijn zoveel dingen te leren van De Laptop Lifestyle.

Jacko Meijaard is een nuchtere Zeeuw uit Yerseke die ervan overtuigd was dat dit het juiste verdien model voor hem is. Hij is hier zeer succesvol mee geworden en is inmiddels een echte Authority in deze online business.

Wat heb je allemaal NIET nodig als je met affiliate marketing je geld wilt verdienen;

  • Grote investeringen
  • Product
  • Klantenservice
  • Voorraad
Wat je WEL nodig hebt zijn slechts een computer en internet verbinding.

Je kunt werken wanneer en waar je maar wilt. In De Laptoplifestyle lees je er alles over.

Dus dat is een echte aanrader. Het is een fysiek boek en je hoeft alleen de verzendkosten te betalen😃! Dus het is zeker een bestelling waard om te beginnen met affiliate marketing.


Affiliate Marketing revolutie van Jacko Meijaard voor € 47,-

affiliate marketing revolutie kopen

Andere manieren om affiliate marketing te leren

Er zijn naast het volgen van een cursus of het leren uit een boek ook nog een paar andere manieren om te beginnen met affiliate marketing. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het lezen van blogs over dit online verdien model.

Er zijn genoeg blogs geschreven over hoe je affiliate marketing kunt leren. Net zoals dit blog dat jij nu aan het lezen bent. Vaak zijn het artikelen die geschreven worden door mensen die net beginnen of er al wat langer mee bezig zijn.

Door deze blogs te lezen leer je hoe ook jij als affiliater kunt starten. Door de kennis die je hiermee opdoet toe te passen op jouw website kom je steeds weer een stapje verder.

TIP: Over stapjes gesproken, ik heb ook een stappenplan affiliate marketing geschreven. Die kun je hier lezen waardoor je nog beter voorbereid bent.

Als je echt nog aan het prille begin staat raad ik je aan eerst een cursus te doorlopen voordat je van start gaat met je affiliate website.

Het is zonde als je nu dingen fout doet zonder dat je het in de gaten hebt en daardoor minder succes hebt. Dan is het slimmer om meteen goed van start te gaan.

Affiliate marketing youtube

Youtube ook een goede manier

Een andere manier is om met Youtube meer te leren over affiliate marketing.

Je kunt (bijna) alles vinden op Youtube. Als je wilt kun je zelf een heel huis bouwen met behulp van de filmpjes op Youtube.

En dus zijn er ook talloze filmpjes over affiliate marketing leren te vinden op dit platform. 

Ook ik ben bij het starten van affiliate marketing gaan zoeken op Youtube. 

Alleen het grote nadeel vind ik dat er zoveel ‘schreeuwers’ opstaan. Die jou wijs willen maken dat hun programma, training of cursus de beste is. 

Je verdient de cursus van 1000 dollar binnen 1 of 2 maanden al terug en dan ga je binnen de kortste keren zoveel geld verdienen dat ook jij  in een hangmat onder de zon kunt liggen en het geld binnen stroomt?!

Dat is dus gewoon niet waar. Als jij een serieuze affiliate website wilt opbouwen dan kost dit tijd en inspanning. Bij die ‘vlugge jongens’ wil ik dus geen online affiliate marketing cursus kopen.

Die mij wel aanspreken en waar ik veel aan heb gehad waren de video’s van Jacko Meijaard en die van de IMU. Ook zijn er veel video’s die je gratis kunt bekijken en die heel waardevol zijn.

Je kunt hier natuurlijk altijd mee beginnen als je geen budget hebt of als je geen geld uit wilt geven aan een cursus.

affiliate marketing met website

Je hebt al een website?!

Je hebt al een website en wil hier geld mee verdienen door middel van affiliate marketing

Misschien heb jij al een website met leuk wat bezoekers en wil jij zelf aan de slag met affiliate marketing. Dat kan natuurlijk ook en daar zijn ook tal van mogelijkheden voor. Maar toch is het belangrijk om een aantal grondbeginselen te leren.

Als jij van je website een affiliate site wilt maken dan is dat zeker een mogelijkheid. Het enige dat je dan hoeft te doen is je website aanmelden bij de verschillende Nederlandse netwerken zoals Bol.com, Daisycon, Tradetracker en Adtraction.

Zij gaan je website beoordelen en als die goedgekeurd word kun je meteen in de campagnes op zoek naar producten. Als je een website hebt die over huisdieren gaat bijvoorbeeld dan zijn er tal van producten waar jij een affiliate link bij kunt plaatsen.

Als jij nog helemaal moet beginnen met een website dan raad ik je aan om eerst te starten met een cursus om het zo op de juiste manier te leren. Hier heb je altijd profijt van!

Wat is de beste manier om affiliate marketing te leren?

Nu je deze hele blog; Affiliate marketing leren, wat is de beste methode? hebt gelezen heb ik nog een laatste advies voor je.

Ik snap dat het lastig is om een keus te maken hoe je moet beginnen met affiliate marketing. Maar als jij een serieuze online business wilt bouwen en veel wilt leren dan is een investering in het volgen van een cursus het beste idee.

Bij dit online verdien model heb je naast een laptop en een internet verbinding geen grote investeringen nodig. Dan kun je om dit goed te leren wel het beste kiezen om te investeren in een goede online training.

Start met de Affiliate Marketing Revolutie voor € 47,- en je gaat meteen goed van start. Je leert het vak van de succesvolle affiliater Jacko Meijaard. En als je wilt kun je na deze cursus hem ook als persoonlijke coach al je vragen stellen waar je tegenaan loopt.

Daarnaast krijg je bij de cursus het Internetsuccesgids forum waar allemaal mensen op zitten die bezig zijn met affiliate marketing. Ook daar kun jij je vragen stellen en de ervaringen van andere affiliaters lezen.

Ik weet zeker dat je net als ik heel veel profijt hebt bij het volgen van deze online video cursus.

Het is de beste manier om alles over affiliate marketing te leren!

SUCCES!

Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie


Reacties