met affiliate marketing geld verdienen
Ien Geniet van mijn Vrijheid
35 min

Mijn Affiliate marketing ervaringen en hoe ik vanuit huis geld verdien!

35 min

Je bent hier omdat je wilt beginnen met affiliate marketing en dus geld wilt verdienen met internet.

Ik schrijf in dit artikel al mijn ervaringen met affiliate marketing en de verschillende online cursussen die ik tot nu heb doorlopen.

Ik adviseer jou om te starten met de affiliate marketing voor beginners cursus van Jacko Meijaard, de Affiliate marketing revolutie.

Je kunt al je vragen stellen op het affiliate marketing forum, op dit affiliate marketing platform delen veel succesvolle ondernemers hun affiliate marketing ervaringen en geven ze allerlei tips.


Geld verdienen met affiliate marketing is een goed verdienmodel, je hebt vooral doorzettingsvermogen en geduld nodig.


Affiliate marketing beginnen?

Review: Affiliate marketing beginnen in Nederland lees hier mijn ervaring hoe je geld kunt verdienen met Internet!

Na het volgen van de online cursus de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard en Affiliate marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen verdien ik geld met internet.

Graag wil ik je meenemen in mijn avontuur om te beginnen met het verdienen van een passief inkomen met affiliate marketing.

Ook neem ik je mee en deel hier mijn ervaringen om goede SEO teksten te laten schrijven.

Door het uitproberen van verschillende tekstschrijvers ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Writgo.nl en ook hierover deel ik mijn ervaringen met jou.

Door het laten schrijven van (goedkope) webteksten. Als jij hier meer over wilt weten kun je mijn uitgebreide review hier later in de maand ook over lezen.

Kun je daarop niet wachten en wil je nu al meer weten over Writgo.nl het content marketing bedrijf, kijk dan hier verder.

Inhoudsopgave

Geld verdienen met affiliate marketing

Door het volgen van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard heb ik geleerd om een website

te maken en zo geld te verdienen met affiliate marketing. Het is een online cursus die met een stappenplan

uitlegt hoe jij kunt starten met affiliate marketing. Het is een volwaardige cursus waarbij je door middel van duidelijke video’s leert hoe je succesvol een affiliate marketing business op kunt zetten!

De Affiliate marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen is een waardige opvolger.

In deze online training heb ik nog meer geleerd over hoe ik met een goede strategie en verschillende soorten tools kan werken en op die manier hoger kan gaan scoren in Google.

Ook het herkennen van de ‘rode signalen’ die een grote rol spelen bij het succesvol worden in de affiliate marketing zijn mij duidelijk uitgelegd.


Geld verdienen met affiliate marketing is niet moeilijk maar je moet wel weten hoe je het moet doen.


Ik heb weer veel geleerd van de heren Jacko Meijaard en Paco Vermeulen die inmiddels erg succesvol zijn in de affiliate marketing!

Internetsuccesgids forumGRATIS LES VOLGEN >>>

Hoe ik ben gestart als beginnend affiliate marketeer

 • Wat je er allemaal voor moet leren om succesvol te worden met affiliate marketing
 • Hoe je geld kunt verdienen met het schrijven van reviews, blog artikelen of recensies
 • Wat het stappenplan is in affiliate marketing
 • Hoe je een affiliate website kunt maken
 • Op welke manier je hoog kunt scoren in Google

Als jij een beautyblog, reisblog, boekenblog of een hobbywebsite hebt, hoe jij daar een leuk extra zakcentje aan kunt verdienen door goed zoekwoorden onderzoek te doen

Ik ga je alles vertellen wat de Affiliate marketing Revolutie van Jacko Meijaard mij heeft opgeleverd.

Mijn ervaringen van de affiliate marketing revolutie kun je hier lezen. .

Ook de online cursus Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen die ik hierna gevolgd heb is voor mij een waardevolle aanvulling geweest.

Je kunt het in dit artikel allemaal lezen. De hele affiliate marketing uitleg komt voorbij en als jij geïnteresseerd bent om te starten met verdienen van geld op internet dan kun je mijn ervaringen hier goed bij gebruiken!

Affiliate marketing betekenis

In het begin van 2020 heb ik besloten om naast mijn fulltime baan te starten met affilliate marketing. En om te beginnen ben ik op zoek gegaan naar informatie over geld verdienen met online marketing.

De bedoeling is om hier een ‘steady’ passief inkomen mee op te bouwen zodat ik uiteindelijk kan stoppen met mijn fulltime baan.

En omdat ik heel vaak lees en hoor dat je de lat 10x hoger moet leggen is de doelstelling dat ik samen met mijn man kan stoppen met werken voor een baas!

Affiliate marketing is een ‘makkelijk’ verdienmodel als je weet hoe het werkt. Je kunt goed naast je baan een affiliate marketing website bouwen en geld verdienen met het schrijven van reviews bijvoorbeeld.

De betekenis van affiliate als je het voor je beroep uitoefenen, kun je omschrijven als; een inkomen verdienen op het internet door het promoten van producten en diensten van anderen.

Het woord marketing is waarschijnlijk voor veel mensen wel duidelijk marketing betekent een product vermarkten; ofwel in de markt zetten!.

Door middel van een website word er door de affiliater reclame gemaakt over producten en diensten van derden.

De klant betaalt hierdoor niet meer voor het product.


Je moet het zien als adverteren, alleen hoeft de product eigenaar pas te betalen als er ook daadwerkelijk iets verkocht is.


Hoe het precies in zijn werk gaat kun je verderop in dit artikel lezen, daar leg ik helemaal aan je uit hoe je passief geld kunt verdienen.

Alleen moet je bij het starten van een eigen business ook in deze business eerst zelf flink aan de slag. Starten met affiliate marketing is het belangrijkste!

Wat is een affiliate?

Nu ik ook ‘in deze business’ zit en er aan mij word gevraagd wat ik doe zijn er ook heel veel mensen die niet weten wat affiliate marketing is.Ik ben een affiliater, en wat ik doe is het maken en onderhouden van een website.

Op die website promoot ik producten en diensten van anderen.

Als deze producten via mijn speciale affiliate-link gekocht worden krijg ik hierover een commissie.

Deze commissie is van tevoren bepaald zodat ik weet wat ik verdien als het product ook daadwerkelijk word gekocht.

Het is dus eigenlijk heel eenvoudig; Met affiliate marketing verwijs je potentiële klanten naar fabrikanten of importeurs.


Door het promoten van hun product en de bezoeker door te verwijzen met een persoonlijke (affiliate) link kun je online geld verdienen


De producten die via jouw affiliate link worden gekocht daar ontvang jij dan een commissie over. Het hangt van het product of dienst af hoeveel commissie jij hiervoor verdiend.

En de klant betaalt niet meer, dat is wel even belangrijk om te vermelden.

De commissie varieert heel erg per product wat je promoot, je moet hierbij denken dat dit van 1% tot wel 50% kan oplopen en in sommige gevallen kan dit zelfs nog hoger zijn.

Op die manier kun je geld verdienen met het verkopen van producten van anderen.

De interessante (hoge) commissies zijn vooral over financiële en digitale producten.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat de bezoeker die via de affiliate link het product of dienst aanschaft daarvoor niet meer betaalt.

Slim aan de slag met affiliate marketing in Nederland

Even weer terug naar januari 2020; nadat ik heel veel informatie heb gevonden over wat online marketing is, ben ik kritischer gaan kijken op welke manier je een passief inkomen kunt opbouwen.

Op welke manier kun je geld verdienen met online marketing?

Wat ik heel veel tegen kom zijn vooral schreeuwerige mensen die mij vertellen in Youtube filmpjes of blogs dat ik in een ‘poep en een scheet’ duizenden euro’s per maand kan verdienen.

Mijn idee hierover is  wel dat er meer voor nodig is om te starten met affiliate marketing. Want als het zo gemakkelijk is gaat toch iedereen hiermee beginnen?

Je schrijft ‘gewoon’ even wat content (tekst)  over een product met een affiliate link en als de bezoeker via jouw link het product koopt dan krijg jij daar commissie over. 

Dus jij verwijst potentiële klanten door naar de fabrikant of de importeur en op die manier ga je successen behalen met affiliate marketing.

Één ding is me wel meteen duidelijk als het gaat om dit vak; om te starten heb je een internetverbinding en een computer of laptop nodig dat zijn de kosten om affiliate marketing te beginnen.

Podcast van Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie

affiliate-marketing-revolutie-jacko-meijaard

 • Weten hoe Jacko Meijaard succesvol is geworden!
 • Hoe hij een online business heeft opgebouwd!
 • Waarom hij mensen is gaan coachen!
 • De 10K club heel waardevol is voor mij!
 • Doorzettingsvermogen de sleutel tot succes is!
 • Je dagelijks aan je business moet werken!
 • Geduld moet hebben
 • Slim en niet hard moet werken!

Als je er niet 100% voor gaat geef dan geen geld uit aan welke cursus dan ook :)!

Geld verdienen vanuit thuis!

Affiliate marketeer worden is voor moeders die vanuit huis willen werken de perfecte oplossing:)!

Of als je wat wilt bijverdienen en betrouwbaar thuiswerk wil doen dan kan dit een mooie oplossing zijn.

Maar hou er wel rekening mee dat je er wel wat voor moet doen voordat het ook daadwerkelijk wat op gaat leveren. Succes komt niet vanzelf.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf zitten we in september en ik kan je zeggen dat het niet zo simpel is.

Er komt net iets meer bij kijken en niet zozeer op het gebied van intelligentie als wel op doorzettingsvermogen en consequent eraan werken. En ook geduld is een schone zaak!

Als ik de beslissing heb genomen om me hier volledig op te gaan ‘storten’ ben ik op zoek gegaan naar een goede online cursus en bij voorkeur in het Nederlands.

Het is niet zo dat in het Engels niet mogelijk is maar met het leren van een nieuw vak met verschillende vaktermen is het beter om dit in het Nederlands te doen.

En zoals gezegd ik wil slim aan de slag met deze nieuwe business voor mij.

Er is één naam in Nederland die ik al heel vaak voorbij  heb zien komen in mijn zoektocht naar een goede online cursus en dat is Jacko Meijaard van internetsuccesgids.nl. 

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard is een online cursus voor beginners!

En met het aanschaffen en volgen van deze online training ga ik mijn eerste stappen zetten.

Wie is Jacko Meijaard?


Hij is 10 jaar geleden begonnen met het verdienen van geld via internet.

Jacko begint met een website voor het promoten van een iPhone en is ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om op die manier geld te kunnen verdienen.

Alleen is in Nederland affiliate marketing nog helemaal niet zo bekend.

Omdat niemand in zijn omgeving bekend is met een passief inkomen verdienen met internet krijgt hij dan ook regelmatig het advies om gewoon een opleiding te gaan volgen en en baan te gaan zoeken in plaats van tijd te verdoen aan het proberen van het online verdienen van geld.

Maar het doorzettingsvermogen van hem is, door al deze adviezen, zo groot dat hij wil bewijzen dat het echt mogelijk is.

Uiteindelijk na 3 maanden zwoegen komt dan toch het eureka gevoel als de eerste commissie een feit is.

Na 3 maanden werken krijgt hij zijn eerste commissie binnen van € 3,-! En op dat moment is het een feit dat als hij € 3,- kan verdienen dit ook € 30,- of € 300,- kan zijn.

Het eerste succes met affiliate marketing is binnen en hier moet meer in zitten.

En dat klopt want 10 jaar later heeft hij inmiddels een heel vermogen opgebouwd met het stapelen van zijn business.

Hij leeft de laptoplifestyle business dat hij voor zichzelf altijd voor ogen heeft gehad.

Passief geld verdienen waar en wanneer dan ook ter wereld. Met deze laptoplifestyle business heeft hij zijn vermogen opgebouwd.

Zijn doelstelling is altijd geweest om € 7500,- per maand te verdienen of € 250,- per dag.

Op dit moment zijn er dagen bij dat hij € 7500,- verdiend!

Iedere dag een steentje leggen aan zijn online business.Consistent werken aan en in je business, op die manier kunnen er mooie dingen gebeuren.

Dit is een vaste uitspraak van Jacko  zowel in zijn Affiliate Marketing Revolutie, zijn podcasts maar ook in internetsuccesgids blogs die hij wekelijks schrijft.

Ook heeft hij inmiddels een boek geschreven met de naam, hoe kan het ook anders,

De Laptoplifestyle. In dit boek gaat hij nog dieper in hoe hij zijn business heeft opgebouwd en wat hij hiervoor heeft moeten doen en laten.

En hoe hij succes heeft met online marketing. Wat mij wel duidelijk is om een passief inkomen te verdienen is dat er heel veel doorzettingsvermogen en geduld nodig is.

Het plaatsen van goede content en affiliatelinks en dan inkomsten genereren dat klopt helemaal maar doorzettingsvermogen, geduld en mindset zijn net zo belangrijk!

En als je dat volhoud kun je ook in het AD.nl verschijnen:)!

affiliate marketing revolutie kopen


Nederlandse Affiliate netwerken

Er zijn hiervoor verschillende affiliate netwerken waar je vaak mee samenwerkt. Bij deze netwerken kun je de affiliate programma’s van Nederland vinden.

Bij deze netwerken zijn de verschillende adverteerders aangesloten en kun jij een keuze maken met welke jij een samenwerking aan wilt gaan.

Als je via een netwerk een samenwerking aangaat word er gesproken over dat zij je partner zijn.

Het kan ook zijn dat je een directe samenwerking aangaat met degene waar het product van is, op dat moment is dat je partner. Hier zit dus soms verschil in.

Het is altijd een samenwerking tussen de publisher en de adverteerder, je kent vast wel de reclame van Bol.com op televisie die partners zoekt.

Deze partners daar worden affiliaters mee bedoelt.

Een paar bekende affiliate netwerken waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord zijn onder meer: bol.com, Amazon, Coolbleu, Paypro,Tradetracker, Daisycon en Awin.

Bij al deze netwerken kun jij je aanmelden om partner te worden. Later in dit artikel kom ik nog wat uitgebreider terug op deze verschillende netwerken.

Even weer verder hoe ik begonnen ben met de gratis affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard.

Gratis Affiliate Marketing

Hoe begin je met affiliate marketing? Ik heb al op internetsuccesgids.nl van Jacko Meijaard gezien dat er gratis affiliate marketing lessen zijn dus die ga ik eerst eens bekijken.

In deze eerste gratis lessen maak je kennis met Jacko Meijaard en met de Affiliate Marketing Revolutie.

Hoe je de eerste stappen kunt zetten naar het opbouwen van een passief inkomen. Ook leer je om zelf aan de slag te gaan.

Ik ga mijn eerste stappen zetten om een website te maken en een product te kiezen om te promoten.

Ook laat Jacko Meijaard mij zien hoe je een domeinnaam kunt registreren bij Neostrada. Ik maak kennis met Daisycon en Paypro, dit zijn twee affiliate netwerken in Nederland.

Ik leer hoe ik me daar kan aanmelden en een product kan kiezen om te gaan promoten.

De Marketheme website waarmee in de video’s word gewerkt is een product van Jacko Meijaard en Léon Gotje. Marketheme is helemaal speciaal ontwikkeld om zo snel en makkelijk mogelijk aan de slag te kunnen met online marketing.

Als jij een website wilt gaan maken dan kan ik Marketheme zeker aanbevelen. Naast Phoenix vind ik het één van de beste website software.

Om een professionele business op te starten hoef je als je voor Marketheme kiest je niet bezig te houden met heel veel randzaken.

Zaken die nodig zijn om een goede website op te zetten, dit staat in Marketheme allemaal al klaar.

Ook zit er bij deze gratis marketing modules een module bij waarbij je uitleg krijgt als je met een ander WordPress thema aan de gang wil gaan.

De eerste stappen kun je nu zelf gaan zetten en dat ben ik ook gaan doen.

Affiliate Marketing Revolutie review

Als ik deze gratis modules heb doorlopen is de keus niet zo moeilijk meer om de affiliate marketing revolutie te kopen.

Ik koop de Affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard eind januari.

Er zit ook nog een 30 dagen geld terug garantie op de training dus mocht het niks zijn dan kan ik mijn geld terug krijgen ik heb niks te verliezen:)!

Hoe werkt affiliate marketing

Duidelijke uitleg en een overzichtelijk scherm met verschillende modules!

Deze online training bestaat uit 7 modules, die allemaal weer onderverdeeld zijn in kleinere modules.

Deze modules zijn allemaal gebaseerd op de software van Marketheme. Ook zitten er nog 6 instructie video’s met allerlei verschillende modules bij.

Deze kun je gebruiken als je geen gebruik maakt van Marketheme maar een ander WordPress software. Ik moet wel zeggen dat ik denk dat die net zo goed zijn als de andere modules maar ik heb deze niet helemaal bekeken.

Internetsuccesgids forum

Internetsuccesgids forum


Mijn indruk over de training is meteen goed en dan moet ik nog beginnen. Als je de training doorloopt komt alles aan bod om als affiliate marketeer te beginnen.

Vanaf de eerste video neemt Jacko je mee om succesvol te worden met affiliate marketing.

En door het stappenplan neemt hij je bijna letterlijk aan de hand mee  hoe je een affiliatie website kunt maken. 

Alles komt aan bod in deze online cursus. Vanaf de eerste tot de laatste video van deze training heb ik geboeid zitten luisteren en kijken.

Mijn eerste stappen naar geld verdienen met affiliate marketing

Wat ik uit de online training heb geleerd is heel veel. Als je een nieuw vak gaat leren moet je je daarvoor 100% inzetten om alles onder de knie te krijgen.

En natuurlijk is dit als beginnend affiliate marketeer lastig.  Als jij geïnteresseerd bent in geld verdienen met internet is dit zeker een goede keuze.

Alleen is het niet zo dat jij binnen een maand, zomaar even een inkomen kunt gaan verdienen. Hier is wel wat meer voor nodig.

Dus als je even vlug geld wilt verdienen met internet dan kun je beter een andere manier kiezen want het vergt veel tijd en dicipline om een affiliate business op te zetten.

Ik ben nadat ik de online cursus heb doorlopen aan de slag gegaan met Marketheme om een eigen business op te gaan zetten.

Door nogmaals de cursus module voor module door te lopen en alle affiliate marketing tips voor beginners toe te passen heb ik binnen een paar dagen een Marketheme website online staan.

Ja, zo gemakkelijk is het om via de Affiliate Marketing Revolutie je affiliate marketing website te maken en online te zetten.

Met alle  goede informatie en tips voor beginners die Jacko Meijaard geeft zet je heel snel je eerste stappen op dit gebied.

Wil jij ook aan de slag met de gratis Affiliate Marketing Revolutie module van Jacko Meijaard >>

Affiliate marketing revolutie ervaringen

Één van de zaken die je ook erbij krijgt als je deze online training koopt is toegang tot de community van internetsuccegids.nl.

Dit is een affiliate marketing forum met heel veel actieve leden die natuurlijk allemaal een passief inkomen verdienen.

Het internetsuccegids forum is uitermate geschikt om de vragen weg te leggen waar jij als beginnend affiliate marketeer niet uitkomt.

Er zijn altijd leden aanwezig die jou verder willen helpen hiermee en je snel van een antwoord voorzien.

Dagelijks melden zich nieuwe leden op dit Nederlandse Internetsuccesgids forum.

En jij kunt als Internetsuccesgids lid gewoon inloggen en mee doen aan alle gesprekken.

 Ik ben zelf geen actief lid op dit forum maar vind het wel heel leuk om alle successen van anderen te lezen en de zaken waar mensen tegenaan lopen.

Op die manier leer je heel veel. Vooral van de mensen die inmiddels al een passief inkomen verdienen en reizend hun geld verdienen. Dit wil ik ook dus daarom ben ik ook hiermee begonnen.

affiliate marketing revolutie kopen

Zoals je kunt zien een beweeglijk internetsuccesgids.nl forum

Geld verdienen met internet

Als je succes wilt behalen in deze business is het belangrijkste dat je ook gaat starten!

Om ook daadwerkelijk commissies op verkopen te krijgen moet je gaan zorgen dat jouw content hoog gaat scoren in Google.

Ga jezelf maar na, hoever scroll jij door in de zoekmachines?

In de online marketing wereld word dan ook wel eens gekscherend gezegd; Als je een lijk wil verbergen dan kun je dat het beste doen op pagina 2 van Google, want daar kijkt niemand:)!

Dit geeft wel aan dat als je content gaat maken je die ook zo moet maken dat je op nummer 1 komt te staan.

Of in ieder geval op pagina 1! Ga voor goud dat is het advies als je geld wilt verdienen met affiliate marketing. Wat betekent dat jij de beste content moet gaan schrijven, beter dan alle anderen.

Als jij zorgt dat jouw content van betere kwaliteit is dan de content van je concurrent dan zul je hoger scoren in Google of andere zoekmachines.

Door te kijken wat de kwaliteit is van de content van je concurrenten en die van jou beter te maken zul je hoger gaan scoren in Google en andere zoekmachines.

 En doordat je hoger scoort krijg je meer bezoekers en dus ook meer verkopen en meer commissies!

Zo verdien je geld met affiliate marketing

Op deze manier behaal je succes met affiliate marketing doordat je hiermee een inkomen gaat verdienen.

Als je dit ook echt als een business gaat benaderen en ernaar gaat werken kun je een goed passief inkomen verdienen.

Een goed voorbeeld hiervan is hoe Jacko Meijaard zijn vermogen hiermee heeft opgebouwd.

Zijn doel is om in 2020 1.000.000 euro te verdienen. Als jij je afvraagt hoeveel je kunt verdienen; Je kunt heeeel veel geld verdienen met affiliate marketing.

Het is wel duidelijk voor mij; om succes te behalen met affiliate marketing moet je bereid zijn om van anderen te leren, nieuwsgierig te zijn en heel veel goede content te schrijven.

Daarnaast zijn geduld en doorzettingsvermogen de sleutelwoorden om succes te behalen.

Om een boven gemiddeld inkomen te verdienen zul je de lat hoog moeten leggen en om succesvol te worden moet je je visie 10x hoger leggen, alleen dan zal het gaan werken.

Dit is wat Jacko Meijaard predikt maar inmiddels heb ik ook de online training van Paco Vermeulen Affiliate Marketing in 10 dagen gevolgd en die zegt hetzelfde.

Deze twee heren zijn beide zeer succesvol in het verdienen van een passief inkomen dus daar zal wel een kern van waarheid inzitten!

Ik kom later in dit artikel nog terug op de training Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen want dit is een hele goede opvolger van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Iedere keer een baksteentje leggen is de sleutel naar succes!

Hoog scoren in Google

Als jij hoog wil scoren in Google is er naast goede content nog wel wat meer nodig. Het is niet precies bekend hoeveel richtlijnen Google hanteert om een pagina op nummer 1 in Google te zetten.

De meningen zijn hierover verdeeld en ik ga hier dan ook geen melding maken van hoeveel dit er dan zijn. Inmiddels is het voor mij wel duidelijk dat het er heel veel zijn.

Ik weet ook dat de techniek en structuur van je website heel belangrijk zijn zodat Google die goed kan lezen.

bouw je online business in 28 dagen

En ook het hebben van backlinks geeft aan voor Google dat jij een autoriteit bent en dus belangrijk.

Je moet begrijpen dat als er andere websites naar jou gaan linken dan heb jij belangrijke informatie gegeven en dit is voor Google weer een aanwijzing dat je autoriteit uitstraalt in jouw niche markt.

Hiervoor zal Google je belonen en ga je beter ranken. Hierdoor gaat het helpen om je pagina beter te laten scoren in de verschillende zoekmachines.

Als je meer wilt weten over linkbuilding kun je ook mijn review lezen over Klikproces.

Als jij een goed hostingspakket hebt voor je WordPress website draagt dit ook zeker bij aan de ranking in Google.

Je zult begrijpen dat een gratis webhosting niet datgeen kan geven dan wanneer jij voor een betaalde hosting kiest.

Ook adviseer ik je bij de keus van een webhosting rekening te houden, als je slim aan de slag gaat met affiliate marketing, dat er een goede support bijzit.

Als ik met mijn Marketheme website vastloop en ik stel mijn vraag aan de support heb ik binnen een paar uur een reactie, in de helft van de gevallen al binnen één uur.

Ook Neostrada heeft een hele goede support en dat is heel waardevol want als jij aan het werk bent om geld te verdienen met internet dan wil jij het liefst direct antwoord.

En mijn ervaring met zowel Marketheme als met Neostrada ( Super-fast all-in web hosting) zijn bijzonder goed.

Daar betaal je natuurlijk ook voor maar zij maken hun belofte ook waar en dat vind ik heel belangrijk.

Overigens geld dit ook voor Jacko Meijaard van internetsuccesgids die reageert ook altijd heel adequaat op

vragen die je aan hem stelt. En voor Paco Vermeulen van Affiliate marketing in 10 dagen geld hetzelfde.

Ik vind het erg belangrijk dat je met betrouwbare partijen in zee gaat. Ik hou zelf niet van die mensen die op de hoogste berg staan en enorm veel geluid produceren. 

Doe maar gewoon denk ik dan. En ik kan uit eigen ervaring spreken/schrijven dat dit met Paco Vermeulen, Jacko Meijaard en inmiddels ook met Mike Schonewille van Writgo goed zit.

Zoekwoorden onderzoek is heel belangrijk

Als het gaat om zoekwoorden onderzoek is dat een hoofdstuk wat niet mag ontbreken in dit artikel.

SEO of zoekwoorden optimalisatie is heel belangrijk voor de ranking in Google.

Dit vind ik ook wel de lastigste misschien omdat het lang heeft geduurd voordat ik precies heb begrepen hoe dit werkt. En het nog steeds niet helemaal onder de knie  heb.

Als jij een beautyblog, reisblog, boekenblog of een hobbywebsite hebt dan is het heel goed om artikelen, blogs of reviews te schrijven waarbij je een goed zoekwoorden onderzoek hebt gedaan.

Als jij woorden verwerkt in je recensie waar andere bezoekers op zoeken zul je eerder gevonden worden.

En op die manier ga je ook hoger ranken in Google. Het is heel simpel; als  jij eerder gevonden word krijg je meer bezoekers en als jij meer bezoekers krijgt ga jij stijgen in Google, Safari, Bing en alle andere zoekmachines.

Google en Youtube zijn de twee grootste zoekmachines op dit moment.

Zij zullen er dan ook alles aan doen om dit te blijven en hun bezoeker dan ook altijd te voorzien van het beste en snelste antwoord waar de bezoeker naar op zoek is.

Als jij ervoor zorgt dat jij het beste antwoord geeft, voldoende en goede content schrijft dan zul je begrijpen dat Google jou op 1 zal zetten!

Want Google wil de bezoeker zo snel mogelijk verwijzen naar de beste content.

Door de structuur, techniek, backlinks en goede content op je website of pagina te hebben zal  dit een positieve bijdrage zijn om de nummer 1 plaats te veroveren in Google!

Wat zijn de beste affiliate niches in Nederland?

Als ik wil starten met een affiliate website moet ik een keuze maken in welke niche markt ik wil werken.

Het is belangrijk als je veel moet gaan schrijven over een product of dienst dat je iets zoekt waar je wat mee hebt.

Het heeft niet zoveel zin als je bijvoorbeeld een website begint die gaat over fitness terwijl je daar helemaal geen affiniteit mee hebt.

Het beste is om een onderwerp te kiezen waar je veel van afweet, leuk vind of interesse voor hebt. 

Op die manier zal het schrijven van een recensie of een blog bericht gemakkelijker gaan.

Er zijn een aantal niches in Nederland enorm populair, dat zijn:

 • Fitness
 • afvallen
 • dating
 • geld verdienen
 • hobby’s

Alleen als jij net start met een website over fitness bijvoorbeeld dan kun je je wel voorstellen dat dit een veel te brede niche is.

Want onder fitness vallen enorm veel verschillende soorten zaken denk hierbij aan: vetverlies, werken aan je conditie, krachttraining, opbouwen van spiermassa (bodybuilding), uithoudingsvermogen, lenigheid en zo vergeet ik er waarschijnlijk ook nog wel een paar.

 Ik heb namelijk geen verstand van fitness:)!

Het is belangrijk bij het opbouwen van een niche website dat je klein begint. Dit noemen ze ook wel een micro niche in een grote niche.

Dus je pakt een klein stukje van dat wat onder fitness valt en over deze micro niche ga je content schrijven.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het schrijven van een stuk over je bovenbeen spieren versterken.

Dat is een micro niche in de fitness niche. Als je gaat merken dat er bezoekers op jouw niche content afkomt dan kun je een stukje content schrijven over je kuitspieren ontwikkelen.

Ook dat is dan weer een micro nich in de fitness. Op die manier ga je jouw fitness niche steeds verder uitbreiden.

Je zult zien dat er op den duur steeds meer bezoekers jouw niche content zullen gaan vinden.

Zo ga je stijgen in Google en na verloop van tijd kom je op pagina 1 en als jouw content de beste is dan kom je op plek 1 te staan.

En het advies is; Ga altijd voor goud als je content maakt!

De beste affiliate marketing niches

Als het gaat om de beste affiliate marketing niches van 2020 dan zijn er vier die er boven uit steken:

 • Huisdieren
 • Reizen
 • Hobby's
 • Afvallen

In deze verschillende niches is het heel goed mogelijk om geld te verdienen met internet. Ik weet niet of deze niches in 2021 ook zo populair zijn maar daar ga ik vanzelf achterkomen.

Maar voor al deze niches geld dat ze te groot zijn om als beginnend affiliate marketeer mee aan de slag te gaan. 

Dit moet je op gaan bouwen.Kies in een grote niche een klein onderwerp om over te schrijven. Zodat je dit steeds verder uit kunt bouwen en het steeds breder kunt gaan maken.

Om je nog een voorbeeld van een niche website te geven; Als je over reizen wilt gaan schrijven kies dan hierin een micro niche om over te gaan schrijven.

Schrijf niet over heel de wereld reizen maar schrijf over dat bijzondere kleine plaatsje in India of Australië en bouw dat steeds verder uit.

Zoek een bijzondere micro niche om over te schrijven die nog maar heel weinig mensen kennen.

En maak het dan steeds groter.

Je bent vast al mensen tegen gekomen op internet die reizend hun geld verdienen.

Dit wil jij misschien ook wel gaan doen, een passief inkomen verdienen met internet als nomad. Dit kun je doen door middel van het verdienen van geld met affiliate marketing.

Er zijn echter nog meer manieren om geld te verdienen met internet denk bijvoorbeeld aan het maken van Youtube filmpjes.

passieve inkomsten creeren

In mijn artikel over Noor Janmaat over Verdienen met video kun je hier meer over te weten komen. Je moet er wel rekening mee houden dat ook dit niet van de één op de andere dag tot stand gaat komen.

Je moet enorm ‘dedicated’ zijn en consistent aan je affiliate marketing vlog’s werken.

En natuurlijk zoals eerder gezegd geduld hebben voordat het geld op gaat leveren.

Financiële en digitale producten in de affiliate marketing

Zowel financiële producten als ook digitale producten zijn heel erg populair in de affiliatie marketing.

Als je in deze niche een affiliatie marketing website maakt kun je als je dit goed doet een meer dan gemiddeld inkomen mee verdienen.

Als het met name om de financiële producten gaat zitten hier wel vaak extra voorwaarden aan verbonden waar je je aan moet houden dus het is goed om hiermee rekening te houden.

Met digitale producten is het zo dat de commissies erg interessant zijn en ze kunnen bij het juiste product ook nog eens wederkerend zijn.

Dit betekend als er via jouw affiliate link een abonnement word afgesloten dan kan het zo zijn dat jij daar maandelijks een klein percentage van ontvangt.

Dit noemen ze ook wel wederkerende inkomsten.

Als jij met de goede content de potentiële doelgroep weet te bereiken om een digitaal product af te nemen, door goede informatie over het product te geven dan kun je hier hele interessante commissies over ontvangen.

En is dit zeker een goede niche markt binnen de affiliate marketing. Op die manier kun je goud geld verdienen met affiliate marketing!

Mijn affiliate marketing WordPress website

Nu ik inmiddels de betekenis van affiliate marketing weet kan ik stukje bij beetje mijn affiliate marketing producten gaan zoeken bij de affiliate netwerken van Nederland.

Ik ben gestart met mijn WordPress website aan te melden bij meer affiliate netwerken. Daisycon, Paypro, Tradetracker en bol.com daar ben ik mee gestart.

Ik heb al een beetje gekeken welke producten ik wil gaan promoten en dus wacht ik geduldig af op mijn goedkeuring bij deze netwerken.

Bij bol.com word ik afgewezen en de reden is omdat er te weinig content op de website staat. Ik heb dit na 3 maanden weer geprobeerd en toen was het geen enkele probleem.

De andere affiliate netwerken hebben mijn website direct goedgekeurd en alleen bij Paypro heb ik € 50,- moeten betalen voor de inschrijving. Inmiddels is dit niet meer van toepassing geloof ik.

Ik heb ervoor gekozen om een review website te starten met allerlei verschillende onderwerpen.

Dit is (eigenlijk) niet zo slim want dan duurt het nog langer voor je website een beetje voet aan de grond krijgt.

Voor mij is het goed om erachter te komen welke richting ik uitga om echt in een niche aan de slag te gaan.

Met het schrijven van reviews van producten of diensten die ik heb uitgeprobeerd heb ik inmiddels ook al een aantal commissies binnen gehaald.

En ook het bezoekers aantal begint een beetje te stijgen. Zoals al eerder gezegd is geduld en doorzettingsvermogen een schone zaak!

Als het gaat om geld verdienen met affiliate marketing moet er eerst 80% input in om 20% output te ontvangen.

En als je het goed en lang genoeg volhoud dan zal dit na verloop van tijd omdraaien. Hou hier ècht rekening mee als je hiermee wilt gaan starten.


Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen

Inmiddels is het augustus 2020 en ben ik fulltime aan het werk om mijn affiliate business van de grond te trekken.

Met de aanmelding bij verschillende affiliate netwerken en door goede content te schrijven aangevuld met afbeeldingen en video’s want dit is ook goed om je review beter leesbaar te maken.

En ik heb inmiddels ook al wat geld verdiend met affiliate marketing door het ontvangen van commissie’s.

Dan valt mijn oog op de online cursus van Paco Vermeulen; Affiliate Marketing in 10 dagen. Ik ‘ken’ Paco al van het internetsuccesgids forum en vind dat hij daar altijd een waardevolle bijdrage levert.

Op het moment dat hij bekend maakt dat hij de online training Affiliate Marketing in 10 dagen heeft gemaakt is het voor mij in een ‘split second’ besloten dat ik die ook ga kopen.

Deze online training is ook een video training waarin Paco Vermeulen nog meer een kijkje geeft hoe je succesvol word in affiliate marketing.

Hij geeft in de Affiliatie marketing in 10 dagen prijs wat zijn werkwijze is als het gaat om een passief inkomen opbouwen met internet.

Nadat ik deze cursus heb doorlopen ben ik tot de conclusie gekomen dat dit een goede opvolger is van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Maar inmiddels (dec ’20) heeft Paco Vermeulen een extra GRATIS training gemaakt waarin hij uitlegt hoe je vanaf het begin een affiliate marketing website op gaat bouwen. Echt super!

Paco Vermeulen

Wie is Paco Vermeulen?

Paco Vermeulen is een 33 jarige marketing ondernemer die al een aantal jaren geleden is gestart met affiliate marketing.

 Inmiddels verdient hij een heel goed passief inkomen hiermee. En kent hij de kneepjes van het vak en herhaald dit dan ook keer op keer om zijn business steeds verder te laten groeien.

In zijn studententijd is hij begonnen met Youtube filmpjes maken.

Gratis online pianospelen zonder noten te hoeven leren. 

Hier heeft hij zoveel mensen mee geënthousiasmeerd dat hij na niet al te lange tijd er een online cursus piano spelen van heeft gemaakt.

Deze is inmiddels zeer succesvol. Nu heeft hij al zijn energie gestoken in een nieuwe affiliate marketing online training.

En ook deze zal zeer succesvol gaan worden want je kunt enorm veel leren van Affiliate Marketing in 10 dagen!

Wat heb ik geleerd van Affiliate Marketing in 10 dagen?

Van de online training van Affiliate Marketing in 10 dagen heb ik vooral de volgende zaken geleerd:

De duidelijke strategie waarmee je aan de slag kunt gaan om succesvol te zijn en dit iedere keer weer opnieuw te herhalen.

Weet je dat het niet nodig is om heel veel bezoekers te hebben naar jou artikel om een goed passief inkomen te verdienen. Als je maar het juiste product hebt gekozen om te promoten.

Veel extra tools gekregen om mee te werken, bijvoorbeeld tools om te meten hoeveel kliks je binnenhaalt via jou website, hoe hoog de concurrentie is en of het handig is om hier het tegenop te nemen.

Of is het beter om hier niet je tijd in te steken!

Houdbaarheid van affiliatelinks is van heel veel factoren afhankelijk Paco Vermeulen legt heel duidelijk uit waar en hoe er geld weglekt binnen de affiliate marketing.

Een heel verhelderend hoofdstuk.

Rode signalen; wat ik geleerd heb van de affiliate marketing in 10 dagen is om een aantal rode signalen te herkennen.

Je moet hierbij denken aan voorwaarden die gesteld worden aan mij als affiliatie of hoe de samenwerking is tussen de adverteerder en jou.

Maar daarnaast nog veel meer aandachtspunten om wel of niet te kiezen om dat product te gaan promoten.

Nog beter scoren in Google met nog meer slimme strategieën. Ook in dit hoofdstuk kom ik te weten wat ik allemaal nog meer kan toepassen om hoger te ranken in de zoekmachines.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan om deel te nemen aan een forum dat betrekking heeft op jou product wat je promoot. Maar daarnaast krijg je nog veel meer bruikbare tips.

En de beste tip die word prijs gegeven in deze training is heel logisch maar daar heb ik nog nooit aan gedacht.

En zeker voor de toekomst is dit iets dat onmisbaar zal gaan worden voor een succesvolle affiliate marketeer. Ben je ook zo benieuwd?

Cursus affiliate marketing in 10 dagen

Wat houd de Affiliate Marketing in 10 dagen in?

Deze online cursus over affiliate marketing is opgebouwd uit 10 lessen waarbij elke les een duidelijk onderdeel behandelt. Iedere les bestaat uit een video van een gemiddelde speeltijd van een half uur.

Aan het begin van de online cursus kun je onder het welkomstwoord van Paco een actieplan downloaden in PDF vorm.

Dit is het actieplan wat je kunt volgen om in 10 dagen je nieuwe content online te zetten op de manier zoals Paco Vermeulen dat al jaren doet en hier zeer succesvol mee is geworden.

Dit actieplan kun je keer op keer gebruiken om uiteindelijk de beste content te schrijven en op nummer 1 van Google eindigen.

Daarnaast kun je onder alle andere video’s de slider in PDF downloaden, ook word de les nog aangevuld met waardevolle links.

Deze links kun je gebruiken om jezelf van nog meer waardevolle informatie te voorzien.

Ook zijn er links waarbij je eventuele tools die je wilt gaan gebruiken makkelijk op je eigen computer kunt installeren.

Daar waar nodig word de werking van de verschillende soorten links nog extra toegelicht door Paco Vermeulen van Affiliate Marketing in 10 dagen.

Als je al verder bent in de online marketing moet je zeker met deze online training starten!

Affiliate marketing cursus

Als ik een online training aanschaf ga ik deze eerst helemaal luisteren terwijl ik aan het wandelen of iets anders aan het doen ben.

Daarna neem ik hem door met het bekijken van de video’s. En de derde keer ga ik ermee aan de slag. Mijn gevoel was op het moment dat ik deze de eerste keer had beluisterd, het is veel te kort.

En nu ik inmiddels de Affiliate Marketing in 10 dagen voor de derde keer heb doorlopen vind ik dat nog steeds:)!

Maar dit komt voornamelijk omdat er zoveel waardevolle informatie word gegeven dat ik er alleen nog maar meer van wil weten. 

Er worden veel nieuwe zaken behandeld die je heel makkelijk kunt gaan toepassen. En hier word ik dan wel een beetje hebberig van:)!

Het is een online cursus die met name geschikt is voor degene die al wat langer bezig zijn met affiliate marketing.

Als je nog een website moet opstarten dan is het slim om eerst de GRATIS cursus te doorlopen.

Daarin leer je door over de schouder mee te kijken met Paco Vermeulen hoe je een affiliate marketing website op kunt zetten.

Een zeer waardevolle cursus die hij ook nog eens weggeeft!!

Met het volgen van deze gratis affiliate marketing cursus en hierna de betaalde versie heb je een fantastisch begin van je affiliate marketing website.

10 Affiliate marketing tips voor beginners

Tip 1

Kies een onderwerp waar je wat mee hebt.

Het is belangrijk dat je een onderwerp kiest waar je iets mee hebt.Het schrijven van goede content zal op die manier ook veel makkelijker gaan

Tip 2

Investeer in kennis

Ik denk dat het duidelijk is wat ik geleerd heb van deze twee online trainingen. Ik ben nu alweer bezig met een andere online cursus van de IMU. Als je een vak goed

wil leren moet je investeren in kennis want alleen op die manier kun je hier goed in worden.

Tip 3

Geduld

Heel vaak lees je op internet dat iemand binnen een mum van tijd ‘stinkend’ rijk is geworden door inkomsten online te genereren.

Bedenk dat alleen al het ranken in Google 3 tot 6 maanden in beslag gaat nemen. Dan zul je begrijpen als je snel geld wilt verdienen en er in het begin niet hard voor wilt werken je misschien niet aan affiliate marketing moet beginnen.

Tip 4

Promoten meerdere producten

Het is belangrijk dat je je niet maar op één product focust. Want wat als het product uit de markt gaat of dat de eigenaar niet meer wilt samenwerken met jou ala affiliater.

Dus zorg ervoor dat je op je website meerdere producten kunt promoten

Tip 5

Schrijf waardevolle content

Als jij ervoor zorgt dat je waardevolle artikelen, blogs of reviews schrijft heb je de meeste kans dat je goed gaat ranken in Google. Op die manier zul je sneller meer bezoekers krijgen op je website.

Tip 6

Kies voor een goed en betrouwbaar hosting-pakket

Als je er een serieuze business van wilt gaan maken kies dan voor een goed hosting-pakket.

Hier zit dan ook een goede klantenservice bij en dat is heel veel waard. Ik wil me bezig houden met het schrijven van content en dat gaat omdat ik met Marketheme en Phoenix goede partners heb.

Tip 7

Investeer in goede tools

Zie goede tools, als de zinkzaag voor de timmerman, je kunt niet zonder. En als je online inkomen wilt gaan verdienen dan zijn goede tools onmisbaar.

Tip 8

Blijf schrijven

Je zult met je website altijd bezig moeten blijven, zorg dat je minimaal iedere week iets online zet. Als je wilt blijven ranken in Google, bedenk dat er dan iedere maand meer bezoekers naar je website zullen komen.

En op die manier kom en er ook meer verkopen en dus meer commissies jou kant op.

Tip 9

Start een email-lijst

Als je meer dan 50 bezoekers per dag hebt start dan een email lijst. Op die manier kun je met een nieuwsbrief meer inkomsten genereren.

Tip 10

Start en ‘gooi’ onlone

Dit klinkt misschien gek maar start je WordPress of andere website online zodra er ook maar iets op staat.

Je krijgt nog geen bezoekers en op die manier kun je terwijl je aan het leren bent al mee in het rankings proces van Google.

affiliate marketing tips

Mijn Affiliate marketing ervaringen tot nu!

De ervaring die ik tot nog toe heb opgedaan in de affiliate marketing zijn goed te noemen.

Met het kiezen van de juiste strategieën denk ik tot de beste affiliatie marketing resultaten te komen.

Maar weet ook dat je geduld en doorzettingsvermogen net zo groot moeten zijn als de beste content, techniek en structuur van je website.

Het is fijn dat mensen zoals Jacko Meijaard en Paco Vermeulen al hun kennis en ervaringen delen.

Met alle affiliate marketing tips die zij prijs geven is het voor heel veel meer mensen mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing.

UPDATE; januari 2021

Inmiddels ben ik na het schrijven van mijn affiliate ervaringen tot september 2020 weer wat wijzer geworden.

En kan ik zeggen dat ik het stadium van affiliate marketing voor beginners gepasseerd:)!

Na het lezen van verschillende affiliate marketing tips voor beginners en ook het affiliate marketing boek van Jacko Meijaard heb gelezen.

Ook de gratis training van Paco Vermeulen heb doorlopen ben ik weer een stuk wijzer geworden.

Inmiddels kan ik ook zeggen dat er met enige regelmaat wat commissies binnenkomen. 

Dit is zeer onregelmatig en het fenomeen dat een commissie afgekeurd word is ook al voorbij gekomen.

En dit hoort er allemaal bij als je goed tussen de affiliate marketing uitleg regels door leest dan is het een mooi verdienmodel maar makkelijk is het zeker niet.

Met alle affiliate marketing tips die er te vinden over het verdienen van geld op internet is het hebben van geduld wel degene die ze in hoofdletters kunnen schrijven.

Want na bijna één jaar schrijven zijn de verdiensten nog niet echt om over naar huis te schrijven!

Maar ik ben inmiddels al wel in een nieuw ’tijdperk’ beland.

Teksten om over na te denken

Mijn volgende affiliate marketing ervaring die ik heb opgedaan is het laten schrijven van webteksten.

Omdat ik meer te weten wil komen over goede SEO teksten en hoe deze geschreven moeten worden ben ik op zoek gegaan naar een tekst schrijver.

Als je in Google intikt dat je op zoek bent naar goedkope webteksten laten schrijven dan is er keuze genoeg.

Alleen moet ik me afvragen of een goedkope webtekst laten schrijven wel zo slim is.

Uiteindelijke is het een serieuze business die ik aan het opzetten ben dus wil ik wel een tekst laten schrijven van goede kwaliteit.

Natuurlijk ben ik hier toch een beetje eigenwijs en probeer eerst een tekstschrijver waarvan ik weet dat die geen 5 sterren waard is.

Stom natuurlijk want ik behaal hier niet het beoogde resultaat mee deze tekst die ik ontvangen heb is van slechte kwaliteit.

Ik heb deze goedkope webtekst daarom dus ook niet gebruikt op mijn affiliate marketing wordpress website.

Na nog wat verder speurwerk kom ik de naam Writgo tegen. Dit is een naam die ik al vaker tegen gekomen ben in de zoekresultaten in Google op pagina 1 en dat is een goed teken.

Sterker nog dat is de beste reclame die je kunt hebben. Daarmee is het duidelijk dat jij goede SEO teksten schrijft.

Dus het eerste contact is snel gemaakt met Mike Schonewille van Writgo.nl. Je kunt mijn ervaringen en review over Writgo ook lezen op reviewlezen.nl dus hou ik er hier geen lang verhaal over:)!

writgo voor het laten schrijven van teksten voor je website

SEO teksten laten schrijven door Writgo

Mijn ervaring met Mike Schonewille van Writgo is goed hij komt zijn afspraken na en levert een mooi kwaliteits tekst.

En het is daardoor vanzelfsprekend niet een goedkope webtekst die ik heb laten schrijven.

Writgo is zeker niet de duurste om een goede seo tekst te laten schrijven maar wel een content marketing bedrijf die kwaliteit levert.

Als jij op zoek bent naar een tekstschrijver voor je affiliate marketing website dan kan ik je deze zeker aanbevelen.

Bij het opbouwen van een echte niche website is het fijn dat je samenwerkt met betrouwbare partijen.

Partners die met je meedenken en met je samenwerken. En dat geld zeker ook voor een goede tekstschrijver die je kunt vragen naar goede teksten voor jou project!

Conclusie (tot nu dan!)

Ik ga met veel vertrouwen het komende jaar in en heb mijn doelstellingen gemaakt.

Doordat ik dagelijks bezig ben met dit project en iedere week nieuwe content plaats kan het niet anders dan dat het zijn vruchten gaat afwerpen.

Affiliate marketing is niet moeilijk als je weet hoe het werkt maar voor je weet hoe het werkt ben je al gauw een jaar verder!

Wil jij met affiliate marketing beginnen is dat een goede keus als je hard ervoor wilt werken en geduldig kunt zijn!

En mijn advies start met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard !


Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie


Reacties