hoe werkt affiliate marketing?
Ien Geniet van mijn Vrijheid
14 min

Affiliate marketing hoe werkt het?

14 min

In dit artikel kun je lezen hoe affiliate marketing werkt. Jij kunt net als ik geld verdienen met dit online verdienmodel. Maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden voor je hiermee aan de slag gaat.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden alvorens je in de wereld van de affiliate marketing stapt. Een goed begin is het halve werk, mijn advies is dan ook start met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard en je maakt meteen een vliegende start!

Wat is affiliate marketing?

Met deze vorm van online marketing promoot de affiliate producten of diensten van anderen. Als er verkopen worden gerealiseerd via de persoonlijke affiliate link dan wordt de affiliate hiervoor beloond.

De commissie die de affiliate ontvangt van de producteigenaar of ondernemer is een van tevoren afgesproken percentage van de verkoop.

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing?

Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is affiliate marketing eigenlijk een vorm van ‘adverteren’. Met dat verschil dat het de ondernemer of producteigenaar alleen maar geld kost als hier ook daadwerkelijk omzet/verkoop tegenover staat.

Alleen bij de verkoop van zijn of haar product moet hij/zij commissie betalen aan de affiliate.

Het is dus op basis van no cure no pay!

Dit is vooral voor de adverteerder een mooie manier om zijn product of dienst onder de aandacht te brengen omdat er dus pas betaald hoeft te worden als er ook daadwerkelijk een verkoop heeft plaats gevonden.

Dit is vaak een stuk aantrekkelijker dan een ‘duur’ betaalde advertentie plaatsen en dan maar hopen dat hier verkopen uit voort komen.

De affiliate promoot de producten die passen in zijn of haar niche op een website, via sociale media of middels email marketing.

Er bestaat een groot scala aan niches voor affiliate marketing waarop je je kunt richten. Als jij met affiliate marketing geld wilt verdienen maar je nog niet weet voor welke niche je wilt kiezen kun je in mijn blog hierover meer lezen.

Niches in affiliate marketing; wat is de beste niche? >>>

Hoe verdienen affiliates hun geld?

Dat je met affiliate marketing geld kunt verdienen was voor mij in het begin ook moeilijk te begrijpen. Ook als ik het uitleg aan mensen kijken ze altijd een beetje gek op; Dat kan toch niet, werkt dat echt!?

Natuurlijk snap ik dat!

Wil jij geld verdienen met internet en overweeg je om dit te gaan doen met affiliate marketing dan zul je tegen dezelfde dingen aanlopen als ik destijds.

Mijn advies: Niks van aantrekken, starten en volhouden. En laat ‘ze’ maar gewoon zien dat het mogelijk is. Dat is de enige en beste manier om met affiliate marketing geld te verdienen.

Je kunt op verschillende manieren aan de slag gaan met affiliate marketing. Ik geef je hier een aantal affiliate voorbeelden.

Je kunt bijvoorbeeld starten met:

 • een website
 • een YouTube kanaal
 • via Instagram of Facebook

Het werken als affiliate is weer iets anders dan wanneer je als influencer aan de gang gaat.

Sociale media influencers kunnen worden omschreven als opinieleiders die in staat zijn om de attitudes, het gedrag, de opinies en de aankoopbeslissingen van hun publiek te beïnvloeden.

[Bron Wikipedia]

Een affiliate kiest er vaak voor om te starten met een website en meer op de achtergrond aan het werk te gaan met zijn online business.

Door het schrijven van waardevolle content en goede SEO toe te passen op jouw website maak je kans om de beste positie in Google te behalen.

Door organische (gratis) groei komen er steeds meer bezoekers op jouw website en worden er steeds meer verkopen gerealiseerd via jouw affiliate links.

En dan ga jij dus geld verdienen!

Op het moment dat jij het beste artikel schrijft over een product of dienst kom je op de hoogste positie in de zoekmachines.

Hierdoor ben jij ook de eerste die aangeklikt wordt om het artikel te lezen.

Natuurlijk heb jij het beste artikel kunnen schrijven omdat jij het product of dienst hebt aangeschaft en gebruikt.

Schrijven vanuit eigen ervaring geeft je de beste resultaten!

affiliate marketing revolutie kopen

Hoeveel commissie krijg je?

De hoogte van de commissie die jij krijgt bij de verkoop via je affiliate link is van tevoren vastgesteld.

Dit is een percentage van het verkochte product of dienst. Hier zitten vaak grote verschillen in en het is dus belangrijk dat als je veel tijd besteed aan een artikel dat je hier ook een goede commissie mee verdient.

Commissies van producten verschillen nogal en dat moet je dus goed bekijken bij het kiezen van het product waar je over gaat schrijven.

Met name de digitale producten zoals online cursussen, software-programma’s en abonnementen zorgen vaak voor hoge commissies. Die kunnen soms wel oplopen tot 50% van de verkoopprijs!

Een voorbeeld: Als er een online training via jouw affiliate link gekocht werd van € 250,- en de commissie bedraagt 50% dan ontvang jij hier dus € 125,- van.

Deze behoorlijk hoge commissies worden ook wel de high tickets in affiliate marketing genoemd. De reden hiervan is dat een online training geen extra kosten voor de verkoper met zich meebrengt. Door een hoge commissie uit te schrijven levert het de producent alleen maar meer verkopen op.

Om dit product via affiliate marketing te laten promoten kost het alleen maar geld als het ook daadwerkelijk verkocht word.

Uitbetaling

De uitbetaling van de commissies vind pas plaats als de sale is goedgekeurd. Er gaat vaak lange tijd overheen voor de uitbetaling plaatsvind, dit hangt van een aantal factoren af.

1. Het product kan binnen 30 dagen (of langer) geretourneerd worden door de afnemer. Als dit gebeurd krijg jij ook geen geld

2. Het affiliate netwerk moet het geld eerst ontvangen voor ze jou uit betalen

3. Er is meestal een minimaal bedrag vastgesteld voor er uitbetaald wordt aan jou

Hieronder kun je zien welke commissies zijn goedgekeurd en dus ook uitbetaald kunnen worden op een door jou aangegeven moment. Het geen wat nog open staat is nog in afwachting van de betaling van de koper en de tijd dat de koper het product nog kan retourneren.

affiliate marketing voorbeelden

Affiliate vergoedingen

Er zijn een aantal verschillende affiliate vergoedingen die een adverteerder kan gebruiken. Ik zet ze hier even onder elkaar zodat je precies ziet wat ermee word bedoeld.

PPS - Pay Per Sale

Dit is in de affiliate marketing de meest gekozen vorm. Ik heb het ook al uitgelegd hierboven. Als er een verkoop plaatsvind via jouw affiliate link dan ontvang jij daar de commissie over.

Het grote voordeel van de no cure no pay basis is dat het voor de adverteerder alleen maar geld kost als er ook daadwerkelijk omzet tegenover staat.

Totdat er iets verkocht wordt kost het de adverteerder helemaal niks en ligt de bal bij jou als affiliate. Als er geen verkopen plaatsvinden via jouw blog, review of andere sociale media zul jij je tactiek aan moeten passen om ervoor te zorgen dat er wel verkopen uit voort komen.

Het grote voordeel voor jou (affiliate) is dat als er via jouw affiliate link verkopen plaatsvinden je er alleen voor moet zorgen dat je bankrekeningnummer bekend is 😆!

Jij hoeft het product niet op te sturen, je hoeft zelf geen voorraad te hebben en aan klanten service hoef je ook niet te doen!

PPL - Pay Per Lead

Als een bezoeker zich via jouw affiliate link aanmeld bij de adverteerder krijg jij daar een vergoeding voor. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld het achterlaten van persoonlijke gegevens.

Met die gegevens kan de adverteerder gerichte mails sturen met een speciale aanbieding bijvoorbeeld. Ook kunnen ze contact zoeken met de bezoeker.

Bij een PPL kan er ook een offerte aangevraagd zijn. Je kunt spreken van een potentiële klant waar de adverteerder geld aan kan verdienen door verkoop van zijn product of dienst.

PPC - Pay Per Click

Heb jij een banner of andere affiliate link op je website staan en maakt de bezoeker hier gebruik van dan kun je ook hier geld mee verdienen. Je moet hier denken aan kleine vergoedingen in de vorm van een paar cent.

Mocht de bezoeker overgaan tot een aankoop dan hangt het af wat er af is gesproken of jij hier ook nog een commissie over ontvangt. Het is dus belangrijk om dat van tevoren goed uit te zoeken.

PPV - Pay Per View

Bij deze affiliate vergoeding word jij als affiliate betaald naar gelang het aantal keren dat een advertentie is bekeken.

Waarom affiliate marketing gebruiken?

Voor zowel de adverteerder als de affiliate is het interessant om deze vorm van online marketing toe te passen.

Het is zeker met digitale producten heel interessant om gebruik te maken van affiliate marketing. Zoals het verkopen en promoten van een e-book, software, online cursussen enz.

Als jij een bepaalde website software gebruikt dan is het promoten van deze software waar je eigen website op draait een mooie manier.

Ben je overigens nog op zoek naar een goede website software dan kan ik je Phoenix van de Internet Marketing Unie van harte aanbevelen.

Wil je hier meer over weten lees dan zeker mijn blog hierover: Phoenix website voor het succesvol starten van jouw online business.

Doordat ik dit artikel uit eigen ervaring heb geschreven maak ik ook de beste kans dat de bezoeker gebruik maakt van mijn link om door te gaan naar de website van de IMU.

De bedrijven die zich richten op consumenten hebben met affiliate marketing alleen maar advertentiekosten als er ook daadwerkelijk omzet tegenover staat. Dat is een groot voordeel van deze online marketing strategie.

Er zijn ook veel mensen die met het promoten van fysieke producten geld verdienen via internet. Je kent vast wel de bol.com partners. Dit zijn affiliates die met het promoten van de producten van bol.com geld verdienen.

Door op hun website artikelen te plaatsen over producten die binnen hun niche vallen verdienen ze bij verkoop hiervan via hun affiliate link geld.

niche voor affiliate marketing

Voordelen adverteerder bij affiliate marketing

Wat zijn de voordelen voor de adverteerder om te kiezen voor affiliate marketing?

Één van de grootste voordelen is dat het de adverteerder pas geld kost als er een verkoop tegenover staat.

Iedere affiliate zal op zijn eigen manier zijn best doen om jouw product/dienst zo goed mogelijk te promoten, alleen dan wordt deze beloond voor al het werk dat hij/zij heeft verricht.

Als jij en de adverteerder een goede vertrouwensrelatie opbouwen dan kunnen daar hele mooie win-win situaties uit ontstaan.

Zit jij in een goede niche die perfect aansluit op het product of dienst van een producent dan kan dit tot hele mooie resultaten leiden.

Vanzelfsprekend moet jij als affiliate wel waarde leveren in de teksten die jij op je website publiceert. Alleen dan zul je pas gaan scoren in de zoekmachines.

Product promotie wordt bepaald door de affiliate

Jij als affiliate bepaalt waar en hoe jij een product of dienst gaat promoten. Moet je dan nergens aan voldoen en kun je het product overal promoten?

Nee, je zult voor je een product als affiliate mag promoten eerst goedkeuring moeten krijgen door een affiliate netwerk. Ook zul je na je aanmelding bij het product door de adverteerder goedgekeurd moeten zijn alvorens jij met het promoten aan de slag kunt.

Daarna ben jij aan de beurt om op je website te kiezen hoe je het product promoot. Dit kan zijn door middel van een banner die je op je website plaatst. Dit is de meest snelle en makkelijke manier. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit niet super veel commissies oplevert.

Een andere manier is om een artikel te schrijven over het product. Denk bijvoorbeeld aan een review, schrijf alle voor- en nadelen op van het product!

Hoe je het product waardeert en waar je het allemaal voor kunt gebruiken en wat jouw ervaring ermee is. Dit werkt heel goed!

Ook kun je als je een maillijst hebt een nieuwsbrief schrijven waarin jij dit product of deze dienst aanbeveelt. Als jij dan je affiliate link hierbij zet en het product wordt via jouw link verkocht dan ontvang jij hier een commissie voor.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende mogelijkheden, belangrijk is dat je het product zelf ook aangeschaft en gebruikt hebt. Alleen dan kun je het op de beste manier promoten!

Houd er ook rekening mee dat het product/dienst dat je promoot aansluit bij je niche. Als je op een website over honden een product promoot wat geen enkele link heeft met honden zal dit waarschijnlijk geen verkopen opleveren.

Ook een website vol gepropt met schreeuwerige banners of alleen maar advertentie teksten zal waarschijnlijk niet heel succesvol worden.

Neem het bouwen van je online business serieus en houd er rekening mee dat het veel tijd en werk in beslag neemt.

Zorg altijd voor waardevolle en unieke content die je zelf hebt geschreven en ga niks plakken en kopiëren van anderen.

Affiliate marketing tips

Geld verdienen met internet is heel goed mogelijk maar is niet zoals je vaak hoort snel gerealiseerd. Het kost veel tijd en inspanning om een langdurige, succesvolle affiliate marketing website te beginnen.

Hier krijg je nog even in het kort een aantal tips wat je wel en niet moet doen.

Affiliate marketing tips, the do’s and dont’s

 1. Zorg dat je het product of dienst zelf (hebt) gebruikt
 2. Zorg dat het product past het bij je niche, dat het aansluit sluit bij je website
 3. Schrijf je eigen unieke en waardevolle content
 4. Schrijf een goede review over het product/dienst
 5. Ga niet kopiëren en plakken van andere websites
 6. Plaats alleen banners als dit passend is bij je website
 7. Neem je online business serieus en ga hier dus ook serieus mee om
 8. Geef niet op, volhouden is het ‘keyword’
 9. Houd je aan de regels van de affiliate netwerken en de adverteerder alleen dan zul jij je commissie ook ontvangen

Wat zijn de valkuilen van dit online verdienmodel

Één van de eerste dingen die je tegenkomt als je geld verdienen via internet intikt is affiliate marketing.

Het ene succesverhaal is nog mooier dan het andere. Maar is geld verdienen met affiliate marketing nou echt zo makkelijk? Nee dus!

Als jij start met dit online verdien model moet je over een aantal eigenschappen beschikken om uiteindelijk ook echt geld te gaan verdienen.

Ten eerste moet je bereid zijn om hard te werken. Je zult er al snel achterkomen dat het vullen van een website met waardevolle content (teksten) veel tijd in beslag gaat nemen.

Als je weet dat er per seconde zoveel op het internet word gezet dat voor 1 mensenleven niet eens te lezen is dan zul je begrijpen dat het behoorlijk wat inspanning kost om met jouw blog bovenaan te komen in de zoekmachines.

Ten tweede moet je een echte volhouder zijn. Geef niet op en ga door met schrijven en leren. Volg cursussen en webinars en zorg dat je alles te weten komt. Alleen dan zul je succes hebben.

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard is een heel goed begin. Dit is een online training van €47,- en hier leer jij precies wat je wel en niet moet doen.

Ik heb deze ook gevolgd en als je hier meer over wilt weten moet je zeker mijn review over de Affiliate marketing revolutie lezen >>>

Als je deze cursus hebt doorlopen en een website online hebt gezet dan kun je verder door bouwen aan je online business.

Als derde punt; ga voor de lange termijn! De ‘korte termijn politiek’ werkt ook in deze branche niet. Zorg voor een gedegen basis en bouw steentje voor steentje aan je affiliate marketing website. Zorg voor een sterk fundament en je zult zien dat jij op lange termijn de winnaar bent.

Ten vierde, laat je niet gek maken door allerlei verschillende aanbieders die waardeloze online cursussen proberen te verkopen. Trap niet in slogans als ‘ Normaal €1950,- maar nu voor slechts € 495’.

Vaak is de cursus gemaakt door mensen die zelf geen succes hebben met affiliate marketing. Ze hebben geen geduld en zijn niet bereid om tijd en werk te investeren. Dus maar gauw een cursusje in elkaar zetten en die proberen te verkopen. Zij gaan voor de snelle fiks en korte termijn.

Kijk uit met geld besteden aan betalende advertenties op Google Adwords en sociale media. Dit vijfde punt is wat bij veel net begonnen affiliates veel geld kost maar nagenoeg geen resultaat oplevert.

De beste en goedkoopste manier is om de meest unieke en waardevolle content te schrijven.

Je zult zien dat als jij de meeste waarde geeft aan je bezoeker je organisch (gratis) stijgt in de zoekmachines.

Ja, inderdaad dit duurt lang en je moet er veel geduld voor hebben maar als je het op de goede manier aanpakt kun je al binnen 3 maanden resultaat zien.

Met de stijging van het aantal bezoekers en als je het heel goed doet ook al een eerste commissie.

Internetsuccesgids forum

Cursus affiliate marketing

Ben je nu nog steeds enthousiast, top dan is affiliate marketing zeker iets voor jou.

De vraag die je bezighoud is misschien waarmee kan ik het beste beginnen?

Daar is voor mij maar één antwoord op te geven en dat heb ik in dit artikel al gedaan; Start met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Waarom juist starten met die cursus affiliate marketing?

Toen ik aan de slag ging met online geld verdienen ben ik op zoek gegaan naar een Nederlandse cursus affiliate marketing.

Ik kwam de naam Jacko Meijaard al snel tegen en wat mij vooral aanspreekt is dat hij op een nuchtere Zeeuwse manier uitlegt hoe affiliate marketing in zijn werk gaat.

Zonder schreeuwerig te zijn en opschepperig te doen over dure auto’s, horloges of flamboyante levensstijl laat hij zien waar hij nu staat en wat hij hier voor heeft moeten doen en laten om zover te komen.

Voor mij was dit de beste kennismaking met dit online verdienmodel en kan ik ook jou aanraden om met deze cursus te starten.

Het is een online video training die €47,- kost en als je alle stappen doorloopt dan heb je hierna je affiliate website online staan met een verdienmodel.

Je leert om je website tot in de puntjes te optimaliseren en om zo snel mogelijk resultaat te krijgen met je affiliate website.

Conclusie

Nu je weet hoe affiliate marketing werkt is het makkelijker om een goede keus te maken met welk online verdienmodel jij aan de slag wilt gaan.

Het belangrijkste is dat als je voor affiliate marketing kiest je jezelf de tijd geeft om het te leren. Als jij weet hoe het werkt dan is het opschalen van je online business heel gemakkelijk.

Maak niet de fout om het snel op te geven en weer iets anders te proberen. Alles heeft tijd nodig om te groeien en dat geld ook voor affiliate marketing.

Als jij topsporter wilt worden dan ben je dat ook niet in 6 maanden tijd daar moet je ook voor trainen.

Bekijk deze video van Jacko Meijaard en start met zijn Affiliate marketing revolutie om de beste start te maken.

Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie

Succes en als je nog iets wilt vragen stel deze gerust door te reageren op dit artikel door op de grijze knop te klikken😃. Je krijgt dan zeker een reactie terug.

Reacties