affiliate-marketing-toekomst
Ien Geniet van mijn Vrijheid
11 min

Affiliate Marketing en de toekomst

11 min

Affiliate Marketing en de toekomst hoe ziet dat eruit? In dit artikel gaan we het hebben over de toekomst van affiliate marketing. De wereld rond ons heen is steeds onderhevig aan veranderingen.

Simpelweg kun je als voorbeeld nemen onze manier van betalen; Waar we vroeger allemaal een portemonnee hadden met daarin briefjes en munten kunnen we al weer jaren volstaan met een betaalpas.

En voor iemand als ik die vroeger altijd met een clip met briefgeld heb rond gelopen word het alleen nog maar gekker. Nu heb je niet eens die bankpas meer nodig, nee, nu kun je al met je telefoon afrekenen. Sterker nog, ik zie steeds meer mensen met hun smartwatch betalen.  Betalen met een app!

Het gemak dient de mens, ook in het betaalverkeer! En gezegd moet worden dat dat ook zo is. Dat je bijvoorbeeld je parkeerkaarten via de app op je telefoon betaalt is erg prettig. Geen muntje meer nodig of op een regenachtige dag voor de parkeerautomaat moeten wachten.

Nog zo’n praktisch voorbeeld hiervan is het digitale kaartje voor het openbaar vervoer. Ook weer aangestuurd met een app op je telefoon. Je koopt je kaartje in de app en rekent ook digitaal af.

En met die zelfde app check je vervolgens eenvoudig in bij de metro, tram of bus. Zo zie je maar, verandering houd je niet tegen

De toekomst van affiliate marketing

Zo zie je maar dat er voortdurend veranderingen zijn op alle gebieden. De toekomst van affiliate marketing ga ik in dit artikel iets verder op in. Maar voordat ik hier verder op in ga is het misschien goed om nog uit te leggen wat affiliate marketing nou precies is.

affiliate-marketing-stappenplan-1

Wat is Affiliate Marketing?

Nog heel vaak krijg ik de vraag gesteld wat is affiliate marketing. Meestal door mensen aan wie ik vertel waarmee ik mijn geld verdien. Iedereen weet inmiddels wel dat online geld verdienen zonder te investeren tot de mogelijkheden behoort.

Maar vaak is dan de vraag; Hoe dan!? Dat ga ik je hier uit leggen.

Bij affiliate marketing komt het erop neer dat je minimaal twee partijen hebt. Dat zijn de adverteerder aan de ene kant en de affiliater aan de andere kant. De adverteerder, is degene die een product wil verkopen en de affiliater is degene die dat product online gaat promoten. Een affiliate word ook wel publisher genoemd.

De affiliater promoot het artikel meestal via zijn of haar (review) website. Hij schrijft content over het product waardoor de bezoeker op internet de info vind die hij nodig heeft te besluiten dit product te kopen. De affiliater geeft als het ware antwoord op de vraag; waarom zou ik product X kopen?

Middels de geleverde banners, buttons en andere doorklik mogelijkheden komt de bezoeker van de website uit bij de webshop van de adverteerder. Hier zal de uiteindelijke koop gesloten gaan worden.

De affiliater krijgt over deze koop een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd, de commissie.

Ik kom later nog in dit artikel terug over de verschillende verdienen modellen en de voor- en nadelen van dit online verdien model.

Affiliate marketing enorm populair

De laatste jaren is affiliate marketing enorm populair geworden in ons land en ver daarbuiten. Mogelijk en zeer waarschijnlijk zelfs hebben de lange periodes van lockdown hieraan bijgedragen.

Mensen waren gedwongen thuis te blijven en gingen aldus steeds meer over tot het doen van online aankopen. Natuurlijk gaat iedereen nu weer wel terug de winkelstraat in nu het weer kan.

Maar de verwachting is toch dat er in de toekomst meer en meer via internet gekocht zal gaan worden. Een trend die zich los van de corona problemen al had ingezet.

Dit heeft de handel het belang van een goede webshop en online promotie van hun artikelen nog beter doen inzien. Immers zijn ze van online promotie afhankelijk voor de vindbaarheid van hun online winkel en hun (online) producten.


En daar spelen affiliate marketeers, of kortweg affiliaters, een zeer grote rol in.


Vooral voor de kleinere bedrijven, zeg maar het ‘oude’ MKB bedrijf, is dit van toepassing. Kleinere webshops hebben niet zo veel budget (en vaak ook tijd) om aandacht te besteden aan het schrijven van content. En als je als webshop geen content hebt wordt je ook niet gevonden.

De grootwinkelbedrijven en zeker de webshop giganten hebben vaak een zo groot budget voor marketing en promotie dat het voor hen iets minder van belang is.

Maar toch zijn ook zij niet blind voor de mogelijkheden van het werken met affiliatie programma’s.

Voorbeeld hiervan is onder andere bol.com die een eigen Affiliate programma heeft opgezet. Dat er dus heel veel kansen liggen voor startende en al gestarte affiliaters moge duidelijk zijn.Abonnementen en wederkerende commissies

Wat een blijvende groei laat zien zijn de affiliate commissies op abonnementen. Steeds meer mensen sluiten online een abonnement of overeenkomst af met bijvoorbeeld verzekeraars, energieleveranciers, telecomproviders maar ook leasemaatschappijen.

Vaak kan je dit een behoorlijk hoge eenmalige commissie opleveren maar soms ook een wederkerende commissie in de vorm van een percentage over elke maand dat het abonnement loopt.

Als je in dit laatste geval veel nieuwe abonnementen via jouw website weet aan te leveren kan dit een heel leuk verdienmodel bieden.

Affiliate marketing in Nederland

De toekomst van onze planeet is afhankelijk van hoe wij ermee omgaan. Dit besef leeft steeds meer bij de moderne consument.

Hier spelen dan ook de producenten gretig op in met allerhande producten en diensten. Een van die diensten kunnen websites of tussenpersonen zijn voor het delen van kostbare zaken zoals een auto, motor of een boot.

Je wilt liever niet een hoge uitgave doen en veel kosten kwijt zijn aan onderhoud en stalling. En dan kan sharing een uitkomst bieden.

Je maakt gebruik van de auto op die momenten dat je het echt nodig hebt en betaald dus alleen de echt gereden kilometers.

De tussenpersonen die zulke zaken aanbieden zijn afhankelijk van gevonden worden in Google. En daar kom jij als affiliater bij kijken.

Jij hebt immers al een website met veel content die hoog staat in google. De tussenpersoon zal er dus veel aan gelegen zijn om middels het afgeven van een affiliate, en dus commissie, zijn producten te kunnen ‘uitlenen’.

bouw je online business in 28 dagen

Affiliate marketing met hoog ticket

Steeds vaker doen mensen ook online duurdere aankopen. Het is al lang niet meer zo dat er alleen maar producten of diensten van enkele tientjes online werden gedaan.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan cursussen en trainingen. Hiermee gaan vaak wel enkele honderden euro’s gemoeid.

De hoge bedragen die hier in omgaan leveren begrijpelijk ook hogere commissies op. Als jij als affiliater op deze trend inspeelt ben je dan ook verzekerd van hogere commissies. Een voorwaarde om succesvol te zijn met high-ticket affiliates is wel dat je meer dan

100 % kwalitatieve waarde aan de bezoeker levert. Hij of zij zal waarschijnlijk zorgvuldiger omgaan met de aankoop.

Hogere commissies

Jouw website zal qua uitstraling en inrichting moeten aansluiten bij de doelgroep. Meer luxe, exclusiviteit en zakelijkheid.

Ook aan de overtuigingskracht worden iets hogere eisen gesteld dan wanneer je in de lagere range zit. Je zult dus wel van goede huize moeten komen om hier succesvol in te worden.

Vanwege al deze feiten verwacht ik niet dat er hoge concurrentie in de high-ticket affiliate marketing zal zijn!

En dat is dan weer een kans! En omdat we liever in kansen en uitdagingen denken dan in bezwaren, is het zeker de moeite waard om met affiliate marketing te beginnen.

affiliate marketing revolutie kopen

Kansen en uitdagingen

Omdat het voor producenten zeer belangrijk is dat er voldoende online aandacht voor hun producten bestaat is het niet uitgesloten dat in de toekomst van affiliate marketing ook click’s en lead’s beter beloond gaan worden. Je verdient dan dus niet meer alleen als er een aankoop plaats vind.

Ook in het voortraject of vroeg in het beslissingsstadium heb jij namelijk een belangrijke rol gespeeld voor de producenten.

En die zijn er best toe bereid hier voor te gaan belonen. Zorg dus dat je je aansluit bij die netwerken die hier al op ingespeeld hebben. TradeTracker is er zo een, en anderen gaan zeker volgen!

Affiliate voordelig marketingmodel

Omdat affiliate marketing voor producenten een voordelige manier van marketing is verwacht ik dat er steeds meer aanbieders gaan komen.

Het is namelijk op no-cure/no-pay basis dat ze hun producten laten vermarkten. Immers betalen ze slechts commissie aan jou uit als het product ook echt verkocht wordt.

Als je dat afzet tegen het inhuren van een marketingbureau, het starten van promotie en reclamecampagnes dan ben je met een commissie van enkele procenten veel voordeliger uit.

Dat maakt dat ik verwacht dat er steeds meer aanbieders van producten gebruik gaan maken van affiliaters. En voor jou en mij betekent dit nieuwe niches, nieuwe kansen en mogelijkheden tot nog meer groei, nu en in de toekomst.


Wat je wel moet doen; optimaliseren, optimaliseren en nog eens optimaliseren!


Omdat Affiliate marketing al zo populair is en alleen maar populairder wordt moet je wel zorgen dat jij de beste content blijft leveren. Zorg ervoor dat jouw website voortdurend geoptimaliseerd wordt en blijft.

De beste techniek, het beste SEO gebruik en het gebruik van interne en externe links zal ervoor zorgen dat jouw affiliate website net een stapje vooruit loopt.

Optimaliseer foto’s en afbeeldingen en geef ze een eigen naam met SEO inhoud. Zorg voor goed werkende links en houd je teksten ook up-to-date en jij gaat iedere keer weer gevonden worden.

Verschillende affiliate verdienmodellen

Zoals ik aangegeven heb kom ik nog even terug op de verdienmodellen en de voor-, en nadelen binnen de affiliate marketing.

Naast een commissie over een verkoop kunnen er ook andere verdienmodellen zijn afgesproken. Bijvoorbeeld dat je geld krijgt als je een bezoeker alleen maar naar de website toe stuurt, dit noemen ze clicks.

Of dat je een bezoeker aanlevert die zijn e-mailadres achter laat wat dan weer leads genoemd worden. Met de emailadressen kan de webshop houder immers commerciële activiteiten ontwikkelen.

In veel gevallen zal er tussen de publisher en de affiliater een affiliate-netwerk of platform zitten. Dit is een online podium die beide partijen bij elkaar brengt.

Via dit affiliate netwerk loopt ook de registratie van verkopen en de betaling aan de affiliater. De affiliater moet goedgekeurd zijn door het netwerk en door de publisher om de producten te kunnen promoten.


Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie


De voor- en nadelen van affiliate marketing

Na dit voorgaande gelezen te hebben vraag je je misschien af of dit ook wat voor jou is. Om hier een goed antwoord op te geven is het belangrijk dat je de voor- en nadelen kent van affiliate marketing. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen.

De nadelen van affiliate marketing

📌Tijd

Het kost je in eerste instantie best wel wat tijd alvorens je een website waarmee je online geld verdient. Zeker als je met affiliate marketing begint naast je reguliere baan vergt dit een ijzeren discipline om wekelijks nieuwe waardevolle content te schrijven.

Je kunt er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Lees hier meer over in mijn artikel: Webteksten laten schrijven

📌Doorzettingsvermogen en geduld

Omdat je eerst veel energie in je onderneming moet stoppen voor dat er inkomen tegenover staat moet je over het nodige geduld en doorzettingsvermogen beschikken.

📌Eenzaam

Omdat je als affiliater meestal alleen werkt kan dit voor jou misschien een probleem zijn. Je hebt immers geen collega’s waarmee je even koffie drinkt of de dag doorneemt. Wel kun je je op verschillende forums bewegen zoals bijvoorbeeld het forum van internetsuccesgids.nl van Jacko Meijaard.

📌 Discipline

Je moet over de nodige discipline beschikken om jezelf elke dag te motiveren aan de slag te gaan. Consequent content plaatsen is bijvoorbeeld een vereiste om je website goed te laten ranken.

De voordelen van affiliate marketing

✅ Tijds-onafhankelijk  

Je bepaalt zelf je werktijden. Je bent niet afhankelijk van de tijden van jouw werkgever. Nooit meer in klokken of verantwoording afleggen over het feit dat je een 1/2 uurtje eerder bent gestopt.

✅ Online geldverdienen zonder te investeren

Om een online business of affiliate website op te zetten heb je alleen een laptop of pc en een goed werkende internetverbinding nodig. Geen aankoop van een pand, geen dure machines met leasecontracten of winkelinrichting. Gewoon thuis op de zolder of studeerkamer aan de slag!

✅ Geen personeel(kosten)

Omdat je een affiliate business prima alleen opzet heb je geen personeel nodig. En dat, kan ik je verzekeren, bespaart je een hoop geld en zorgen!

✅ Geen klantenservice

Omdat jij producten van anderen promoot en deze bij de publisher gekocht worden vermijd je de klantenservice. Retourneren en klagen doen ze maar lekker bij de webshophouder!

✅ Geen voorraden

Omdat jij zelf niets verkoopt hoef je geen voorraden aan te leggen met alle risico van dien. Het betekent ook dat je hiervoor dus geen pand met alle bijkomende kosten hoeft te hebben.

✅ Plaats onafhankelijk werken

Het maakt niet uit waar je werkt. Of het nu gewoon thuis is of vanaf het strand, het enige wat je nodig hebt is die internetverbinding!

✅ Geen acquisitie of langs de deur gaan

Bij aansluiting bij een affiliate netwerk hoef je niet zelf actief op zoek te gaan naar producten en publishers.

✅ Geen sluitingstijden

De winkel is 24/7 geopend. Dat wil zeggen dat mensen daadwerkelijk 24 uur per dag via jouw reviews producten kunnen kopen.

✅ Oneindig verdienmodel

Wat je vandaag geschreven hebt kan in lengte der jaren geld voor jou generen.

✅ Inkomen eenvoudig verhogen door op te schalen

Als je eenmaal de fijne kneepjes van het affiliaten hebt geleerd is het eenvoudig opschalen met meer websites.

✅ Veel producten en niches geschikt voor affiliate marketing. 

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is geschikt om te promoten via affiliate marketing.

✅ Weinig technische kennis nodig

Om een succesvol affiliate marketeer te worden hoef je geen bovenmatige technische kennis te hebben. Met een eenvoudige cursus kun je al een website online zetten. Tegenwoordig kun je ook voor een webhosting kiezen waar alle technische zaken voor je uit handen worden genomen zoals bij deze Phoenix website.

✅ Laagdrempelige manier om een onderneming te starten.

Vanwege al de hierboven genoemde voordelen is affiliate marketing erg laagdrempelig te noemen.

Niet elke online ondernemer verdient zijn of haar geld door als influencer aan de slag te gaan. Je kunt tenslotte ook pas succes krijgen als je een heel groot publiek aanspreekt.

Dat mensen als Tim Knol en Nicky Tutorial inmiddels een zeer goed belegde boterham verdienen is niet van vandaag op morgen ontstaan.

Daar hebben ze jarenlang filmpjes voor moeten posten en alles wat daar bij komt kijken. Ook op YouTube heb je niet zomaar 1 miljoen volgers!

Wat voor YouTube en Instagram geld is dat je veel en regelmatig moet posten. En vooral ook een ‘band’ moet opbouwen met je volgers. En net zoals bij dit online verdienmodel kost dat tijd!

Conclusie affiliate marketing en de toekomst

Zoals je in bovenstaande hebt kunnen lezen heb ik een rotsvast vertrouwen in de toekomst van Affiliate Marketing. Met het almaar groeiende online uitgavenpatroon van consumenten en bedrijven zijn er veel kansen om te benutten.

Als je al bezig bent als affiliater is het een kwestie van inspelen op de trends en de ontwikkelingen en je blijft serieus meedoen. Als je ervoor zorgt dat jouw website steeds geoptimaliseerd is en blijft gaan jouw verdiensten alleen maar stijgen.

Voor de beginnende affiliater zie ik voldoende kansen om met de juiste trainingen, webinars en podcasts genoeg kennis in huis te halen om ook succesvol te worden in de Affiliate marketing, nu en in de toekomst!

Affiliate marketing en de toekomst? Ik heb er zin en alle vertrouwen in! Ben jij van plan om aan de slag te gaan met affiliate marketing start dan met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard om meteen goed van start te gaan.


Begin vandaag met de GRATSI les van de Affiliate Marketing Revolutie 

affiliate marketing revolutie kopenReacties